Fredagsmys

Middag vid nya soffbordet (och ja, här kommer mången middagar att intas), På spåret och Tack för musiken. Nu har jag precis bäddat rent och sängen har aldrig känts mer lockande. I helgen väntar bokslutsarbete för hela slanten. Och tvätt, såklart. Vad vore en lördag utan tvätt?

Bilden nedan är den enda jag fastnade på ikväll. Jag, en kudde, min renfäll och hörnet på vårt nya, stora bord.


Vargavinter

Om SMHI har rätt (som de inte sällan har) blir det en vargavinter i år igen. Fjolårets mildhet var tydligen bara en fluga. Den här gången kommer jag dock förberedd. 2009 och 2010 härdade mig. Jag har min övervarma Peak Performance-jacka, uggs, varma mössor och vantar. Allt utom vinterdäck. Och detta ligger lyckligtvis inte på mitt bord..
 
Dock har man ju en tendens att glömma traumatiska saker som isande vintrar, men långt bak i minnet gömmer sig en känsla av att vänta på bussen i 20 minusgrader, promenera hem helt stelfrusen och att aldrig, aldrig någonsin ha tillräckligt mycket kläder på sig. Jag håller tummar och tår för att SMHI har fel denna gången. Eller i alla fall att just Skåne undslipper vargavintern.
 

I väntan

I väntan på Erik, städerska och soffbordsleverans tar jag en dagens. Bara sådär. Jag har fått för mig att det är kallt ute så jag har dragit fram den varmaste tröja jag äger. Från Whyred. Skor från Primeboots. Sköna som få.

Nu rasslar nycklarna i dörren och Erik får ta över väntan. Snart har vi äntligen vårt nya bord!

 


Lucia..

.. närmar sig med stormsteg och med tanke på nästa veckas frånvaro passade jag på att ha lite framförhållning och bakade lussekatter redan ikväll. Måtta var inte ledordet för kvällens bakinsats. Nu står en sats på bordet och en i ugnen. Den som vill får gärna komma över på en katt eller tre.

 

 

Första - mer eller mindre lyckade - försöket. Hoppas på en lite bättre andra omgång.


Julkänslor på ingång

Just det! Trots att jag redan i oktober tände första ljuset i staken för att kicka igång lite julmys i hemmet är det först nu som julkänslorna börjar ge sig till känna på riktigt. Stan är upplyst av stjärnor, lyktor och lampor och planen är att mitt hem inom kort ska bli detsamma. För att förstärka intrycket ytterligare har jag tagit hem diverse julalbum på Spotify som nu snurrar för fullt i mina hörlurar. De vanligtvis så irriterande ljuden i min omgivning stör mig inte längre. Jag har ju julmusiken och det är bara en tidsfråga innan julgranen kommer upp på torget utanför. Det tar dock inte slut där. Om två veckor befinner jag mig (förhoppningsvis) i New York och spanar in riktig julskyltning.
 
Jul jul, strålande jul!
 
 
 
 
 
Julskyltning och grancheck från förra årets New York-resa

När katten är borta..

.. dansar hunden på bordet. Ett okänt talesätt, men det var precis vad som hände mig när jag kom hem från jobbet idag. På eget bevåg hade Erik begett sig ut på stan och införskaffat både bord och lampa till sin läshörna. Resultatet blev bordet nedan. En bild säger mer än tusen ord.

 


Permafrost

Jag kan inte komma på något bättre uttryck för att beskriva den kylan som råder på vårt kontor. Ända sedan jag kom i morse har jag huttrat och frusit, blivit stelare och stelare om fingrarna och nu har jag nått någon typ av klimax, där det känns som om min hjärna håller på att frysa till is och tankeverksamheten avtagit helt.

Det verkar dock som om problemet har uppmärksammats på fler håll och i skrivande stund sägs det att kylan håller på att åtgärdas. Tills jag märker någon skillnad sveper jag dock in mig i en avdankad poncho som jag hittade i mitt skåp (sen förra årets köldknäpp) och hinkar varma drycker. Tänk att det alltid finns något att anmärka på. Aldrig är man nöjd. Framför allt inte i 8 plusgrader.. inomhus.

Söndagsmiddag

Middag framför TV:n. Ibland får man lyxa till det. Och eftersom tisdagens meny funkade så bra blev det en favorit i repris ikväll. Mat, Solsidan och tända ljus. Mys på hög nivå.


Jämngrått

När jag gick ut för att köpa morgonfrallor i morse möttes jag av lätt regn och ett jämngrått väder. Precis den sortens väder som får en att bara vilja gå in igen, bädda ner sig, tända ljus och titta på film hela dagen. Gärna en som kan kicka igång julkänslorna.

Lyckligtvis står den här söndagen helt utan planer och jag kan därför göra precis vad jag vill. Inget jobb som ska stökas undan, inga middagar som ska planeras och inga inköp som måste utföras. Kanske blir det en svängom med dammsugaren och lite plock, men där får jag dra gränsen.

Att lägga upp en bild på vädret utanför fönstret eller mig själv i morgonrock är båda alltför deppiga och skrämmande tankar, så jag lämnar detta inlägg bildfritt.


Fredagsplaner

Så var det fredag igen! Den här veckan har ingenting annat än flugit fram och jag känner mig mer än redo för helg. Men när gör jag inte det?
 
Jag har precis avnjutit en god och stor lunch bestående av lammfärsbiffar på Percys på Malmö Arena, och sitter nu i den sedvanliga matkoman och försöker tänka. Olyckligtvis ska ju alla frågor och problem hopa sig såhär i slutet av veckan.
 
På pluskontot ligger däremot en hel del andra saker och plaskar. Som det faktum att det är fredag. Yay! Och att jag ska sticka från jobbet så tidigt som möjligt för att åka till en AW bestående av drinkar och god mat på Bastard. Mer yay! Fredag. Allt är möjligt.
 

Lunchträning

När veckan känns tung och kvällarna fyllda med annat skoj än träning, försöker jag passa på att klämma in en lunchträning (okej, detta är inget jag brukar göra, snarare ett undantag än en regel. Men plötsligt händer det!) istället. Lunchpassen på Forum är ofta både korta och effektiva. Kanske inte så korta att transportsträckan och passet självt täcker min egentliga lunchtid, men ibland får man ju tänja lite på reglerna.
 
Idag lyckades jag maka mig iväg till ett 30 minuter långt spinningpass. Jag älskar 30-minuterspassen. Man hinner aldrig tröttna eller bli uttråkad, för till dess är de redan över. Det finns ju dock en anledning till att de är just bara 30 minuter långa. Ja. Eftersvettig och dan försöker jag nu svara på lite mail och få i mig en sen lunch framför datorn. Bäst av allt? Dagens träning är redan avklarad! Nu kan jag med gott samvete koppla av åtminstone till helgen.

Matmor

Det är jag, det! Efter gårdagens middag som jag jobbade med i dagarna tre känner jag mig mer än hemma i köket. Istället för den avsmak jag kanske borde känna inför att ge mig i kast med ännu en kastrull gav detta mig blodad tand. Jag vill göra stekar i ugnen, mustiga gryor och smarriga efterrätter. Jag vill duka fint med ljus och blommor och hosta gäst efter gäst. Disken hoppar jag däremot gärna över.
 
Ojojoj, är det så här det känns att bli vuxen?!?

Boeuf Bourguignon

Det blev matvärldens mest svårstavade ord - boeuf bourguignon - till bokklubbsmiddagen. Grovjobbet gjordes ikväll och en sista touch blir det imorgon. Nu ska grytan stå till sig och jag kan gå och lägga mig med gott samvete. Så jag säger godnatt med en härlig doft av mat i hela lägenheten. Hoppas bara det smakar också.

 


Måndag

Så har måndagens arbetsdag äntligen kommit till sin ända. Så fort den är över känner man att man har kommit en bit in i veckan. Både denna vecka och större delen av nästa är så kallade "mellanveckor" för mig, då min arbetsbelastning inte bör vara alltför hög, så jag får försöka passa på att njuta.

Om bara ett par minuter ska jag därför bege mig ut från kontoret hela vägen över gatan till Emporia och införskaffa diverse läckerheter till morgondagens middag. Förutseende som jag är tänkte jag tillaga den redan ikväll. Så har jag en extra chans på mig imorgon om jag skulle misslyckas kapitalt.. Vad det blir får ni se ikväll. Stay tuned!

Runt min hals

.. vilar för närvarande detta vackra silversmycke från Efva Attling, som nyligen slagit upp portarna i en ny butik i Malmö. Jag ville ha hela sortimentet, men fick nöja mig med detta Mini peace necklace. Och det är inte illa!
 

Vapiano

För att undslippa kontoret och stilla den värsta hungern gick jag och en kollega till Vapiano på lunchen. Jag är egentligen inte så förtjust i Vapianos lunchkoncept, dels på grund av priserna och dels på grund av maten. Men en hungrig fredag som denna fungerade det utmärkt.
 
Efter att ha klämt en tunn, men ack så god, pizza tog vi en tur på Emporia, som för första gången sedan det öppnade var relativt folktomt. Det kommer dock att dröja innan jag lär mig hitta där. Några förvirrade varv senare hittade jag slutligen till Illums Bolighus, där jag införskaffade hela tre ljusstakar. Sedan knatade jag tillbaka till kontoret, där jag sitter än och ser mörkret falla på utanför.
 
Vad jag skulle komma till var alltså att jag avstod från min sedvanliga sallad till lunch och tryckte en pizza istället. Som jag fortfarande bearbetar. Men gott var det!

Nyårsångest

Nyårsångesten kommer tidigt i år. Inte ångest inför det nya året, eller de tunga oxveckorna som följer, utan för vad jag exakt ska göra på själva nyårsafton. Vanligtvis tar jag det ganska piano med devisen att det alltid löser sig, men i år har resfebern slagit till. Min Berlinresa? Priserna har skjutit i höjden och jag börjar så smått undra om det verkligen är värt att åka dit i två dygn för att slippa nyårshetsen här hemma. Berlin finns ju kvar till våren. Så vad återstår då? Jag vet inte om jag pallar ännu en middag där mitt bordssällskap är borta och nattar barn hela middagen för att sedan dra ett par groggar och gå hem och lägga sig. Eller stå och låtsas att det är kul att spela Guitar Hero en hel kväll. En middag hemma på tu man hand då? Men det gör vi ju varje helg. Kanske Berlin är det bästa alternativet ändå? Oavsett vilket är det definitivt det dyraste.

Fredagsfrukost

Klockan halvåtta i morse var jag färdigspinnad och mycket, mycket svettig. På vägen hem plockade jag upp några nybakade frallor och dagens morgontidning. Nu har jag duschat bort svetten och myser i lugn och ro vid frukostbordet. Tanken att jag i själva verket borde lägga på ett kol och åka till jobbet försöker jag avfärda. Tids nog. Det är ju ändå fredag!


Borta bra..

.. men hemma bäst! Inte alltför sent trillade jag in genom dörren här hemma ikväll och fann - till min stora förvåning - en inte alltför stor oreda efter två dagars frånvaro.

Den här Stockholmsvistelsen var dock, förutom en morgontur på blå linjen mot Akalla, relativt trevlig! Bra möten och skönt att träffa likasinnade kollegor. I Malmö sitter jag ju så isolerat (och utsatt) som enda representanten för finance.

Imorgon ska jag tillbaka till lejongapet. Innan dess ska jag dock titta ikapp på lite TV-serier och tvätta storstadsdammet ut håret. Men framför allt ser jag fram emot en god natts sömn i min alldeles egna säng!


I Stockholm

Efter en lång och intensiv dag i huvudstaden har jag nu äntligen bäddat ner mig med Ramlösa och choklad framför TV:n på hotellrummet. Egentid när den är som bäst. Flygresa, möten, jobb, Svenskt Tenn och NK har stått på agendan idag. Imorgon väntar ett liknande schema, minus allt det roliga. Därför lämnar jag datorlocket nedfällt ikväll och njuter av kanal 5:s humorkväll istället. Ingenting kan störa mig nu.


SAS

Jag sitter och väntar på att få boarda vad som kan bli min sista tur- och returresa med SAS. Jag håller tummar och tår för att så inte är fallet. Inte för att jag älskar SAS eller bryr mig särskilt mycket om dess överlevnad, nej mina skäl är betydligt mer egoistiska än så. Jag vill bara komma iväg på min planerade resa till och från New York i december. Och behålla mina eurobonus såklart..

Men i ärlighetens namn; har inte SAS slarvat bort våra pengar länge nog nu? Istället för att sälja bolaget medan det fortfarande var värt något valde regeringen att pumpa in miljarder efter miljarder. Att det är tre stater som är inblandade underlättar nog inte heller. Jag blir inte förvånad om det blir en krasch. Jag hoppas bara att det inte blir en innan årsskiftet.

 


Ommöblering

Igår slog jag äntligen slag i saken och tog tag i en av de många surdegar som ligger på hög här i hemmet. Jag flyttade alla bokhyllor, med tillhörande böcker, från ena hörnet till andra väggen. Ett litet meningslöst projekt i sig kan det tyckas, men det blev faktiskt så mycket bättre. Efter diverse omstruktureringar fick även alla böcker plats. Förutom chic-litten, som fick en alldeles speciell plats i en plastpåse som snart ska kånkas ner till soptunnan.

 


Rosen Bar & Dining

Ett annat novembernöje, som vi ägnade oss åt igår, är att gå på Afternoon Tea på Rosen Bar & Dining i Malmö. Det bjöds på snittar, scones och cupcakes tillsammans med oräkneliga mängder kaffe eller te. Ett mycket mysigt och uppskattat lördagsnöje, inte minst när mörkret börjar falla på. Att Rosen även står för Malmös fräschaste toaletter sänker inte betyget. Rekommenderas!


Sista höstdagen?

Med temperaturer som snuddade vid 15 plusgrader och strålande sol på himlen kändes dagen snarare som en härlig septemberdag än en söndag i mörka och gråa november. Jag firade det fina vädret med en långpromenad till Bellevue med omnejd; genom mysiga smågator, storslagna villor och fallande höstlöv. Nu, ett par timmar senare, har mörkret redan fallit och dagens utomhusaktiviteter är ett minne blott. Kanske var det årets allra sista fina höstdag. Eller så slipper vi permafrosten även i år.

 


Saker man kan hitta i vår kyl

En helt tom förpackning kokt skinka bland annat. Men är det verkligen lättare att lägga in den i kylen än att kasta den? Svaret på den frågan sitter nog bara Erik inne på..


Fredag!

Denna fredag, liksom så många andra fredagar, går i matens tecken. Ikväll ska vi (vi=jag) bjuda på finmiddag för finfrämmande (som faktiskt inte alls är särskilt främmande för oss). Lyxcarbonara och vit chokladmousse står på menyn. Och en pava rödvin till det. Det kan nog blir bra. Jag ska bara pallra mig hem först. Och laga mat. Och städa. Sedan smäller det! Härliga, underbara fredagskväll!

Ljus i mitt hus!

När solen slocknar relativt tidig eftermiddag är det lätt att känna sig trött och lite nere när man kommer hem på kvällarna. Det enda jag vill i dessa mörka tider är att smälla upp adventsljusstakar och stjärnor i alla fönster, men jag vill ju heller inte bli klassad som den galna tanten som aldrig tar ner julgransbelysningen.
 
För att hålla ut så länge har jag blivit helt besatt av ljuslyktor. En i varje fönster. Minst. Gärna ett par på golvet också. Tyvärr (eller lyckligtvis) har jag en sambo som hindrar minst varannan ljuslykta jag försöker föra in i huset. Så nu har jag ändrat fokus. Nu vill jag ha ljusstakar istället. Vänskapsknuten, Slingan och Tre kulor. Alla från Svenskt Tenn. Ingen under 2 papp.
 
  Vill du flytta in hos mig?

Ljuset i tunneln

En stor middag, en lång jobbkväll, lite magproblem, ett halvt ögas valvakande och en natts relativt dålig sömn senare börjar jag äntligen se ljuset i tunneln för den här månadens stängning. Ni tycker väl att jag gnäller om bokslutet varje månad, men faktum är att ingen månad är den andra lik. Och jag talar inte bara resultatmässigt nu. I en organisation där favoritsysselsättningen är förändringar är det nya organisationskonstellationer, rapporter, review pacs och sätt att följa upp på vareviga månad. Detta gör det hela lite mer komplicerat.
 
Nu när jag känner att jag har halva inne hoppas jag att jag snart ska få grepp om det här och att följande månaders uppföljningar ska gå som en dans. Hela vägen till april, då det är dags för nya organisationsförändringar.Till dess skruvar jag upp säsongens favoritmusik - julmusiken - och uppdaterar, analyserar, klipper och klistrar.
 
 
Snart är jag där! Eller?

Tisdagsskoj

Efter en natt som har hållit mig vaken med hostande och harklande väntar en fullspäckad dag med rapporteringar, konsolideringar och annat skoj. Jag är med andra ord lagom pigg inför dagens utmaningar. Det gäller dock att hinka i sig kaffet snabbt, för snart stundar roligare begivenheter. Ett avbrott i form av ett besök hela vägen in till stan och lunch med storasyster på Sankt Gertruds till exempel. Det gäller ju att piffa upp tisdagarna, som annars kan vara veckans tråkigaste dag, på bästa möjliga sätt. Som om inte detta vore nog skiner solen också, så då kan man ju verkligen njuta. Fram till klockan fyra, då det blir becksvart ute, vill säga.

Lat söndag

I helgen har jag inte utfört många knop. Den har mest gått åt till att kurera mig; vila och stanna inne. Och det gäller inte bara mig. Allt jobb jag tänkte utföra har också fått vila. Nu; en lång dusch, femtio halstabletter och ett par liter varmt te senare känner jag mig faktiskt bättre. Tillräckligt bra för att avsluta bokslutet imorgon åtminstone.
 
Men först ska jag klä på mig något mer anständigt än min smutsiga pyjamas och ge mig ut för att fylla på kylskåp och skafferi. Kanske, men bara kanske, blir det till och med ett långkok ikväll. Söndag som det är.

Bokslutshelg

Så var vi där igen. Bokslutstider. Precis som vid förra årets oktoberbokslut har jag drabbats av rejält halsont, snuva och allmänt förkylningstillstånd. Lyckligtvis befinner jag mig på hemmaplan den här gången, och dagen till ära är det fredag! Jag kunde alltså bara smälla ihop datorn och bege mig hemåt i ett becksvart Malmö. Nu ligger jag och pyser i soffan och väntar på att Erik och kvällens middag ska komma hem.
 
Helgen får - förutom bokslutsarbete - bestå av kurerande och vila. Kanske en och annan film kan slinka ner samt ett par sidor i min bok. Nedsköljt med glass. Nästa vecka är det rapportering, vilket innebär stressiga tider. Men nu; antitesen till stress. Avkoppling!

RSS 2.0