Ikväll..

Ikväll vankas det tjejmiddag. Räkgryta med curry och ris till huvudrätt och höstig äppelpaj alá Lloyden Banks till efterrättt. Jag kan knappt bärga mig, men det kanske främst beror på att min mage har kurrat högt den senaste timmen. Det här med att pendla är faktiskt ingen höjdare. Inte enbart för att jag kommer efter i stegtävlingen, utan även för att jag är oerhört dålig på två av de elementära saker som pendling kräver. Gå upp tidigt och passa tider. I helgen står alltså sova och gå på schemat.

"Kungarna"

Damp ner i soffan för lite slösurfande på TV:n och hamnade direkt framför höstens snackis, som helt gått mig förbi - Kungarna av Tylösand. Vilken dynga! De flesta dokusåpor har väl, hur dåliga de än må vara, någon slags programidé, men inte denna. Den går enbart ut på att supa ner 8 tjejer och killar och se dem göra bort sig. Och bort sig - det gör de. Jag kikar mellan fingrarna samtidigt som jag frenetiskt letar efter fjärrkontrollen. Fjärris, var är du?

Tillbaka där det började

Nu sitter jag och jobbar i Danmark igen. Inte helt otippat, trots att jag ändå är lite förvånad över mina chefers totala brist på gensvar. Menmen. 1-2 veckor ska väl till och med jag klara av. Men inte idag. Idag är jag förvånansvärt trött efter både bröllop, brunch och IKEA i helgen. Uppdateringar om samtliga helgaktiviteter följer! Nu bär det av till bostadsrättsföreningsmöte. Och steg, såklart.


Höstinspiration

Mitt i allt valkaos bjuder jag på lite höstinspiration. Hur fint var inte det här då?


In utlandsrösterna we trust!

Jag följer rösträkningen med spänning. Nästan med lite för mycket spänning. Nagelbitande, är vad det är. Kom igen nu alliansen, reclaim era 3 mandat!

Stegtävling

Så var årets stegtävling igång. För min del kom den inte en dag för sent. Efter 2 veckors utbildning på diverse konferensanläggningar med trerätters varje kväll och kakor och godis som pausunderhållning är det hög tid för en cleansing-kur. Jag tyckte att jag började starkt med 18512 steg igår (det var måndag. Det var ösregn), men fick mig en knäpp på näsan när jag i morse fick erfara att min kollega på löpbandet bredvid tagit hela 32000 steg. 32000! Helt overkligt. Själv har jag lite mer realistiska mål och tänkte överstiga 15000 per dag. Söndag efter bröllopet inkluderad. Så nu kör vi! Eller går, snarare.


Mode, set, go!


Post valvaka

Jag har upplevt mitt livs första valvaka. Och jag höll ut nästan hela vägen in i mål. Sedan blev det för mycket. Jag borde känna mig glad över alliansens massiva övertag över de rödgröna, men istället känner jag mest avsky. Lite äcklad över att vara svensk. Förfärad och förskräckt över att ett rasistiskt parti har kommit in i riksdagen. Sverige, jag trodde vi hade kommit längre än så?

Men jag har slutat fälla tårar. Nu ser vi lite konstruktivt på det här istället. Alliansen ger Wetterstrand posten som miljöminister, MP får inflytande över flyktingfrågor och infrastrukturpolitik (låt dem bygga ett snabbtåg eller två?) och i gengäld ställer MP upp på fortsatt liberalisering och röstar med Alliansen. Hur låter det?



Årets val i bilder. Kaos, rent ut sagt.


Off again!

Denna gången bär det av till Belgien, ja Brügge mer bestämt. Det är klart att det är trevligt att få resa med jobbet, men kan man inte få ha åtminstone en arbetsdags vila emellan?

Bloggtorka?

Nej, det är faktiskt helt ofrivilligt. Jag har spenderat de senaste dagarna på det pittoreska konferenscentret Hällsnäs i Mölnlycke för utbildning med mera med mina kollegor. Som vanligt var schemat intensivt späckat med föreläsningar, övningar, middagar och fester. Tyvärr motsvarade utbildningsveckan inte helt mina förväntingar och mycket av detta skyller jag på de som "valt att söka nya utmaningar utanför Deloitte". Kom tillbaka!

Efter 13 timmars bättre sömn i natt känner jag mig nu pigg och utvilad, men tyvärr inte det minsta sugen på att åka på en ny utbildning i Belgien nästa vecka. Tänk att jag blivit en sådan innekatt. Jag drar mig till och med för att gå till affären. Nu väntar dock en uppfräschning av sommarens sjaskiga hårfärg, röjande i lägenheten efter min frånvaro och lite härligt slappande i soffan.

Torsdagsmys

Efter tre dagars yrkesarbete och motsvarande sju dagars flyttarbete denna vecka känner jag mig helt utpumpad. Nu tar jag igen mig framför Debatt som ivrigt diskuterar IVF-behandlingar och fertilitet med Ben & Jerry och nya Neo. Neo dissikerar Fredrik, Mona och valet utan och innan. 17 dagar kvar. Spänningen är total!

Ny dag, nya tag!

Ny månad, nya tag! Ny säsong, nya tag! Listan kan göras lång. Oavsett vilket är hösten här och tro det eller ej, men jag gillar det. Nu har jag ingen ursäkt för att hoppa gymmet eller leva på mjukglass längre. Nu ska semesterkilona bort och träningen ska bli en vana.

Jag läste i en neurotisk blogg för ett tag sedan att man bör räkna var kalori man stoppar i munnen och att det bör räcka med 1000. Per dag! Och just idag ska även jag testa det här, brukar jag tänka varje morgon. Ibland håller det till eftermiddagskaffet, men oftast skriker magen efter mer mat redan vid 10-snåret. Och att jag bara ska få inta dagens resterande 40 kalorier efter ett svettigt träningspass är out of the question. Så jag struntar i tesen och kör på som vanligt. Lite av varje, är nog vinnaren i det långa loppet. I alla fall idag, när det vankas lunch med syster yster. Bara en halvtimme kvar.




Varför välja?


RSS 2.0