November

Så var november slut. Årets hittills deppigaste månad som har präglats av terrorattacken och flyktingströmmar. Och nu senast stormen Gorm. Ett mycket passande namn för en storm. Något som november inte har präglats av från min sida är däremot bloggande. Det får helt enkelt bli skärpning i december. Vanligtvis årets mysigaste månad. Låt oss hoppas att så även blir fallet i år. 

För att fira Andersdagen (som för övrigt slaskade, betyder det att julen kommer att braska?) skolkade Victor från dagis och vi har hållit oss hemma och myst nästan hela dagen. 


Dubbelmys. Framför TV:n i helgen och i sängen i morse. 

Nya glajor

Mitt i allt mörker har jag införskaffat nya glasögon. Jag måste ju kunna se! Och varför inte medan det ändå är halva priset på bågar? Sedan tillkommer visserligen det löjligt dyra glaset, men en liten slant sparade jag allt ändå. Försöker jag intala mig. 


Allvarlig i nya bågarna. 

Terror(o)

Europa står fortfarande lamslaget efter IS fruktansvärda terrordåd i Paris i förra veckan och hoten om nya attentat gör att alla tassar på tå. Bryssel har i princip stängt igen, men även i Sverige har hotläget höjts. Lev som vanligt med en extra vaksamhet, är devisen från Säpo. Detta har fått mig att fullständigt gå i taket. Jag är en orolig själ i vanliga fall, men nu är jag näst intill psykotisk. Hysterisk, är kanske en mer korrekt term. Min inplanerade, redan betalda, Stockholmsresa som jag sett fram emot i helgen lämnade jag vind för våg till förmån för hemmets lugna vrå. En vrå jag aldrig vill lämna. Förrän det blir världsfred. 

Världen

Vad händer i världen? Vart är vi på väg? Nattens terrordåd i Paris skakade hela västvärlden medan IS lovar uppföljning. Jag vet att man inte ska låta rädsla styra en - då låter man de onda vinna - men jag kan inte låta bli att känna ängslighet inför i princip allt. Rädsla för att resa, rädsla för att försätta mig i utsatta situationer, rädsla för mina barns skull. Världen har blivit mörk. Måtte terrorn - och vad som mer och mer börjar påminna om ett tredje världskrig - ta slut snart. Frågan är bara hur. 


Pray for Paris. Eller något annat. Religionen har gjort sitt. 

Torka

Det har verkligen rått torka här inne på sistone. Mest på grund av att extremt lite skrivvärt har hänt den senaste tiden.  Men. I helgen som gått har jag både varit på tjejmiddag och firat fars helg, så imorgon borde jag kunna vara på banan med uppdateringar igen. Låt oss hoppas det i alla fall. 

RSS 2.0