Off we go!

Jag slapp gå upp i ottan (tack någon för att kursen inte börjar förrän 12.30), men har ändå fått otroligt lite sömn i natt. Nu hoppas jag att kunna haffa ett par minuter på flyget. Men efter att nyss ha svept en stor kaffe kanske det blir till att läsa istället. 

I väntan på boarding har jag även inhandlat ett läppstift. Jag, som är otroligt dålig på att använda läppstift, men desto bättre på att köpa dem, tror och hoppas att det här kan bli höstens färg. Fortsättning följer. Nu bär det av mot Arlanda!

Godnatt!

Nu är jag förberedd och färdigpackad för två dagars utbildning i Kista. Ser redan fram emot att få komma hem på tisdag. Men framför allt ser jag fram emot cirka elva timmars ostörd sömn imorgon natt. Och en hotellfrukost på det. Inget ont som inte för något gott med sig. 

Fredagsmys

Efter en intensiv vecka orkade jag helt enkelt inte ställa mig och laga mat igår kväll. Istället drog jag till gymmet, och därefter till Occo för att hämta hem kvällens middag. En salig blandning av libanesisk plockmat. Fjorton olika rätter för att vara exakt. Och lagom tills regnet anlände till Malmö började min cykeltur hemåt. Aldrig har en middag känts mer välförtjänt än när jag äntligen nådde hemmet; kall, blöt och hungrig. En halvtimme senare låg jag i matkoma. Och däckade i soffan direkt efter middagen. Men ändå. Occo - vilken matfest! Perfekt fredagssysselsättning. 
 
 
Mat - och vin - i mängder. Och jag som inte trodde att jag skulle bli mätt till en början...

Feeling blue

Eller det är egentligen det sista jag gör, fredag och allt som det är. Men efter morgonens stressfyllda rusch slutade det med att jag kom helt blåklädd till jobbet. Vilket i och för sig inte är helt fy skam. Jag älskar blått. Framför allt den midnattsblå nyansen på tröjan. Och materialet. Cashmere. Med sjunkande temperaturer utomhus i kombination ett iskallt kontor är det vad jag vill gå klädd i hela hösten lång.
 
 
Tröja från Davida och jeans från Acne. Oborstat hår och silversmycken. Det får bli dagens outfit.

Dagen efter

Nej, jag pratar inte om sviterna efter ett fylleslag, utan om nya bokklubbsboken. För att undvika förra omgångens stress- och blädderläsning är jag ute i god tid den här gången. Så god tid att jag till och med tjuvstartade i somras. De tre sidorna jag klämde då var dock som bortblåsta och jag började om från början igår. Inget mer segande med bokklubbsböckerna. Nu är jag on top of things. 

Recension? Jag ber att få återkomma när jag läst lite mer än första kapitlet. Men utan att säga för mycket kan jag bara hinta att den än så länge verkar lovande. 


Sänglektyr. Bästa stunden på dagen. 

Fredag!

Äntligen var det fredag igen! Min första "riktiga" jobbfredag på jag vet inte hur länge, efter semestrar och inskolning. Så nu ska jag, liksom alla andra hårt förvärvsarbetande människor, njuta av att fredagens icke-måsten och loja inställning. Jag har dock möten hela förmiddagen, men mellan varven slösurfar jag, lyssnar på Thåström och tänker på helgen som står i antågande. Härligt!

Framåt, marsch

Eftersom alla min senaste inlägg har handlat om valet på ett eller annat sätt tänkte jag släppa det ett tag framöver nu. Fokusera på annat. Såsom att komma i form efter sommarens glassbonanza. Att jag numera både bor och jobbar långt från gymmet underlättar dock inte. Så det är bara att ta tjuren vid hornen; bita ihop och trampa in till stan. 
 
Detta var vad som hände igårkväll. Uppvärmning och tre set senare kände jag mig nästan som en ny människa. En ny, väldigt trött, människa. 
 

Mitt i ett pågående kettlebellset. 

Valkatastrofen

Idag börjar jag så sakteliga återfå krafterna - och humöret - efter den sanslösa valkatastrofen. Jag har dock tappat all lust till att följa nyhetsrapporteringen kring valets efterdyningar. Ju fler nyheter, desto fler nedslående besked. Avgång efter avgång. Och jag kan ju inte påstå att jag är särskilt förvånad. Att sitta i opposition till en minoritet(s)regering med SD som vågmästare kan ju inte vara någon hit. Men ändå. Anders Borg. Den bäste finansminister som Europa har skådat. Och Reinfeldt. Den ende statsminister jag hittills har varit riktigt stolt över. Han satte Sverige på kartan och vägrade vika sig för den mörkbruna geggan. Man kan bara hoppas att de rotar fram en värdig efterträdare och det snarast.
 
Överlag känns det politiska landskapet i Sverige för tillfället mycket osäkert. Kommer det att bli någon regering av S och MP? Kommer det att bli omval? Kommer den svenska kronan, tillika konjunkturen, att störta? Kommer allt att gå åt helvete?
 

Valet i en bild. Precis så.

Valvaka

Valvakan ser ut att bli något av det deppigaste i mannaminne. Jag tror jag slår om och tittar på en upplyftande film istället. Valförlusten får helt enkelt hanteras imorgon. Den, och migratonsplanerna. 
 
 
Nedslående prognossiffror är bara förnamnet.

Debatt

Följer den sista partiledardebatten på SVT. Om du frågar mig krossade Alliansen de rödgröna med råge. Men efter ett tag blev der för mycket, till och med för mig. Frågorna flöt in i svaren, ögonen började klippa. Jag väljer sängen framför slutet och hoppas på en fortsatt mandatperiod för alliansen. Hoppas kan man ju alltid.


Det enda regeringsalternativet. 

Frukost i lugn och ro

Eftersom frukosten lätt blir lidande i bråda dagistider slog jag på stort när jag kom hem istället. Nybakade frallor - direkt från affären - och en smoothie på alla möjliga smaskigheter som fanns hemma. Blåbär, banan, mango, spenat, chiafrön och mandelmjölk. En salig, men god, blandning. Nu ska jag njuta och städa (inte samtidigt) ett par timmar innan kaoset slår ner igen. 


Frukost i lugn och ro. Det bästa som finns. 

Nytvättat

Nå, finns det någon skönare känsla än att helt nyduschad krypa ner i en helt nybäddad säng? Nej, jag tror inte det. Och det får avsluta min lördagskväll. En lördag, då jag för en gångs skull fått rätt mycket gjort. Förhoppningsvis efterföljs den av en lika produktiv söndag. Men först - lite sömn. Godnatt!


Här ligger jag och njuter. I vårt kala sovrum, som skulle behöva både tavlor, gardiner och en och annan lampa för att höja mysfaktorn. Men snart så...

Vår dag

Så snart bokslutet var klart kunde jag börja njuta av att skola in Victor på förskolan och ha lite ledig tid hemma tillsammans med den lille gullungen. Idag var det dock "tidig" morgon på förskolan, så vi skubbade dit till klockan nio. 


Med lite nya dagiskläder - och skor - var Victor redo för en förmiddag i lekens tecken. Själv var jag mer än redo för en lugn förmiddag hemma innan det var dags att hämta tröttmössan igen. 


Efter lunch gassade solen på ordentligt så vi passade på att gå ut i lekparken. Lekte och luftade benen. Kastade grus och jagade fåglar. Med mera. 


När Erik kom hem samlade jag dock nya krafter och cyklade in till stan för att gå på ett kettlebellpass. Sedan cyklade jag hem igen och fastnade framför Val 2014 med Annie Lööf, som gör ett otippat bra intryck. Jag sitter främst inte fast för att programmet är så fantastiskt intressant, utan för att jag helt enkelt inte orkar resa på mig. 

Något som däremot är intressant är valet som stundar nästa söndag. Jag fasar för ett regeringsskifte, men fasar ännu mer för odemokratiska partier och främlingsfientlighet. Jag hoppas att folk tänker både en och två gånger innan de stoppar lappen i kuvertet. 

Inskolning

Victors inskolning började i måndags och går än så länge strålande, om än lite långsamt. Men med ett gäng sjuka fröknar är det inte så mycket att göra, utan bara ta det i deras tempo, trots att någon extratimme per dag säkerligen inte hade skadat Victor. Hur som helst kommer han ju under nästa vecka att vara inskolad och klar, vilket jag tror känns skönt för alla parter! Att Victor är mogen för förskolan är nästan en underdrift. 


Smuts har fått en helt ny innebörd. Ett klädbyte per dag är lite nuförtiden. 

Lever!

Jag lever, men har haft fullt upp med livet. Dop, regnstorm, förskoleinskolning och bokslut. Ett hektiskt litet helvete, men nu börjar allt falla på plats och jag är snart tillbaka i bloggosfären med uppdateringar igen. Stay tuned!

RSS 2.0