Stockholm

Efter att jag avslutat ett intensivt konsultuppdrag för gott tog jag ett par dagars välbehövligt höstlov. Efter att ha skjutsat Victor till olika fotbollscamper över hela Malmö i tre dagar och en heldag med alla barnen på Stadsbiblioteket åkte jag, Alice och Victor tåg till huvudstaden för att bo på hotell, gå museum och äta på restaurang. Bland annat. 

Men first thing first.

(null)
(null)

Vi inledde ledigheten med ett besök på biblioteket. Pyssel, lek, tipspromenad och lån av tåglektyr. Världens roligaste förskola, tyckte Otto. 

(null)

Dagen efter bar det av till Stockholm. Barnen var jätteduktiga på tåget och varken gnällde eller kräktes. Detta kan dock inte sägas om alla övriga medpassagerare. 

(null)
(null)

Väl incheckade fick vi en drink i baren på hotellet med världens värsta belysning. 

(null)

Sober October var slut så jag firade med ett glas bubbel innan vi begav oss ut på stadsvandring..

(null)

.. och ett välbehövligt besök på Vapiano. Vi hade ju inte ätit på hela dagen. Jag vet att Vapiano finns i Malmö, men vi har inte varit där på evigheter och pizzorna smakade så bra. Mycket godare än jag minns dem. 

(null)

På lördagsmorgonen styrde vi kosan mot Djurgården och Vasamuseet. Alice var trött i benen, men Victor var taggad. Därefter blev det kultur i form av slottet, vaktavlösning och riksdagen. 

(null)
(null)

Regnet hängde konstant i luften. 

(null)

Vi hann även med ett 1-årskalas för lilla Ingrid. Det var hyrd lokal, bubbel, bullar och tårta. Är det en Stockholmsgrej?

(null)

Vi gick inte hungriga många minuter under resan. Direkt från kalas till Kho Phangan - himmelriket för barnen. Och krypavstånd hem. 

(null)
(null)

Sista dagen gick vi tillbaka till slottet, och in den här gången. Här i representationsvåningarna. 

(null)

Hela stan var fylld av höstlovsskoj för barn och även på museet Tre Kronor - källaren av det som återstår av det gamla slottet - bjöds det på skattjakt och priser. 

(null)

Sedan var det dags att åka hem! Fullspäckade, men härliga dagar med mycket mat i magen och många steg i benen. Tack för det Stockholm!

RSS 2.0