Vapiano

Succékedjan Vapiano har äntligen slagit upp portarna i Malmö. Vi intog lördagslunchen på den nyöppnade restaurangen och resultatet var över förväntan. I Stockholm tycker jag mest att Vapiano är stökigt och rörigt, med ett koncept som lätt kan missbrukas. I de stora ljusa Carolilokalerna passade det däremot som handen i handsken. Tummen upp för den expanderande Öresundsregionen!


Soft goat

Det är inte bara bloggandet som gör mig varm i kläderna ikväll. Även denna underbara tröja från Soft Goat gör sitt. Tröjor i 100% cashmere i flera olika modeller och färger. Själv slog jag till på en mörkgrå kabelstickad variant. Den ska nog hålla mig varm i vinter. Om vintern kommer.

 


Guilty pleasures

När katten är borta... Just nu ägnar jag mig åt mina mest skamfyllda njutningar. Skräplitteratur, Gossip Girl och en påse godis. Älskar fredagar!


Idol goes Malmö

Dagens lunch intogs på Malmö Arena, där även Idoldeltagarna passade på att öva inför kvällens föreställning. Efter en skarp åthutning från en vakt insåg jag att det inte var tillåtet att kika fram mellan gardinerna, men att lyssna på genrepet var oundvikligt. Helt otippat fann jag Robins framförande bäst.

Nu sitter jag, i likhet med många andra svenskar, bänkad i soffan för att bli bjuden på underhållning. Min dom lyder, som så många andra fredagar; det är helt okej om Molly ryker.


Fullt ös i väntans tider

På flygresan hem igår läste jag om kronprinsessan Victorias fullspäckade schema. Trots att hon är gravid (höggravid?) vägrar hon att trappa ner. Hon kommer alltså - graviditeten till trots - fortsätta med alla sina åtaganden. Och vilka åtaganden! Hela 4 dagar har hon något uppbokat den närmaste månaden och det rör sig om allt från en föreläsning till adventsgudstjänst och en tidig middag. Det riktiga lågvattenmärket var dock en lunch med Jimmie Åkesson. Det borde väl i och för sig inte komma som någon större överraskning från en familj där dess överhuvud delar ut hedersmedaljer till massmördare, men lite osmakligt är det dock.

Det som förbryllar mig i artikeln är det fullspäckade schemat. Fyra timmeslånga cermonier i (enligt egen utsago) femte månaden är väl avsevärt mindre arbetsbörda än andra gravida kvinnor har. Hon tänker fortsätta i samma hektiska tempo fram till förlossningen, fortsätter artikeln. Hektiska tempo? Jag kallar det för tidig mammaledighet.



Är det verkligen i mars hon ska förlösa?
Pluspoäng ger jag dock till Malene Birger-blusen


Så mycket bättre

Förra året missade jag TV 4:s Så mycket bättre helt när det sändes på TV, men i år håller jag mig bättre uppdaterad. Underhållning när det är som bäst. Mixen Tomas Ledin, Timbuktu, Eva Dahlgren, E-type, Lena Ph, Mikael Wiehe och Laleh är fantastisk. Och ingen har väl missat Lalehs tolkning av Ledins Just nu.


Söndagsmiddag

Jag undvek suget att införskaffa kvällens middag på Burger King och lagade istället en traditionell spaghetti och köttfärssås. Jag skäms nästan för att säga det, men jag gillar verkligen mat som barn gillar; spaghetti och köttfärssås, köttbullar och potatismos, pannkakor med jordgubbssylt. Ni fattar.

Nu fortsätter slappandet framför tv:n innan sängen kallar. Det känns som att det kommer att bli en tidig kväll ikväll.


När alla vännerna gått hem

Det var den festen, det. Nu är tomflaskorna bortplockade, glasen diskade, golven sopade och smutstvätten i maskinerna. Ja, det sistnämnda har ju föga med gårdagens fest att göra, men det är där landet ligger. Nu kopplar jag av i min underbara soffa med en b-film på tv och ett glas julmust. Ingen har väl missat att julen är i antågande.


Förberedelserna är igång!

Vin och mat inhandlat. Grovstädningen är också avklarad. Även ett biobesök har vi hunnit med ikväll. Erik lurade mig att se värdelösa Immortals på vita duken. Men det är okej. Hämnden är redan uttänkt och förmedlad. SJP:s nya rulle I dont know how she does it på söndag. Men först inflyttningsfest!


Tungt

En tung och relativt ineffektiv dag idag. Igår också för den delen. Men helgen och den stundande inflyttningsfesten närmar sig med stormsteg. Dags att komma igång med alkoholinköpen tror jag bestämt.


Just nu..

.. inviger vi de nya sängkläderna från H&M Home efter crossfit och en kryddstark korv stroganoff. En dusch på det här, sen bums i säng. Imorgon väntar huvudstaden.

 


Jag vill bli din hemmafru?

En ny - och helt ovetenskaplig - undersökning från familjeliv.se visar att unga kvinnor mest av allt drömmer om att bli hemmafruar. Proffstyckare förfasas över glamouriseringen, medan kristdemokraterna jublar över att unga kvinnor äntligen tycks veta vad de vill. Själv är jag inte förvånad. Det måste vara en motreaktion mot alla hårt arbetande 70-talister, som ska kombinera allt. Hämta barn, träna pilates, laga närodlat och vara styrelseproffs på en och samma gång. Ekvationen går inte riktigt ihop.

Tyvärr framstår ju inte alternativet som mer lockande och det får mig att undra hur frågorna formulerades. Vill du sakna egen inkomst? eller Vill du vara beroende av din partner för din dagliga försörjning? Förmodligen inte. För hemmafrulivet skiljer sig nog mycket från flärden i Desperate housewives. Tänk själv; Tristessen. Bristen på utmaningar. Ett liv utan innehåll och egenbestämmande. Barnpassning 24/7. En gullig dröm, men i verkligheten mer en återvändsgränd än en lösning.

Vad är då lösningen? Nanny? Deltidsjobb? Hemmaman? Jag är ett lika stort frågetecken som ni.

Kvällens middag

Pepparkaksfilen fick åka in i kylen igen och istället bjöds det på hemmarullade köttbullar, potatismos, sky och - såklart - lingonsylt. Husmanskost när det är som bäst. Den här gången hann jag även föreviga maten innan den åkte ner i magen.

 


Se hit, Louise!

Nu är vi två om den!


Träningsvärk

Träningsvärk är kanske det sista jag lider av under rådande omständigheter, men i förra veckan var det andra bullar. Förra veckans träning bestod av ett helt träningspass á en halvtimme på måndagen. Låt mig berätta lite om den träningsvärk som efterföljde detta pass. Den träningsvärken var episk. Jag kommer aldrig mer att känna träningsvärk om den inte uppnår de dimensioner den gjorde förra veckan. Först i lördags började min rörelseförmåga återgå till det normala. Men vägen dit var kantad av värk och rörelsehinder. När jag låg på sidan gjorde det så ont att jag fick byta ställning. När jag tog två trappsteg var jag tvungen att stanna till för att och stretcha, grimaserande av smärta. När jag lyfte på armarna såg jag stjärnor.

Orsaken? CrossFitness, såklart.

Över förväntan

Måndagen sprang iväg helt över förväntan. Plötsligt var klockan över åtta och det var dags att pallra sig hem. Nu sitter jag och filar på mina rapporter och tänker hur bra det gick att jobba idag trots gårdagens lättja och tröttma. Nu är jag på gång. Kanske ska jag anse mig tillräckligt frisk för att ta itu med träningen den här veckan också? Det är nog en karamell jag får suga på till imorgon.

Det var det hele

Så var den helgen över. Lika snabbt som den kom tog den slut. Nu sitter jag och våndas över min arbetsbörda de kommande dagarna samt det faktum över att min sjukt ineffektiva söndag beror på att jag kom hem halvfem i morse. 3 hemmablandade gin och tonic på ett hemligt ordenssällskap på gamla väster hjälpte dessvärre inte mot min förkylning. Nu har jag äntligen flashat iväg oktoberresultatet och ska få mig en god natts sömn innan det är dags att ta itu med morgondagens jobb. Ny vecka, nya möjligheter!

Helg!

Fredag! Och ingen är gladare än jag. Trots att jag inte är helgfirare riktigt än ser jag fram emot att bara däcka i soffan när jag kommer hem. Den här dagen har jag gått som i dvala. Effektiv dvala förvisso, men ändock dvala. Fram till klockan halvtvå i natt satt jag och knappade på min lilla plastdator och tjugo i sju i morse var jag på det igen. Status? Siffrorna är kvalitetssäkrade och klara. Endast rapporteringen kvarstår. Nåväl, det får bli helgens huvudvärk. Nu vill jag bara rensa tankarna med en dålig romcom och halstabletter. Det har jag väl ändå förtjänat?



Vad tror vi om denna? Kan den vara något, månne?


På hemmplan

Nu är jag hemma igen. Fortfarande med halsont och ett halvfärdigt bokslut, men bara att sova i min egen säng gjorde mig lite friskare. En dusch på det bättrade på oddsen ytterligare. Efter dagens ansträngning hoppas jag även att kunna sova en timme eller två. Och att kunna svälja utan smärta.


Pandemonium

I Stockholm. Fruktansvärt ont i halsen, mensvärk, träningsvärk i precis hela kroppen, sömnbrist och bokslut. Härifrån kan det väl bara bli bättre?


RSS 2.0