Födelsedag

Sommarens höjdpunkt vill jag kanske inte kalla min födelsedag för, men det är inte långt därifrån. Jag är inte ett stort fan av att fira, men tycker det är mycket mysigt med en dag mitt i semestern som bara handlar om mig. En dag då jag slipper tänka på all utfordring och bara kan låta mig överraskas. Så blev det även i år. Jag väcktes - sent omsider - av sång i sängen följt av frukost i köket. Jag hatar frukost i sängen. Smulor, kladd och ensamt. Jag sätter mig mycket hellre vid ett uppdukat bord med hela familjen.

(null)

Sagt och gjort! Jag vill säga att de hade gjort så fint, men ska jag vara helt ärlig hade jag själv ett finger med i dukningen kvällen innan. Kontrollbehovet är det sista som lämnar människan. 

(null)

Efter lite telefonsamtal och fix gav jag mig ut på en kort, kvav och otroligt svettig löptur innan vi skulle iväg. Dagens lågvattenmärke. Jag eftersvettades i säkert två timmar. Men det var väl skönt att ha det gjort, antar jag. 

(null)

Lunchutflykten gick till Skanör och Badhytten, där jag serverades bubbel och poke bowl. Två av mina favoriter. 

(null)
(null)

Alla mina människofavoriter serverade mig också den finaste födelsedagspresenten - ett litet diamanthalsband att ha på sig… alltid. 

(null)

Såhär fint!

(null)

Sedan badade vi och det var ungefär då mina eftersvettningar upphörde. En försmak på klimakteriet kanske. Jag är ju ett år närmare och så vidare. 

(null)
(null)

Väl hemma svidade jag om och drack bubbel. Försökte få till en bra bild i trädgården, men det visade sig vara omöjligt. Alice tog bilderna underifrån på grund av sin längd och Erik hade bara tålamod nog att ta en bild. Så det blev som det blev, men var på det hela taget en mycket härlig födelsedag. Nu är jag redo för allt vad 38 har att erbjuda. 

Semester

Sommarlovet började med regn och rusk och jag googlade febrilt Sverigekartan för att se vart regnet höll sig borta. Det visade sig dock snabbt att meteorologerna nog inte var så förutseende trots allt för plötsligt var det högsommarvärme utan en droppe regn i sikte. Så hemestern blev av. Vi kånkade från kust till kust; Falsterbo, Mölle, Beddingestrand och Magnarp. Och så massa bad från brygga 9 på Ribban såklart. 

(null)

Semesterns första hållpunkt var Falsterbo. Sådana gröngölingar vi var. Första gången vi åkte på strandutflykt som en familj på sex personer. Vi visste knappt vad vi gjorde. Men glass - det åts. I likhet med alla andra dagar på semestern. 

(null)

På Mölle hade vi fått upp ångan trots att det kanske inte var årets varmaste dag. Det var härligt nere vid den ljumna barnpoolen, men på väg till hamnen och en efterlängtad lunch kom en kortvarig, men ovälkommen storm. Möllestruten fick alltså vila till nästa besök. Den som väntar på något gott…

(null)

Jag var lycklig när sommaren var här på riktigt och jag fick återse mitt kära Beddinge - förra årets flitigast besökta strand. Vår lilla oas till strandremsa. 

(null)

Här började vi bli rutinerade strandbesökare och har även fått upp ångan med UV-tältet. En fiffig och bara lite komplicerad pryl som är guld värd med en solkänslig bebis. 

(null)
(null)

Även barnen uppskattade den näst intill folktomma stranden och det långgrunda vattnet. 

(null)

Bad kräver dock inte vackert väder. Alice - familjens baddare - ser inget hinder med att kasta sig i plurret i oväder. Och inte heller hennes mamma, konstigt nog. 

(null)
(null)

Den bästa utflykten hittills fick vi i min barndoms Magnarp. Man kunde både plaska vid strandkanten, hoppa från bryggan och simma till en flotte. Och äta glass, såklart. Här fanns med andra ord något för alla smaker. Jag började omedelbart att googla sommarhus i Vejbystrandstrakten och insåg att jag behöver cirka 5 miljoner för att få något vettigt. Eller något över huvud taget. Sökningen - och hoppet - tillika semestern fortsätter. 


Vaccinerad

Det man läst om i vad som känns som evigheter, men ändå inte riktigt kunnat hoppas på skulle bli verklighet ens i år, har nu hänt. Vaccinationen är i full gång och nu har även jag fått första sprutan! När sticket kom kunde jag inte låta bli att skänka en tanke till alla anti-vaccers där ute och funderade på vad det egentligen var som sprutades in i mig. Kan staten - eller Facebook - spåra mig vart jag än går nu? Kommer en eventuell senare blodpropp kunna härledas till det här tillfället? Och hur kommer 5G in i bilden (eller är det en helt seperat konspirationsteori?). Sedan läste jag innehållsförteckningen och slappnade av. Och ytterligare ett par timmar senare blev jag dålig på riktigt. Frossa, muskelvärk, ett allmänt sjukdomstillstånd och smärta i armen. 24 timmar efter vaccinationstillfället var det som att trycka på en knapp och allt var som vanligt igen. Nu återstår det att vänta ett par veckor innan effekten uppstår och om ytterligare sex veckor är det dags igen. Dos 2. Kan man hoppas att livet kan återgå lite mer till det normala efter det?

(null)

Tar igen mig i skuggan efter sticket. 


RSS 2.0