Måndagstradition

Måndagar är inte längre något dåligt. Inte alls. Då infaller nämligen vår måndagstradition; senaste avsnittet av Game of Thrones. Jag kan inte fatta att jag har blivit besatt av denna blodiga, våldsamma serie, men någon kvalitet har den väl. Inte minst Jon Snow. Ikväll väntar säsongsavslutningen och frågan är om den kan toppa förra veckans minst sagt SPÄNNANDE avsnitt. Nedräkningen har börjat!
 
 
Jon Snow. Frikort. Helst utan blod.

Snabba skor

Det enda som kunde locka ut en otroligt måndagstrött - och lat - kvinna på en joggingtur igår var nya löparskor. En bättre morot kan jag inte föreställa mig. Och vilka skor! De bar mig hela 7-kilometersrundan - snäppet snabbare än förra veckan. Att färgen piggar upp underlättar också. 


På lätta fötter!

Semesterplanering

Semestern stundar och jag har kommit på att det kan vara hög tid att smida semesterplaner. Erik har redan smitt sina på eget håll, så jag tar barnen till Bornholm ett par dagar. Men därefter? Gotland, Stockholm, Bohuslän eller utlandet? Något borde vi väl hitta på med tanke på de senaste somrarnas hemmahäng. Hemmahäng är visserligen inte helt underskattat det heller, men någon liten avstickare vill vi kanske ta. Helst utan att behöva hoppa på ett plan. Tips?

Godnatt!

Ännu en helg har hastat förbi. Denna gång med 1-årskalas, gymnastikavslutning, bebisfika och solsken på agendan. Allt har gått i ett. Nu är det bara tre veckors intensivt jobb kvar till semestern. Som jag längtar! Eller tja, det är ju då det riktiga jobbet börjar.. Nåväl! Ingen stress, inga måsten. Men först; måndag. Jobb, möten och träning. Förhoppningsvis hinner jag även klämma in det sistnämnda. 


Stora ögon på tårtan. Kusin Wilhelms 1-årskalas gick inte av för hackor. 

Tjurnacke

Jag har tack vare genetiken begåvats med otroligt breda axlar och en tjurnacke, trots att jag inte har någon aning om varifrån detta kommer. Morfar? Moster Cecilia? Jag vet inte. Jag har hur som helst ägnat åratal åt att göra något åt tjurnacken och de överdrivet breda axlarna, men hur sjutton gör man sig av med sådant? Efter många om och men har jag insett att det inte går utan istället bestämt mig för att omfamna detta faktum och träna upp axlarna. Ingen vill väl ha en flaskhals? Sagt och gjort. Nu satsar jag på definition och ännu bredare axlar. Så att det ska se ut som om det är meningen. 
 
 
Strong IS the new skinny

Visningar

Trots att jag trivs väldigt bra i vårt lilla radhus i Limhamn börjar jag drömma om mer yta, större trädgård och längre avstånd till såväl grannar som stadssurr. För att i ett första steg sondera terrängen åkte vi ner till Höllviken i helgen för att gå på två visningar. Två jättefina hus - ett i Höllviken och ett i Ljunghusen. Jag vet inte om jag är överdrivet förtjust i tanken på att bo mitt i en skog, men tilltalades ändå av trankiliteten, närheten till havet och - huset! Tyvärr lite över vår budget, men det skadar ju inte att titta. En dag kanske. Synd bara på amorteringskravet..
 
 
 Härliga utemiljöer.

Dagens..

Dagens kläder! För att det var så längesedan. I hissen på jobbet, med träningskläder på ryggen och lunchlådan i en påse i handen. Och dagens kläder, såklart. Lastgammal skjorta från James Perse, nästan lika gamla byxor från Filippa K och ballerinaskor - en ripoff av drömskorna från Chloe - från Rizzo. Armbandet var en morsdagspresent och kommer från Marc Jacobs. Det var det hele. 
 
 

Söndagskväll

Förr i tiden var söndagskvällarna den värsta tiden på hela veckan för mig. Så mycket ångest och press ihopklämda på ett par timmar. Idag är det en av de bästa stunderna på veckan. En god middag och lite lugn och ro innan en ny arbetsvecka tar fart. Kanske är det för att mina helger numera präglas av mycket mer lugn, kanske är det för att jag inte längre känner ångest inför att gå till jobbet. Kanske håller jag bara på att bli gammal. 

Det är visserligen onsdag idag, men den senaste söndagen avslutade jag med en lagom lång löprunda (som i slutet kändes väldigt lång) och en god bok. Tiden får jag jobba på, men man måste väl börja någonstans!?


Löprunda längs havet och senaste bokklubbsboken - en modern Stolthet och fördom. 

Juni!

Nu har jag installerat mig på hemmaplan igen. Packat upp alla väskor, tvättat all smutstvätt, tagit igen sömn i min egen säng. Jag har även haft ett besvärligt bokslut, men vad gör väl det när juni - och sommarvärmen med den - har kommit? De senaste dagarna har vi haft riktig värmebölja och det är underbart att kunna grilla och äta middag utomhus varje kväll samt känna lite livslust igen. Bortsett från kläderna. Vad har man på sig på jobbet dagar som dessa? Hade jag gått hemma hade jag slängt på mig en lätt sommarklänning, men när temperaturen är ett par grader kallare på kontoret samtidigt som jag inte vill se alltför strandklädd ut, finner jag det svårt. I-landsproblem. 


Premiär för grillning och utemiddag i veckan!

RSS 2.0