Nyklippt!

Min sista jobbdag avsatte jag ett långt förmiddagspass till att gå till frisören. Vem vet när jag kommer dit nästa gång!? Jag tonades, klipptes, fönades och stylades. För att sedan springa ut i ösregnet. Flera timmar senare - efter en sen sushimiddag och något glas vin - fick jag för mig att föreviga resultatet. Det är alltså håret det är fokus på, inte mitt övertrötta ansikte eller blanka t-linjer. 

(null)
(null)


Slutspurten

September har verkligen flugit fram. Jag kan inte förstå hur en hel månad bara kan glida mig ur fingrarna på det här sättet. Vad jag har ägnat mig åt kan sammanfattas i ett ord; budget. Jag har nog inte jobbat såhär mycket sedan jag började på mitt nygamla jobb för två år sedan. Även då var anledningen budget samt det faktum att jag var ny.  Nu ska jag ju sluta och hade kanske tänkt mig att övergången skulle vara lite.. lugnare. Nåväl. Ingen tackar mig för att jag har jobbat järnet, så egentligen var det väl förgäves, men så dags att komma på det nu. Imorgon är min enda omställningsdag innan det är dags för nya tag på tisdag. Jag ser med skräckblandad förtjusning fram emot min nya utmaning som kan gå.. tja, hur som helst. 

Jag har också hunnit med lite annat under månaden. Jag har lyckats chilla en del. Lämnat och hämtat och tränat lite på luncherna. 

(null)
(null)

Att komma hem med dessa är dagens höjdpunkt. Eller så är det antiklimaxet efter en ganska stressig eftermiddag. Jag ska cykla under oklara vindförhållanden och hämta på två olika ställen inna klockan slår halvsex. Helst tidigare såklart. Aldrig problemfritt. 

(null)
(null)

Barnen har uppdaterat höstgarderoberna. Jag vill kopiera Alices stil rakt av till kläder i vuxenstorlek (vilket inte känns helt omöjligt). Minus diademet kanske. 

(null)

Victor har varit hos tandläkaren som en riktigt stor kille. Slipade ner en tand lite och fick smaka på den berömda banankrämen. Han gillade den inte. 

Sist, men inte minst har jag också varit i Åre. En hel dag fick jag där med en dag vardera för dit- och hemresa. Så värt! Not! Åre bjöd på ett par höjdpunkter, men framför allt bjöd det på två grader, regnrusk och utomhusaktiviteter. En ekvation jag inte uppskattade fullt ut. Så jag avslutar det här svamlande, sammanfattande inlägget med den enda bilden jag tog i Åre. Enjoy!

(null)



September

Idag är det första dagen i september och hösten borde vara här, eller åtminstone på väg. Istället upplever vi ett par alldeles för heta sensommardagar. Det är ingen normal värme som figurerat den senaste veckan, utan snarare en kvav åskvärme i väntan på en åska som aldrig bryter ut. Nätterna är rent ut sagt vidriga. Dagarna utan AC likaså. Men jag får väl äta upp mina ord i sinom tid och få en kyla som heter duga. 

Annars? Det rullar på. Jag jobbar min allra sista månad på nuvarande jobb och påbörjar imorgon mitt allra sista bokslut. Dock med en budget för 40 enheter som ska vara klar innan oktober tar vid så smekmånaden jag tänkte avsluta anställningen med verkar utebli. 

Barnens inskolningar är så gott som färdiga och imorgon börjar de riktiga veckorna. Frukost på förskolan och hela långa dagar för alla parter. För första gången i min inskolningskarriär känner jag ångest över att lämna en liten ettåring på förskolan. Kanske för att det är sista barnet, kanske för att jag har glömt eller förträngt hur det var förr. Oavsett vilket blir det nog bra. Förr eller senare. 

(null)

Alla tre på promenad. Ibland är de riktigt gulliga mot varandra. Ibland inte. 

(null)

Alice har blivit stor och börjat gå på kalas även hon. Äntligen! Kerstin var först ut för terminen. Nu är det egna 5-årskalaset det enda Alice pratar om. Bara dryga sju månader kvar. 

(null)

Otto har varit hos frisören. En mycket mindre traumatisk upplevelse än när Victor gick dit första gången. Och andra. Och tredje. Kort blev det och fin blev han. Även om jag kan sakna barret så växer det ju ut igen. 

(null)

Och vi har börjat lunchträna tillsammans. Något som har varit helt omöjligt under föräldraledigheterna Två gånger måste ju klassas som en trend. Och nästa vecka blir det nya tag!


RSS 2.0