Festligheter

Mitt i allt annat OFESTLIGT har vår stora festperiod gått av stapeln. Först ut var Ottos födelsedag för tre veckor sedan, följt av en liten paus. Sedan smällde det. Mitt i påsken, på självaste långfredagen, fyllde Alice 5 år. En hel hand! I måndags firade jag och Erik 7-årig bröllopsdag och igår fyllde Erik år. Allt har gått i ett. Vissa firanden har uppmärksammats mer än andra. Inte minst påsken. Det har ätits, målats och letats efter ägg. Allt i sällskap av familjen och ingen annan i sann corona-anda. 

(null)
(null)
(null)

Alice fick sång och presenter på sängen, jordgubbstårta och en sparkcykel. Bland annat. 

(null)
(null)
(null)

Bröllopsdagen firades i Kullabygden. Lunch på Tunneberga gästgiveri och kaffe eller saft på Flickorna Lundgren på Skäret. Mysigt. Och dyrt!

(null)

Utöver det har vi som sagt ätit. Äggjakten var den absoluta höjdpunkten på hela helgen, tydligen. Nu har jag en månad på mig att vila - och banta - till nästa födelsedag. 



Energi

Det lär dröja innan livet kan återgå till det normala, men tills dess får vi försöka göra det bästa av situationen. Jag har installerat ett hemmakontor, som det funkar att jobba ifrån och barnen får gå till skola och förskola så länge de mår bra. På något sätt känns det som lugnet före stormen, även om stormen nog på många sätt redan är här. April ska tydligen bli riktigt illa, spår... alla. Men vad kan vi göra? Tvätta händerna, hålla oss på avstånd till varandra och be till högre makter om botemedel eller vaccin. Eller båda. I skyttegraven finns det inga ateister. 

I söndags gjorde jag picknick av Ottos överblivna födelsedagsfika och vi packade in hela familjen i bilen och körde söderut. Till Höllviken, där vi fick en stund på en folktom strand i den härliga vårsolen. Fyllda med energi för ännu en vecka. Ännu en vecka i snigelfart. 

(null)

Vackra Kämpinge!

(null)

Barnen på grönbete. Varför smakar all mat alltid bättre utomhus?

(null)
(null)

Även här var Otto skeptisk till vattnet till en början, men vågade så småningom sig fram till vattenbrynet. Få saker förundrar barnen mer. Billig underhållning!

RSS 2.0