Ny på jobbet

Anledningen till mitt långa blogguppehåll heter ny på jobbet. Jag har insett att jag har börjat arbeta i en organisation där det ges inget eller mycket begränsat utrymme till att vara just ny. Man förväntas kunna det mesta redan andra veckan. Smekmånaden blev med andra ord kort.


Men vem är jag att klaga? Det är ju exakt den här sortens utmaning jag har suktat efter de senaste åren. Trots det kan jag inte låta bli att tänka tillbaka på Fujitsu med viss nostalgi. Allt det dåliga, som irriterade mig dagligen, är som bortblåst. De fräscha lokalerna, fruktkorgarna, friheten och de jovialiska kollegorna får mig att för en millisekund ångra mitt oångringsbara beslut. Då glömmer jag dock det viktigaste; hur arbetsuppgifterna tråkade ut mig, bristen på engagemang och utmaningar och det ständigt överhängande hotet om att ens tjänst - med all rätta - skulle outsourcas till Estland. Nej, det här blir nog bra. Jag ska bara komma in i vanan att jobba. Heldagar dessutom. 


I helgen tog jag ett välkommet datoruppehåll och ägnade mig åt de här två. Här på en klassisk efter-fotbollen-fika på Gateau. 


Idag

Nu när toalettselfiens tid är förbi får jag ta en hotellrumsselfie istället. Mest för att visa upp min tröja från Dagmar, som det inte finns någonting jag inte gillar med. Den mjuka krämvita färgen och halsringningen som blir som ett smycke. 



Stockholm igen

För andra gången på mindre än en vecka är jag i Stockholm igen. Den största skillnaden är att jag den här gången är jag här med ett helt nytt jobb. Idag har jag jobbat min allra första dag och hittills känns det bra. Faktiskt! Trots att jag trillade in mitt i ett bokslut och varken hade egen dator eller tillgång till några system. Alla var supertrevliga och jobbet känns precis som den utmaning jag just nu söker. Något annat, något nytt. 


Efter en middag på stan och en tur till Åhléns chillar jag nu på rummet. Att taxin hämtade mig vid sexsnåret i morse och att jag har varit igång sedan dess börjar kännas av. Jag hoppas på en god natts sömn. Imorgon kan jag inte längre skylla på att det är första dagen. 


Mitt hotellrum. Inte fullt lika fräscht som det förra, men duger gott och väl för mig. Imorgon bitti måste jag dock på strykjärnsjakt. 


Grill!

Jag har spenderat ett par dagar i Stockholm för överlämning och avtackning. Med facit i hand blev det mest fokus på det sistnämnda. Efter en inte alltför stressig arbetsdag tog jag en betydligt mer stressig tunnelbaneresa in till Stockholm, dumpade mina saker på hotellet och gick till restaurang Grill, där vi avnjöt en fantastisk middag. Nu börjar min tid på Fujitsu verkligen dra mot sitt slut och det är med både spänning och vemod jag packar ihop för allra sista gången. Eller - vem försöker jag lura? Mest spänning, faktiskt!



Innan jag steppar ut i Stockholmskvällen. Mitt mysiga compact living-hotellrum i bakgrunden. 


RSS 2.0