Mer halloween!

I år är första gången som vi gått all in med halloween. Det är tydligen så det fungerar nu för tiden. Tidigare år har vi kommit undan med att barnen varit för små, men i år har så många barn i området gått "bus eller godis" och vem är jag då att vägra mina barn detta? Vi gjorde ett litet kalas av det hela och spökade ut oss allihop. Sedan gick de "stora" barnen iväg med sin pappa medan jag och Otto stannade hemma och tog hand om de som ringde på hos oss. När Victor kom tillbaka tog han över utdelandet av godis. Älskade det lika mycket som att få godis. Nu har vi sötsaker så vi kan gödsla med dem. Kan vara så att mamma måste hjälpa dem att äta upp lite...
 
(null)

Två häxor, ett minimonster och Darth Vader. Och en hel massa halloweenpynt i bakgrunden. Next up; julpynt!


Ottos 7-månadersdag i bilder

Det har varit en händelserik - och blåsig - sjumånadersdag för Otto. Efter förskolelämningen i snålblåsten gick vi hem för obligatoriskt chill och kaffesörplande. Otto fortfarande iklädd pyjamas under overallen. 

(null)

Sedan gav vi oss ut igen för att promenera över till mormor för lunch. Med vin och allt. Jag hade så trevligt att jag glömde bort att föreviga någonting från kalaset.

(null)
(null)

När syskonen väl var hemma från förskolan fick Otto mysa lite med storebror innan han ville visa upp sina nyförvärvade skills; att backa in under soffbordet. 

(null)

Jag avrundade dagen med ett träningspass på stans kanske minsta, men även mest folktomma, gym. Det ena tar ut det andra. Svettig blev jag i alla fall. Och rufsig i håret, som synes. 

(null)

Efter dusch lade jag en ansiktsmask. Jag brukar göra det på torsdagar. Vill väl vara fräsch inför helgen. Eller så är det då jag kommer ihåg det. Och Otto? Han däckade gott i storsängen efter minimalt med sömn och maximalt med intryck under dagen. 

(null)

Han är så söt när han sover...


Halloween

Idag kom den efterlängtade dagen äntligen; förskolans halloweenfest. Victor och Alice har sedan länge haft sina outfits klara; Victor som vampyr och Alice som pumpa. Det verkar ha varit en lyckad heldag med popcorn, disco och olika skräckstationer. Jag kan inte med ord understryka hur glad jag är att vi bytte förskola förra våren. Trots att just halloweenfest var något som även figurerade på förra förskolan. 

(null)
(null)

En taggad vampyr och en något mer dämpad pumpa. Nu laddar vi om batterierna till riktiga halloween, som infaller nästa onsdag. Bus eller godis?


Helg igen!

Veckorna avlöser varandra i ett rasande tempo. Om två månader är det jul, sedan börjar jag jobba igen. Galet! Plötsligt förstår jag varifrån uttrycket "njut" kommer ifrån. Sista föräldraledigheten med sista barnet. Sedan är det bara att jobba i cirka 40 år till. Om allt går vägen så länge. 

Hur som haver. Ännu en helg har som sagt löpt till sin ända. Graderna har - till min stora glädje - krupit nedåt något, men det är fortfarande krispigt och härligt. Perfekt oktoberväder! Vi har förutom sedvanliga helgaktiviteter röjt upp i trädgården (eventuellt klippt gräsmattan för sista gången för säsongen), tränat, ätit gott och umgåtts. Försökte oss på en film efter barnen somnat i fredags, men den var för dålig och vi var för trötta. Ni kan ju tänka er hur det kalaset slutade. 

(null)
(null)

Fredagar är min absoluta favoritdag. Då tränar jag och Otto innan lunchen och eftersom jag hämtade tidigt i fredags blev det även bullfika på Gateau på eftermiddagen. För barnen. För mig blev det en cappuccino på havremjölk. 

(null)

Krispigt väder, var ordet. Eller orden. 

(null)

Lyckades klämma in ett snabbpass i lördags kväll. Jag var ganska ensam på gymmet. Hade högtflygande planer på att gå ut och springa idag, men lade ner dem när mörkret smög sig på. ORKADE helt enkelt inte. Var alltför lat och hungrig. 

(null)

Alice har också tränat. I en helt ny utstyrsel. Inget kan väl gå fel när man får gå klädd såhär? Obs! Egenhändigt valda kläder och styling. För min del skulle hon gärna få ha blå hängselbyxor. 

Indiansommar

Trots att jag längtar efter riktig höst och trots att det varma vädret ger mig klimatångest, så passade jag ändå på att njuta av brittsommarvärmen i helgen. Igår packade vi in hela familjen i bilen och drog till Torups bokskog för lek och motion. Jag och barnen hängde på naturlekplatsen medan Erik avverkade milen i skogen och sedan gick övriga familjen till fiket medan jag tog en springtur och ett varv på utegymmet. En perfekt höstdag!

(null)
(null)

Det var två taggade barn som - med viss hjälp - fick rasta av sig på den härliga lekplatsen. Med lite kötid på vissa stationer. Det var fler än vi som tänkt tanken att dra till skogs igår. 

Söndagen inleddes starkt med det vanliga schemat; fotboll, dans, lunch och simskola. Efter all intensitet valde vi ändock att ta vara på det vackra vädret och gå till en lekplats samtidigt som Victor - mer än motvilligt - övade på att cykla. Som löken på laxen lossnade det idag. Plötsligt cyklade ungen. Helt själv! Glädjen var total. Från föräldrarnas sida, i alla fall. Nu ska han bara bli lite säkrare på svängarna och inbromsningarna. 

(null)

Visst kan Victor cykla!

I like big brows..

Efter ytterligare en evighetslång graviditet och allt som hör därtill har mina ögonbryn hamnat ur fokus. Så nu var det dags att sätta dem i fokus igen. Med betoning på fokus. I måndags hade jag min hett eftertraktade tid hos min 3D-expert och fyllde på färgen. Och ja, det SKA lägga sig när sårskorporna (!) ramlar av. Vilket borde vara någon gång nästa vecka. 

(null)

Med brynen - och en bebis - i fokus. Lördagsmorgonmys. Med ögonbryn som dessa behövs nästan inget annat smink. 

New hair, new me

Trots att jag tappar OFANTLIGA mängder hår, och har så gjort de senaste tre månaderna, växer mitt hår inte på längden, utan på bredden. Inte utan att man ibland undrar hur barret skulle se ut om jag inte tappat cirka en golfboll per dag. Igår gick jag i alla fall till ett - som alltid - mycket efterlängtat frisörbesök och fick ordning på mina ostyriga toppar och orangeblekta sommarhår. 

(null)

Förebilden. Härefter kunde det bara bli bättre. 

(null)

Efterbilden. Kanske inte den bästa som tagits och kanske inte fullt ut återspeglar hårets REVIVAL, men nog ser man ett lite plattare, blankare och mörkare hösthår?

I gamla hjulspår

Eller snarare i gamla jeansspår. Jeansstorlekar, i alla fall. Jag rotade fram mina - sedan ett år tillbaka - väl gömda slim fits och var mer än nöjd när jag kom i dem. Så pass nöjd att jag firade det hela med en kanelbulle. Det var ju trots allt kanelbullens dag igår. Jag antar att det stämmer som "de" säger; man kan inte hasta fram en viktnedgång efter graviditet, tiden gör sitt. 

(null)

Gamla favoritjeans, gammal favorittröja och gammal jacka. Som jag också gillar.

RSS 2.0