Födelsedag!

Och så har jag fyllt år! 36 - vilket känns gammalt, men ändå inte. Jag hade en fantastisk födelsedag! Vi trotsade den outtalade regeln om att man inte ska resa på min födelsedag och körde till Mölle vid lunchtid. Vi åt en god lunch på härliga Krukmakeriet innan vi begav oss till Solviken för bad. Till och med födelsedagsgrisen badade!

(null)

Ett uppfriskande dopp senare! För det var det. Helt klart vatten och inte ett sandkorn så långt ögat kan nå. Underbart!

(null)

Vackra, vackra Mölle. Kan inte tänka mig ett bättre ställe att spendera min födelsedag på. 

(null)

Alle man i pool. Barnen fullkomligt älskar den här - mycket barnvänliga - poolen med perfekt djup. Man kan till och med titta bort någon gång utan större oro. Erik står alltså inte raklång på bilden.

Efter aktiviteterna åkte vi till Kullagårdens Wärdshus, där vi skulle spendera natten. En underbar kväll med god mat, gott vin och trevligt sällskap. 

(null)

Dessa två, som alltid måste spexa på bild. Victor lyckades i vanlig ordning hitta en kompis att leka med och kvällen var gjord för hans del. Alice var med på ett hörn, men lika nöjd med att få egentid med sina föräldrar. Otto snarkade gott i vagnen. 

(null)

Härlig kväll på härligt ställe. 36 - bring it on!

Stockholm i bilder

Lagom tills regnet kommer börjar jag vemodigt nog jobba imorgon igen. Semestern har dock behandlat oss väl. Mycket väl! Vi har rest runt med bil i Sverige och haft oss. En lagom tur för en relativt stor familj. Vi körde till Stockholm, där vi fick tre dagar i Täby med goda vänner, god mat och fint väder. Barnen älskade att bada i såväl pool som i hav och att leka med nyfunna vänner och djur. Jag njöt av solen, vinet och miljöombytet. 

(null)

I bilen på väg uppåt landet. Fortfarande vid gott mod och inte jättetrötta på att sitta i en bil. Än. 

(null)

Vi stannade till vid Brahehus för lunch och rastning av barnen i slottsruinen. Och för att se utsikten över Visingsö. Sedan tutade vi vidare. Ingen rast, ingen ro. 

(null)

Det var fullt ös i poolen nästan hela tiden. Jag har kommit fram till att jag absolut inte vill ha pool. Inte bara för att man ska ha koll på sina egna barn, utan även grannbarn och annat löst folk som vill bada. Huvaligen! Bortsett från det; mycket härligt!

(null)
(null)

En eftermiddag åkte vi in till Skansen för att titta på - och klappa! - djur samt ägna oss åt diverse lekar. På en snöskoter och i en gammal lada, till exempel. 

(null)
(null)

Där vi bodde fanns en strand. Och en hund! Alice lyckades övervinna sin rädsla för båda och älskade till slut badandet och hunden lika mycket!

(null)

Otto var också med och fick ta sig ett par dopp mellan varven. En mycket energisk ung man.

(null)

På vägen hem stannade vi till i min gamla hemstad Nyköping för lunch och allmänt flanerande på bekanta gator. Bekanta för mig alltså. Men barnen, som var här för andra året i rad kände igen den fina blomnyckeln och gjorde sina infamösa poser framför den. Själv höll jag god min. 

Sedan var det raka vägen hem och höjdpunkten med hemkomsten - min egna säng. Jag läste avundsjukt någonstans att Serena Williams flyger med sig sin egen säng på alla sina tävlingar, men jag känner inte riktigt att jag har har uppnått statusen att ägna mig åt den typen av divaliteter riktigt än. 

Sommarhår

Ett frisörbesök har också hunnits med. Då det sket sig med min ordinarie frisörtid testade jag något helt nytt den här gången. Honey I’m home. Bara namnet gör ju att man älskar stället. Och trots minimal skillnad blev jag mycket nöjd med resultatet. Det är ju alltid lite av ett lotteri när man testar en ny frisör, men denna gången föll det väl ut. Puh! Nu till nästa problem; gå tillbaka till min gamla frisör eller fortsätta på inslagen väg?

(null)

Frisörtid klockan åtta på morgonen gör inga under för tröttheten. Framför allt inte när man precis kommit in i semestertiderna. Men håret blev väl bra!?

Sommarlov

Sommarlovet rullar på och det är HÄRLIGT. Vi har hittills hållit oss hemmavid med små avstickare till höger och vänster. Tjusningen med Skåne är ju just att allt är så lättillgängligt. 

(null)

Vi har köpt en pool. Liten, men trivsam. Och högt älskad att svalka sig i varma sommardagar när utflykt inte står på agendan. 

(null)

Efter dopp passar det väl bra att ta sig en pannkaka eller två. Eller ett helt lass. För att sedan plaska vidare. 

(null)

I onsdags åkte vi till Mölle. Jag älskar Mölle! Känslan när man kör in i byn får mig att vilja sälja allt jag äger och köpa en stor villa längs Strandvägen på Mölle istället. I februari är jag inte fullt lika sugen. 

Just denna gång nöjde vi oss med en lunch på Mölle Krukmakeri. Fullt av folk och servicen var därefter, men UNDERBAR ambiance på hela stället. Bara den är värd ett besök. 

(null)

Efter lunch blev det bad för de som ville. I Solviken finns det en barnpool precis vid havet. Snäppet bättre än hemmapoolen. Och så är ju utsikten på Mölle oslagbar. 

(null)

Idag var vi på överskattade Österlen. Igen! Jag ville få revansch på Örum 119, där vi inte fick plats sist. Jag har tydligen ingen stolthet i sådana här sammanhang. Glad var jag när jag fick pizza och kaffe i magen. Och bilden till trots är detta det enda jag har i magen. Otroligt osmickrande passform i klänningen när jag inte sträcker på mig ordentligt. 

(null)

Otto var tvungen att ta ett viktigt telefonsamtal. 

(null)

Här har vi hela barnaskaran i gräset. Mycket mutande bakom denna bild. 

Nu återstår nästan två veckor av min semester och mycket annat ska hinnas med. En bilresa till Stockholm! En födelsedag! Överraskningar? Oavsett vad så stannar såväl familjen Stam som skattepengarna i Sverige. 


Semester

Så var det äntligen min tur att gå på semester! Klappade ihop datorn och tog med mig cirka hundra pryttlar hem för att återvända om knappa tre veckor. Ett telefonmöte till idag, sedan är jag helt fri till nästa bokslut. Det är förhoppningen i alla fall! Det var längesen jag hade en semester som inte sammanföll med en graviditet, en mammaledighet, ett jobbyte eller båda. Nu ska jag försöka leva i nuet och njuta och sedan se fram emot två ynka månader innan det är dags igen. För jobbyte, vill säga. 

(null)

I hissen, på väg hem i tisdags. Med en väska knökfull med träningskläder, matlådor, vitaminer, datorer och bankdosor. I en gammal jacka från Hofmann och vida Rodebjer-jeans. Och då är jag kanske den minst casual på hela kontoret. Glamouren på jobbet kommer jag inte att sakna. Eller?


Ögonkontur

Idag fyllde jag på min fruktansvärda ögonkontur. Sällan har något gjort SÅ ont, men idag var det bara påfyllnad så smärtan minimerades. Syftet? Att få en naturlig eyeliner på övre fransraden och därmed se lite piggare ut. Själv ser jag allt annat än pigg ut nu, men det kan bero på en dålig natts sömn och avsaknad av allt annat smink. 

(null)

Ser ni ögonkonturen på övre fransraden? Mycket smärta för lite väsen. 



RSS 2.0