Minns i november..

Imorgon - eller rättare sagt om en knapp timme- entrar vi november och hösten är här med besked. I veckan har vi inte bara upplevt stormen Simones framfart, utan även lite solglimtar varvat med regn, regn och regn. Rätt mysigt ändå, trots att jag känner att min mammaledighet håller på att rinna ut. Men i hela två månader till får jag vara hemma och mysa med min prins. Sedan ska det jobbas som aldrig förr. Jag har ju ett hus att betala!

Fuck cancer

Måndagskvällen tillägnar jag Cancergalan på Sjuan med tårarna strömmande längs kinderna. Alla starka, gripande och tragiska öden. Vissa med lyckliga slut, vissa med ännu oklar utgång och vissa - alltför många - som slutat med döden. 

Alla får inte cancer, men alla drabbas. Stöd Cancerfonden!



Lördagsmys

Efter en god - och stor - fredagsmiddag i Ystad hade både jag och Victor förtjänat sovmorgon på lördagen. Förmiddagen ägnades därefter åt lite morgonträning, långfrukost och innan vi visste ordet av det var det dags för babysim. Victor dominerade i vanlig ordning bassängen och bortsett från en blöjrelaterad incident i omklädningsrummet gick allt alldeles utmärkt. 

Smått hungriga gjorde vi oss därefter ett kärt återbesök på Waynes coffee på Kvinnokliniken - stället där vi praktiskt taget bodde ett par dagar i maj. Den här gången var det vi - och ett gäng nyförlösta bebisar med tillhörande familjer. Mammahjärtat bubblade över när jag såg de små och jag hoppas verkligen att jag kommer att få turen att föda fler barn där. Någon gång i framtiden..


Far och son myser på Waynes. 


Babblarna

Inte helt otippat har jag aldrig tidigare hört talas om Babblarna. I alla fall inte som barn-tevefenomen. Detta verkar dock vara något som alla föräldrar känner till. Och älskar. Varför? Jag tror att det lugna barnet på bilden nedan är svar nog på den frågan. 




Underbara höst!

Färgerna! Temperaturen! Den friska luften! Detta är bara några av anledningarna till att jag älskar hösten. Note to self; sug ut så mycket som möjligt av oktober. Snart är november här. Med facit i hand inte så härligt. 




Home away from home

I tisdags åkte jag och Victor till Ängelholm i det härliga höstvädret. Lite omväxling från vårt sedvanliga Malmöhäng. Att dessutom slippa fundera på både frukost, lunch och middag är bara en bonus. Två dagars ätande, tjoande och tjimmande senare begav vi oss igår kväll tillbaka till Malmö och ett lagom nerstökat hem. Victor hade saknat sin gåstol och sitt gym och jag hade saknat min säng. Detsamma kan man inte säga om Victor som sov som en prins i min gamla spjälsäng i Ängelholm. Det bådar gott inför julen. 



Ruschigt

Förra veckan fullkomligt rusade fram. Inte en dag förflöt utan att fikadejt, lunch eller aktivitet var inbokat. Detta var visserligen mycket trevligt, men efter sju dagar i rad med tider att passa och bebisar att träffa var det skönt att sova ut och ta dagen lite som den kom idag. Med regnet droppandes utanför fönstret var det extra trevligt att avnjuta en lång frukost med Nyhetsmorgon och Malou i bakgrunden. Jag älskar verkligen hösten, förutom den lilla detalj att den följs av sin fruktansvärda kollega vintern. Men dagar som dessa - i sann ruggig oktoberanda - gör det extra mysigt att stanna inne.
 
Detta hindrade oss inte från att dra oss neråt stan lagom till lunchrusningen för att avnjuta en mindre god kycklingrullad med Erik på Hansa innan det var dags att rusa hem till en av veckans många tvättider igen. En av de saker jag kommer att sakna minst med vår lägenhet är tvättmaskinsbristen. Och en av de saker jag saknar mest med att leva ensam är hur sällan jag brukade tvätta. Är tvätterska fortfarande ett yrke? Var hittar men i så fall dem!?
 
 

Babysim

Jag har länge varit av uppfattningen att babysim inte är något för mig. Inte bara för att jag inte är en baby, utan för att jag helt enkelt inte är en vattenmänniska. När Erik propsade på att vi skulle anmäla oss till lördagslektionerna suckade jag av lättnad. Ett perfekt tillfälle för far och som att bonda och lite egentid för modern, tänkte jag. 

Första lektionen ville jag dock inte missa och jag måste säga att den överträffade alla mina förväntningar. Det var riktigt mysigt och fantastiskt kul att se Lillrman så plaskande och förtjust. Jag måste nog följa med nästa gång också..




Jubb

När jag äntligen börjar njuta av föräldraledigheten på allvar närmar sig jobbet och verkligheten med stormsteg. Bara 2,5 månader kvar. Men inte kan väl jag gå hemma och drälla med Lilleman i all evighet hur gärna jag än vill? Pappan måste också dra sitt strå till stacken. Så 1 januari smäller det. Slut på det roliga. Till dess; njuta, njuta, njuta!

Lattemamma

Jag börjar verkligen komma in i det här med att vara mammaledig och fikorna, liksom dagarna, avlöser varandra. På en vecka träffar Lilleman fler bebisar än vad jag träffat under hela min livstid. Och det är väl precis det här föräldraledigheten ska gå ut på? Fika, prata och ha trevligt!




5-månaderskillen

Det var en stor kille som fyllde hela fem månader i söndags. Med denna nya, prestigefyllda ålder medkom även nya ansvar. Såsom femmånadersvacconationen. Victor klarade det hela galant och blev barken så varm eller trött som efter förra gången. Och att han ska spräcka tiokilosgränsen innan han fyller halvåret är numera ett faktum..




Hejdå hår!

Mitt håravfall har antingen avtagit eller så har jag bara vant mig vid det faktum att rensa hårborsten tio gånger per dag. Oavsett vilket var det verkligen läge att ta i när jag besökte frisören tidigare idag. Min devis löd; ju mer hår jag klipper av desto mindre hår att plocka upp. Så fick det bli. Praktisk page - i ny tappning. 




Insomnia

Nog för att Victor har svårt för att komma till ro och sova hela nätterna, men inget går upp mot den sömnlöshet jag själv upplever för tillfället. Efter att ha blivit väckt otaliga gånger under natten för att ge mat, napp, tröst eller närhet slutar det oftast med att jag över huvud taget inte kan somna om. Förrän klockan slår typ sju. Detta leder i som tur till trötta förmiddagar och relativt förstörda dagar. Puh. Ibland önskar jag att man bara kunde snabbspolad tiden tills barnen är tio. Minst. Men då väntar väl klimakteriet och ytterligare sömnlöshet. Dubbelpuh. 

Lediga dagar

Med dryga halva mammaledigheten i ryggen tänkte jag göra en utvärdering. Att vara föräldraledig är betydligt mindre tråkigt än jag tänkt mig. Dagarna fylls av luncher och fikor, mys och lek. Högt och lågt. Oplanerade dagar är snarare en fördel än en last även om det är trevligt att ha minst en grej inplanerad per dag. Men framför allt går dagarna undan. Nästa vecka blir Victor redan fem månader. Varför gick inte tiden så fort när jag var gravid!?
 
Att ta vara på tiden och leva i nuet är dock någonting jag är väldigt dålig på. Tyvärr. Det här är ju enda gången som jag verkligen kan njuta av att bara vara helt ledig med ett litet barn. En eventuell kommande föräldraledighet innebär ju att man redan har en liten buse som springer runt. Då är nog sovmorgnar och morgonmys helt uteslutet. 
 

Så sant

Hittade denna mycket träffande jobbannons i cyberspacen. Hahaha. 




Sköna söndag

Söndagen bjöd på ett alldeles underbart höstväder. Näst sista dagen i september och strålande sol med milda temperaturer. Tummen upp för sådana dagar. Vi inledde dagen med en fantastisk brunch på Rosen för att sedan ta en långpromenad genom i princip hela Malmö. Sedan var det bara att kura upp sig i soffan och ta det lugnt. Lördagen ägnades ju trots allt åt festligheter, något jag ännu inte är riktigt van vid. Men vänta bara!


Glad lax på brunch. 

RSS 2.0