Frånvaro

 Vad min frånvaro beror på? Dubbla inskolningar, olika omgångar med feberbarn och massa jobb med årsbokslut mellan varven. Det är nog så jag får säga hejdå till mars. Stressad. Trött. Och hoppas att april inleds med lika vackert väder som mars avslutade med. 


Ny rutin!

Efter min hett efterlängtade ansiktsbehandling kom jag ju hem med både det ena och det andra. Eller snarare; en ansiktsmask, ansiktstvål och ansiktsvatten. Men till vilken nytta står produkterna i mitt badrumsskåp? Till ingen nytta alls. De ska ju användas också! Sagt och gjort - i söndags smorde jag in mig i den här sörjan efter duschen och höll på att skrämma slag på barnen. Ikväll är det dags igen. Två gånger i veckan enligt instruktionerna. Och vem är jag att säga emot dem?

 

 

Hemmajobb

Idag har jag suttit hemma och mailat och jobbat och haft mig. Ja, att maila är ju också att jobba, och i det sistnämnda får väl en snabbtvätt av lakan och ett par turer med dammsugaren räknas. Anledningen till att jag höll mig på "hemmakontoret" (ett ständigt hattande mellan soffa och köksbord) berodde både på att våra dörrhandtag på alla innerdörrar av oklar anledning skulle bytas ut någon gång under dagen OCH det fakturm att såväl värme som vatten idag var avstängt på kontoret. Jag var inte jättesugen på att sitta där och huttra, så jag höll mig dagen till ära hemma. Det är ju skönt att göra någon gång då och då, men jag saknar lite grand boosten av att faktiskt komma till jobbet. Få på lite smink och ordentliga kläder och känna sig som en människa. Nåväl det går fler tåg. 
 
Vad som mer skedde denna dag (ÄNNU mer?) är att solen har gassat från en klarblå himmel. Vårt redan så varma hus har varit ännu varmare och jag var full av förväntan när jag - via ICA - gav mig iväg för att hämta barnen. Utevistelsen blev dock en enorm besvikelse. Det blåste som det bara kan göra en marsdag i Skåne och temperaturerna hade näppeligen nått upp till det gradantal jag hade hoppats på. På väg hem från förskolan hade även solen hunnit gå i moln och jag undrade i mitt stilla sinne varför man egentligen utsätter sig för detta. Är två eventuella månader av sommarväder om året värt att gå och våndas i ett hemskt klimat i ett halvår? Men vart ska man ta vägen då? VART?

Gårdagen

Gårdagen spenderades som sagt på resande fot. Taxi, flyg, taxi, jobb, taxi, flyg, taxi. En dyr historia, det där. Dagens höjdpunkt var väl första koppen kaffe och att jag lyckades fånga den här vackra solnedgången från 10000 meters höjd på bild. Det säger väl en del?



Dagens

Här är jag idag. I jättegammal och, som synes, skrynklig, blus från Filippa K och nya mörkblå byxor från Rodebjer. Samt gympaskor från Ganni. Någon måtta får det ju vara hur uppklädd man är på ett tomt kontor. Nu väntar en paus i arbetet och runda till Emporia. Kanske även gymmet, om andan faller på. Jag var ju trots allt på resande fot i 14 timmar igår. 

 

 

Helgen

Då var det måndag IGEN och helgen ligger återigen bakom oss. Den här gången har den - i vanlig ordning, men lite fortare än vanligt - rusat fram. I lördags åkte vi till Ystad, där vi åt god, men snabb, lunch, varpå jag gick på mitt livs första ansiktsbehandling. Helt galet att det inte har blivit av tidigare, men bättre sent än aldrig. Det var underbart skönt, även om jag inte ser någon större lysterskillnad såhär i efterhand. Men detta måste definitivt bli en vana. 
 
When in Ystad.. Ja, då får man ju passa på att besöka syster med familj. Sagt och gjort, efter min behandling gick vi dit och stannade på såväl fika som middag. Sent omsider körde jag hem på den mörka, ogästvänliga E65:an. Väl hemma var barnen pigga igen, vilket gjorde att vi i söndags fick en välförtjänt sovmorgon och vackert väder en annars ganska seg dag. 
 
Vår helg i sin helhet. Mer spännande än så blir det inte. 

Stockholm

För exakt en vecka sedan bar det - efter lite stök och bök - av till Stockholm och en helhelg med syster Yster. Vi hade en härlig helg, som gick i matens och vinets tecken. Vinluncher, utemiddagar och hotellfrukostar avlöste varandra. Däremellan hann vi även med gymbesök, slottsbesök och - naturligtvis - lite shopping. Rodebjerbutiken på Norrmalmstorg är nya favoriten!
 
 
På väg! Efter försenade och inställda tåg, bar det av till Stockholm med flygplan. Aldrig mer alternativet!
 
 
Höjdpunkten i matväg. Musslor på Tures.
 
 
Silvias brudklänning. En av många på utställningen Kungliga brudklänningar 1976-2015. Så pytteliten.

Månadsbryt

Om januari masade sig fram har februari flugit iväg. Jag hann knappt blinka så är vi inne i mars. Skönt, men stressigt. Halva februari - eller mer - har ju gått åt till vab, sjukdom eller en kombination av de båda. Nu är det bokslut IGEN och redan imorgon stundar en Stockholmshelg utan både män och barn. Peppen är TOTAL! Nu är det bara packning, hårtvätt och att hinna till tåget såklart, som återstår. Förhoppningsvis får jag med mig alla pinaler till - och från - den här resan också.

RSS 2.0