Hemma!

 

Nu är vi hemkomna efter en härlig vecka på Gotland. Lantliv och mulltoa i all ära, men det är vansinnigt härligt att vara tillbaka på fastlandet också. En vecka är precis vad man klarar utan ordentliga duschar och toaletter.

Vi har hunnit med otroligt mycket på vår lilla semester. Hotellvistelse i Visby, ett flertal olika stränder och restauranger, två minibesök till Fårö och en heldag i Kneippbyn. Nu laddar jag om för att jobba imorgon. Men bara en vecka innan det är dags för semester igen! Det borde jag väl stå ut med.

 
Skoj i Kneippbyn, skoj i trädgården och skoj på stranden.

33!

Igår fyllde jag hela 33 år! När började tiden gå så otroligt fort? När blev jag så gammal? (Igår, tydligen). Men men. Man ska inte klaga. Jag är glad för varje nytt år jag får uppleva. Och ja, än så länge blir livet bara bättre och bättre!

 
Och firats - det har jag. Framför allt med mat, som verkar vara temat för vår semester. Först med våffla och kaffe och senare med lammbuffé på Sjökrogen i Valleviken. Man tackar!

 


Radioskugga

 

Vi befinner oss för tillfället på Gotland. En härlig tid i en liten röd stuga mitt på landet utan en tillstymmelse till internet. 3 har för övrigt dåligt nät på hela norra Gotland, men det gör faktiskt ingenting alls. Mer tid till gamla goda aktiviteter såsom bokläsning, spelkvällar och lek med barnen.

Dagarna har hittills spenderats på olika vackra gotländska stränder, men nu ryktas det om att sämre väder ska dra in under morgondagen. Nåväl, jag kan ta en dag med regn när alla andra dagar varit så fantastiska. Svensk sommar när den är som bäst!

 
Strandliv!

Speaking of..

Igår var jag bitter över att jag inte fick åka till Nice, idag är jag mer än tacksam. Ett nytt terrordåd på strandpromenaden mitt i Frankrikes nationaldagsfirande. Så hemskt! Hittills 84 döda, däribland många barn. Så otroligt ogreppbart och fruktansvärt. Världen, vad händer? När ska detta sluta?


Semester

 

Så var det äntligen dags för min sommarsemester att ta vid. Uppdelad i två block för maximal njutning. Och för inskolningens skull. Medan Erik stack själv till franska rivieran drog jag och barnen till Ängelholm för lekplatshäng, picnic på stranden och lek med mormor. Vädret var övervägande på vår sida och det blev ett par mysiga dagar i norra Skåne. Victor levde rövare i ny keps och Alice tog sina första bebissteg. Bara 15 månader gammal. Inte en dag för sent.

 
Vår minisemester i bilder. Mysiga dagar med lagom mycket sol. Inte rivieran, men ändå helt okej!

Midsommar

Det har snart gått två veckor sedan midsommarafton, men bättre sent än aldrig med en statusuppdatering. Vi åkte till lilla Hanö i Blekinges skärgård för att fira med 15 vuxna och 12 barn. Plus familjen Stam då. För första gången på så länge jag kan minnas bjöd midsommarhelgen på strålande solsken och precis ALLA måltider intogs utomhus. Ett eller två, eller som i Eriks fall hela sex, dopp i böljan blå blev det också. Samt dans runt midsommarstången naturligtvis. En riktigt traditionell svensk midsommar! Man tackar!


Early bird

Men även late bird. I morse ringde väckarklockan klockan fem, varpå jag kastade mig i en taxi mot Sturup. Sedan har det varit full rulle hela dagen. Plattan i mattan. Tills jag slutligen kastade in handduken och begav mig mot Arlanda och det försenade hemvändande planet. Nu är klockan snart midnatt och jag har precis kommit hem, duschat och städat upp. Imorgon väntar ännu en heldag, men denna gång på hemmaplan. Sedan tre kortare arbetsdagar innan semestern. Detta ljuva ord. Vädret lovar regn hela juli, men jag håller tummar och tår för att det inte blir så. Förmodligen förgäves.

 

 

Jobb, jobb, jobb. Hatar bokslut! Bilden är från i fredags, då jag inmundigade middagen vid datorn. Ensam. Måndagskvällen skilde sig inte nämnvärt från detta. Förutom bristen på middag. Och extern skärm. En lyx få förunnat.


Sommarhår

I onsdags fixade jag burret på lunchen. Och lite innan lunchen. Och lite efter lunchen. Två timmar senare struttade jag ut i ösregn. Det slår aldrig fel.

 

 
Sommarhår!

Juli

Den heta sommarvärmen vi hade nöjet att ta del av på midsommar är ett minne blott och lagom tills vi gått in i juni är regnet tillbaka. Jag tycker att det gör detsamma eftersom jag ändå jobbar en vecka till, men sedan får värmen gärna komma tillbaka. 


Så. På det kalla kontoret passar det därför utmärkt att dra något varmt över sig. Som den här kattmönstrade jackan. Jag tror starkt på kattmönstrat till sommaren. Och hösten. Passar till det mesta. Framför allt när 90% av ens garderob redan består av helsvarta kläder.

 

 

Jacka och jeans. Det var inte igår.


RSS 2.0