Lunchis

Även i suburbian hell rusar tiden fram och det är redan dags för lunch. Blev en liten sovmorgon för mig i morse, då en panisk Erik ringde och väckte mig 04.30 för att fråga var hans pass var. En timme senare somnade jag om i en orolig morgondröm om missade flygplan och borttappade id-handlingar. Klockan 7 väcktes jag betryggande nog av nyheten att ett provosoriskt (billigt?) pass på flygplatsen hade införskaffats och boardingen mot ett 50-gradigt Turkiet avklarats. Sådärja, lite morgondrama mitt i veckan.

Och nu lunch. Följt av sista stängningen någonsin. Jag känner mig trygg med Ginger. Så pass trygg att min avresa från Bromma går redan kvart över tre på fredag. Jag har ju en sommarfest på Luftkastellet att hinna till. Nu blir det flygande Jacob, en snabb eftermiddag och förhoppningsvis en lång eftermiddagslur på hotellet.


Malmö - vad händer?

Läser om senaste tidens skottlossningar i Malmö i tidningen. Vad är det som händer? Verkar ju vara vapengalningar lösa på varenda gata i stan. Ska jag vara glad för att jag är stationerad i Stockholm trots allt? Är det det här som kallas för a blessing in disguise? Var ska man bo för att gå säker egentligen? Vapenfreak - vik hädan!

Att koppla av

Det kommer en tid på sommaren då arbete blir extra odrägligt. Då det enda jag kan tänka på och vill ha är semester. Denna tiden har kommit nu. Vinterns långa och hårda arbetsdagar följt av vårens ständiga resande börjar ta ut sin rätt. Jag är i kraftigt behov av semester. Jag tittar ut genom fönstret och möts av sol och glada människor i shorts med picnickorgen i högsta hugg. Lediga.

Helgen var underbar. Lång. Solig. Jag har bränt mig över hela kroppen, men vad gör väl det? Jag räknar inte längre veckorna, jag räknar dagarna. Var har den här sommaren tagit vägen? Vad hände med juni? Nu är det dags för mig att rycka upp mig och börja njuta av både sol och värme. Börja trappa ner, helt enkelt. Och snälla sommar, stanna till augusti!

Midsommar i skärgården

Dragspel. Brudar. Rajtantajtan. Och sjösjuka. Ja, nästan i alla fall. Förutom att midsommar i skärgården har blivit flyttat till ett spa i Kristianstad. Bortsett från det har jag INGA detaljer. Spännande, men så blir det väl när man vänder på arbetsfördelningen. Så snart ska jag åka hem, knäcka 1,5 liter ramlösa, dra några Göteborgs Rapé till en spännande map av Modern Warfarers. Till detta ska Erik städa, damma, putsa och pusta lite.

Skämt åsido, någon typ av könsfördelning får det väl ändå vara. I eftermiddag väntar AW i Malmösolen med härliga storasyster och ett par pregnant ladies (ja, folk som är nyförlösta går också under det samlingsnamnet). Imorgon bär det av till midsommarfirande. I Skåne! Jag jublar och hjular. Och återkommer med detaljer.


Inte DÄR Stig-Helmer. Skärgården byts ut mot K-town. I like!


Walking on broken dreams

För två år sedan tyckte jag att lyckan var fullkomlig. Det var sommar, jag hade rott hem drömjobbet och hela världen låg för mina fötter. Med facit i hand måste jag konstatera att någonstans på vägen gick något fruktansvärt snett. Eller är det bara en tidig 30-årskris?

"Drömjobbet" innebar många och långa resor över sundet, till landet där flexibilitet bara existerar på pappret, medan den pragmatiska hierarkin är obeveklig. Add up obekväma, obetalda arbetstimmar, internt tjafs, usel lön och inte alltid helt kvalificerade arbetsuppgifter. Därefter pendling, sunkiga hotellnätter och ännu fler danskar. Dreamy?

Eller är det det sistnämnda? Om en månad flyttar jag en pinne närmare 30-strecket. Är det verkligen så farligt? Kanske jag bara behöver lite semester nu.

Bröllopsyran..

.. är äntligen över. Med betoning på äntligen. Det är egentligen inte själva bröllopet jag opponerar mig emot, mest mediebevakningen och allt ståhej runt omkring. Men nu har de lyckliga tu så fått varandra. Jag är ungefär lika glad över det som jag blir när jag läser i Sydsvenskan att Klara och Thomas i Sjöbo har slagit sina påsar ihop. Måttligt, med andra ord. Samtidigt är ett bröllop alltid ett bröllop och jag kan inte låta bli att erkänna att jag hade väldigt svårt att slita blicken från TV:n när gästerna anlände och Vickan entrade kyrkan. Så svårt att köttbullarna brändes vid och spaghettin kokade över. Men jag fick mig en god blick av klänningarna, kyrkan och bröllopsgästerna! Nu är det bara dags för nästa sommarplåga - fotbolls-VM att 1. bli spännande, 2. ta slut. Sedan semester!



Bröllopskortege. Inga konstigheter.


SATC 2

För att neutralisera föregående inlägg går jag från det ultramaskulina till det ultrafeminina. Har precis varit och sett Sex and the City 2. Den andra ytterlighetens snackis. Besviken? Ja. Man kände sig liksom lite smutsig när man gick ut ur salongen. Besudlad. Samtidigt har de gjort ett bra jobb med att krama ut så mycket man bara kan krama ut ur den historien. Precis som Carrie anser att hon skriver bäst böcker när hon är singel måste jag mena att Sex and the City självt är som bäst TV när "tjejerna" är singlar. Och tjejer. Jag ska dock inte förkasta filmen helt. Jag fick vad jag var ute efter - ett par goda skratt, ett mecka av mode och den sortens feelgoodkänsla som Eriks zombiefilmer aldrig kommer kunna ge mig. Vågar vi hoppas på att det inte blir en tredje? Skulle bli farligt likt Pantertanter, nämligen.





Konceptet till Sex and the City 3?


VM-feber

Mitt intresse, eller ska jag säga ointresse, för fotboll har faktiskt en maxgräns. EM. VM. Då är det andra bullar. Jag, som suckandes oftast byter kanal vid självaste åsynen av en grön fotbollsplan eller en rund boll, har mycket riktigt drabbats av VM-feber. Jag hör mig själv lista upp min drömelva, diskutera potentiella målskyttar, snyggast landslagströjor och offensiva versus defensiva speltekniker. Jag har naturligtvis ingen aning om vad jag talar om. Men vad gör väl det? Försommaren är räddad och jag har alltid något att prata om. Efter Sveriges misslyckande i kvalet influeras jag istället av mitt tyska påbrå. Heja, heja Tyskland!



Inledningsmatchen. 4 mål i rätt riktning.


Utmattad

Utmattad. Men! 6 måndagar to go. Hur snabbt går inte tiden? Hur fantastiskt är inte det? Ja, fram till den 31 juli alltså. Därefter vill jag hinna pusta ut, njuta av sommaren och nynna "Vår bästa tid är nu". Efter den 31 juli alltså.

Appropå tidens framfart fick jag mail från min gamla kund i morse om att inte mindre än två av alla gravida kvinnor där nedkommit med sin avkomma i helgen. Det känns som i förrgår de outade sina graviditeter. En tjej gjorde en klassiker och födde på sjukhuset, medan den andra kvinnan förlöstes i en bil i en T-korsning på Lidingö. Classy. Av någon anledning är jag inte förvånad.

Nu förbereder jag mig mentalt för Skottlands ankomst imorgon - fyrtiotusen frågor och ett tålamodstest som heter duga. Kort arbetsvecka igen. Gillar skarpt!

Bakma

Idag är ingen rolig dag. Horsisontalläge i sängen, skräpmat och Ben & Jerrys. Och så tackar vi Emma och Andreas för en hejdundrandes rolig Lommafest igår!

Madrid calling!

Befordran - check. Senior school - check. Hyfsad löneökning - check! So far, so good. Mitt årssamtal gick med andra ord över förväntan. Nu gäller det bara att ge mig ett uppdrag på hemmaplan. Är gångavstånd att begära för mycket?

Bröllopsyra!

Nu är jag hemkommen från de värmländska skogarna och helgens bröllop. Utmattad är nog rätt ord att beskriva mitt exakta sinnestillstånd med. Men härligt var det! Helgen började redan i fredags med en lång roadtrip till Karlskoga. På lördagen vankades svensk-armenskt bröllop med efterföljande supé och mingel på Grythyttan. Och roadtrip ner igår. Därav utmattnaden. Jag är oerhört glad att jag i ett svagt ögonblick tog ledigt idag.

Bröllopet var fantastiskt vackert och kulturkrocken var intressant. Nu är jag taggad inför sommarens andra bröllop! Och tredje..? Imorgon bär det av till Stockholm, arbete, upplärning och snuskhotell igen. 7 veckor kvar. Men först räkgryta och  A Serious Man. En bra måndagskväll med andra ord!

Smirrhimmelen

Jag befinner mig för tillfället i smirrhimmelen. Jag tog det billigaste på menyn och - bingo! Vilken fullträff. Det är någon slags ingefärsbakad bifftomat med potatiskaka, svamp och andra okända ting. Vegetariskt, men samtidigt underbart. Till detta Loka och The Good Wife. Ojojoj, vad jag har det bra denna tisdag. Sista stängningen färdig, out of balance uppklarad, maten på bordet. Fantastiskt! Ville bara säga det.

RSS 2.0