Midsommar

Till allas stora förvåning blev det en riktigt varm och solig midsommar. Som svensk blir man nästan helt ställd av detta; vad gör man när det inte är ömsom regn, ömsom sol på midsommarafton? Tja, man gör det bästa av situationen helt enkelt och njuter så länge det varar.
 
(null)
 
Vi drog till traditionsenligt midsommarfirande, som varit inställt i två år på grund av pandemin. Det var sång, dans och majstång. Allting som innefattar en riktig midsommar.
 
(null)
 
Barnen var försiktigt positiva. Otto körde förskolekransen i papp.
 
(null)

Alla vet att det är vitt eller bl,ommigt som gäller på midsommar. Jag körde på det förstnämnda, vilket visade sig vara ett smart val med tanke på värmen.
 
(null)
Erik körde också på vitt och vattenkammat hår. Strax efter bilden togs kastade vi oss i havet och den fina frisyren var ett minne blott.
 
(null)
 
Blommig pappersduk, rosé och blommor plockade i trädgården. Åh, vad jag kommer att sakna vårt hus dagar som dessa.
 
(null)
 
Även Alice plockade blommor senare på kvällen. Sju för att vara exakt, under tystnad, som hon sedan sov med under huvudkudden för att drömma om sin tilltänkte. Ett något förlegat koncept kan tyckas, vars enda effekt var att det stank gamla blommor i hennes rum på morgonen... 
 
Tack midsommar för det här året! Den sista i huset, så vemodigt.


Bara fester hela tiden

Förskolans dag, klassträffar, förskoleavslutning, jobbfester, skolavslutningar och tjejmiddagar har avlöst varandra i ett hiskeligt tempo. Juni har börjat bra, men intensivt. 
 
(null)
 
En något kylig, men nederbördsfri, torsdag samlades hela klassen med syskon och föräldrar på Ribban för grill, lek och samkväm. Klassen uppträdde med låtarna de övat in med tvåornas kör. En mysig avslutning på tvåans läsår. Nästa år blir de äldst på lågstadiet. Jag har sagt det förr, men det tål att upprepas; vart tar tiden vägen?

(null)
(null)

På fredagen var det middag med sex vuxna och nio barn. Outnumbered sedan länge!

(null)
 
Något soligare blev det ett par dagar senare när det var dags för picknick med Ottos förskola. Femåringarna, tillika de blivande skolbarnen, tog förskolestudent och föräldrar, barn och lärare samlades för mer mat, lek, prat och stoj. 
 
(null)
 
Sedan var det dags för mitt eget jobbs sommarfest. Som vanligt sparades det på inget när Mpya bjöd på dans. Alla är ju inte lika pigga på att tacka ja till precis allt, men jag - som sällan kommer ut - passade såklart på när tillfället erbjöds. Här på lilla torg innan jag trampade hemåt. Den enda bilden jag knäppte på en i övrigt mycket trevlig kväll.
 
Och så blev det skolavslutning. Den första som vi föräldrar fick vara med på sedan Victor började skolan. Pandemin har ju minst sagt satt en del käppar i hjulen.
 
(null)
 
Jag klädde också upp mig. En randig historia från Gina Tricot. Den påminner mig om hur min föräldrargeneration klädde sig på skolavslutningar när jag var barn. Tyvärr fick jag ha en stickad tröja över, då vädret inte riktigt visade sig från sin bästa sida. Men vad gjorde väl det? Det regnade inte och vi fick se barnen uppträda. Gåshud!
 
(null)
 
Sen tittade solen fram och trots att jag inte fick ta bilder under framträdandena lyckades jag knäppa av några på Alice och Victor utanför skolan. Alice var uppklädd i ny klänning dagen till ära och Victor hade inte på sig sina fotbollskläder. Alla småsegrar räknas. Nästa år ska jag lura på honom en skjorta.
 
(null)
 
Efter Otto hämtats blev det traditionsenlig glass. Alltid glass efter skolavslutning. Tyvärr gjorde regnet ett kort framträdande exakt då, men vi satte oss under tak och brydde oss föga. 
 
(null)
 
På kvällen var det fest igen. Ja, ni hör ju. Nu börjar det spåra. Denna gången med Eriks jobb och med respektive. Vi gick till det ökända rökelse- och provrörsstället Bloom in the park. Mysigt beläget, fantastisk ambiance och... annorlunda mat. Men på det hela taget en trevlig - om än lite torr - kväll. I dubbel bemärkelse.
 
(null)
 
Som om inte detta vore nog hade vi även avslutning för tjejmiddagarna i Ystad igår. Bubbel och babbel, middag, rosé och några insikter rikare avslutade jag kvällen med att komma hem och känna att det är dags att ta sommarlov. Från allt. Nu ser jag fram emot några slappa och slöa veckor innan vi måste packa ihop allt vi äger och har och flytta till en - ganska mycket mindre - lägenhet i stan. Livet är ett äventyr. Ett spännande sådant. 


RSS 2.0