En fin tur

Jag kommer förmodligen aldrig att springa ett marathon eller att vinna ett lopp. Men jag tycker inte längre att det är lika tråkigt att springa som jag en gång gjorde. Dagar som igår - efter jobbet, men före middagen - är det faktiskt helt underbart. Framför allt efteråt. Gruset, gräset, solen och vinden. Och en middag på det. Jag föredrar fortfarande styrketräning, men en löptur under rätt förutsättningar är inte helt fy skam. 


7 kilometer senare. 

Mors dag

Nu har det snart förlöpt en hel vecka, men i söndags var det som bekant Mors Dag. Den andra i ordningen att fira för mig. Och firade - det gjorde vi. Inte med sovmorgon och frukost på sängen som jag hade tänkt mig, men vi tog tillvara på det vackra vädret och åkte hela vägen till Falsterbo för att sola näsan och känna på vattnet.
 
Efter en svängom till vallokalen hamnade vi slutligen på Vapianos uteservering, där det bjöds på en söndagsmiddag som nog kostade mer än den smakade. Men ändå! Jag slapp betala. Och på det stora hela; en mycket trevlig dag! 
 
 
Victor - ständigt pillandes på någonting. Och jag - med något som liknar ett skott i pannan. Men förtrösta icke! Det är bara en mycket stor och ovanlig finne som gjort sig påmind vid snart 31 års ålder. 

Hårnytt

Det kanske inte är den allra bästa - eller mest rättvisa - bilden som tagits på min "nya" frisyr, men igår var jag i alla fall och fixade burret lagom till sommaren. En diskretare bottenfärg och ett par centimetrar kortare. Poff paff - färdigt!


Nytränad och nyklippt. 

Herr Gåman

Så plötsligt, i lördags, knäcktes koden. Från ingenstans reste sig Victor upp och tog ett par stapplande steg från TV:n till soffan. Och tillbaka. 

På den vägen är det. Nu traskar han så fort han får möjlighet. Samt det senaste tricket; klättra upp i fönstret. Lugnets tid är - sedan länge, men nu helt och hållet - förbi. 


Walk like an Egyptian. Eller som en zombie. 

En mörk dag för Europa

Det är med stor sorg jag följer resultatet av EU-valet. Inte bara svenskarna tycks ha drabbats av tillfällig sinnesförvirring - utan hela Europa. För det första; röstdeltagandet. Att få rösta är en rättighet inte alla förunnat och det är en rättighet som bör förvaltas. Men. Något som borde ses som en demokratisk högtid blev en främlingsfientlig fiesta. Partier som sätter olika värde på olika människor gick framåt i valet i hela EU. Jag hoppas att det här valet inte säger allt om höstens val. Jag hoppas att det beror på en tillfällig överhettning av människors hjärnor och att de tar sommaren för att skärpa till sig.
 
Annars bor vi i ett Sverige och ett Europa som jag inte vill vara en del av. Jag trodde att EU är till för att gemensamt skapa förutsättningar för ett öppnare och friare Europa. Tji fick jag. Europa har blivit mörkt, kallt och brunt. Skäms på er.
 
Löpet på Expressen. Bra ändå.

Going home

Så var man på väg hem igen. Två dagar har jag tagit kål på i huvudstaden och trots att jag kanske inte hade de ROLIGASTE arbetsdagarna igår och idag hade jag definitivt en av vårens trevligaste kvällar igår. 

Middag med gamla vänner; vin, prat och skratt. Två tummar upp! Idag följde medarbetarsamtal som gick över förväntan och en lunch i solen. Snart väntar dock veckans absoluta höjdpunkt; att få återse min lille ögonsten!


Att alla ska bli bra på bild är väl för mycket begärt!? Annat är det med utsikten från flygplansfönstret. Vackert! Framför allt när man vet att det är skånsk mark som väntar där nedan. 

Stockholm

Det har redan blivit onsdag och jag gick upp alldeles för tidigt i morse för att släpa mig till Sturup och sedermera Stockholm. Dålig planering och kort framförhållning gjorde att jag fick åka denna okristligt tidiga tid. Lyckligtvis gör samma framförhållning att jag måste tillbaka relativt tidigt imorgon också. 

Nu hoppas jag att kunna vila ögonen ett par minuter innan det är touchdown huvudstaden. Jag har en lång - och förmodligen inte alltför trevlig - dag framför mig. 


Boardad och klar!

Ystad tur och retur

Ikväll tog vi tillvara på ledigheten och det fina vädret och åkte till Ystad på spontanmiddag. Jag och Victor. Victors pappa kände sig mindre impulsiv och fick snällt stanna hemma. Hans förlust. Det bjöds på grillade hamburgare, chokladefterrätt och vin. Vad mer kan man begära? Vad mer kan man behöva?


Framåt kvällningen drog jag på mig en kashmirtröja till tunna byxor och ballerinaskor. Så hoppas vi att sommaren är här för att stanna!

I hissen

I hissen knäppte jag av en selfie i morse. Mest för att visa upp min fina kappa från Malene Birger. Rosa, vårig och underbar. Och alldeles slutsåld!


Slitna hjältar

Det har varit en intensiv dag med ett dramatiskt avslut. Jag och Victor ligger utmattade i sängen och håller tummarna för goda nyheter. För att liva upp stämningen tittar vi på Modern Family. Eller rättelse; JAG tittar. Victor snarkar mest. 

Godnatt!


Trötta och slitna, men inte i närheten av hur trötta vi var vid den här tiden för ett år sedan. 

1 år!

För ett år sedan befann jag mig på BB och Victor - då namnlös - var bara en liten skrutt. Klyscha till trots, men OJ vad tiden går fort!


Grattis älskade underbare lille 1-åring!

Längtan till landet

För en velig människa som undertecknad kommer ibland dagar som dessa. Dagar då jag ångrar köpet av vårt futtiga lilla radhus i Limhamn och önskar att vi bara slagit till på ett stort hus med en stor trädgård på landet. 

Just idag blev denna känslan extra märkbar när vi åkte på utflykt på den skånska landsbygden. Utflykten inleddes med regn på underbara Slättarps gård och avslutades med solsken i Skåre hamn. 

Nåväl. Nu får jag stå mitt kast i ett nybyggt radhus i förorten. Ett par år i alla fall. Vem vet vad som händer sedan!? 




Let's Dance

Efter en SJUKLIGT stressig dag på jobbet kopplar jag av i soffan med finalen av Let's Dance. Är oerhört trött och kan knappt vänta tills jag får krypa ner i min renbäddade säng, men har jag sett såhär långt kan jag lika gärna se resten. Om det är spännande? Inte särskilt, men jag måste erkänna att jag - precis som Reinfelt - hejar på Steffo. Lite halvhjärtat i alla fall. 


Morgonhumör

Vissa vaknar på fel sida av sängen, andra inte. Victor hör definitivt till den senare kategorin. Till sina föräldrars stora förtret. Så snart småtimmarna är över kvicknar han till enligt devisen "när jag inte sover ska ingen annan heller göra det". Glad som en lärka över att en ny dag har börjat. 
 
Inte mycket att göra åt saken. Jag får släpa mig upp, ge frukost och underhålla. Och lika bra är väl det när jobbet ändå kallar inom kort. 
 
 
Morgonpigg. Ungen måste vara en mutation!

Måndag

Så har vi snart tagit oss igenom den här måndagen. Det var inte så svårt som det låter. Bokslutsstressen lät vänta på sig och kom idag istället för i fredags. Hela tolv timmar spenderade jag borta från hemmet och mina killar. När jag kom hem var det bara att pussa på Victor, laga mat, dona lite och sedan var det dags för en dusch och nu sängen. 

Jag håller tummarna för mer energi till imorgon, en snabbtänkt hjärna och lättbegripliga kostnadsanalyser. Godnatt!


Med ett samvete rent som snö kan man sova såhär gott. Själv kommer jag väl att vända och vrida på mig natten igenom...

Bulltofta rekreationsområde

Igår styrde vi styrde kosan mot Bulltofta rekreationsområde, där vi tog en härlig promenad i det gröna. Lite väl långt att ta sig för en promenad, om du frågar mig, men på det hela en härlig utflykt. 

Victor fick även sin dagliga gåträning - ett moment som inte får missas. Han kan gå med stöd och stå utan. Målet är att ha ska ta något steg utan stöd innan ettårsdagen. Nio dagar kvar. Spänningen är olidlig. 


On top of things!

Första maj, välkommen!

En ledig dag som denna drog jag och Victor till Lund för att fika, sola och spana på bakfulla studenter. Jag avnjöt en kaffe i solen med Sofie medan Victor tog sin eftermiddagslur. Skvaller utbyttes och det spekulerades i framtiden. Jag haffade även en liten bränna till näsan. 

Efter nästan två timmar var det dags att bege sig tillbaka till Malmö. Nu sitter jag och funderar på om vi ska släpa fram grillen eller göra hemmagjord pizza. Svåra beslut att fatta..


I hissen på centralen i Lund och en glad lax på tåget. Tyvärr blev det inga fler bilder än dessa idag. 

RSS 2.0