Stormande

När plusgraderna äntligen har landat på skånsk mark vankas det istället stormvarning. Jag skrattade bort det när jag gick hemifrån, där var det ju så lugnt och stilla, men så fort jag klev av tåget i Hyllie trodde jag att jag skulle svepas bort av en stormvind. SMHI varnar för hårda vindar och nyheterna rapporterar att man bör hålla sig inne. Jaha jaha. Just typiskt när jag väl pallrat mig hit.
 
De senaste dagarna har för övrigt varit en liten ministorm i sig. Budget, bokslut och en okänd - men välrespekterad - man från Englands besök nästa vecka har krävt sitt. Och the worst is yet to come. Om jag går in med den inställningen kan det väl bara bli bättre. Eller?

Måndag

Helgen som nyss passerat går kanske inte till historien som den mest spännande helgen i mitt liv, men samtidigt har den varit väldigt lugn och skön. Jag har flyttat mig från sängen till soffan till köket i ett makligt tempo, utan att göra alltför många detourer däremellan. Idag känns det som att all vila har gett utdelning och jag känner mig (peppar, peppar) någorlunda på banan igen. Så pass kry att jag kan sitta upprätt och jobba hela vägen ute i Hyllie. Visserligen aldrig mer än en armlängs avstånd från mina näsdukar och mina Vicks.
 
Hur som helst. Mitt i helgens vila har jag även hunnit med några ordentliga jobbtag. Budgetar åt alla håll och kanter. Uppifrån och ned. Nedifrån och upp. För affärsägare och regioner. Och idag är mötesbonanzan igång igen. Vem behöver lugn och ro?

Kurerande

Mitt sjukdomstillstånd vägrar ge med sig och så länge förkylningen håller sig kvar vägrar jag gå utanför dörren. Lördagen har därför spenderats inomhus i sällskap med scones, smoothie och mängder av te. Jag har även tittat ikapp veckans avsnitt av de TV-serier jag brukar följa och tvättat ett lass med kläder.

Nu då? Jag har självordinerat vila, varm choklad och glass för eftermiddagen. Kvällen lär gå i samma tecken. Mat och film, vill säga. Är man sjuk så är man.


Sjukling

Halsontet som började göra sig påmint under gårdagen har tagit enorma proportioner under natten. Jag kan inte minnas när jag kände mig såhär tjyvig senast. I dagsläget välkomnar jag vad som helst - snuva, feber, huvudvärk - så länge smärtan i halsen går över. Jag har en känsla av att jag kommer att få äta upp de orden. Tillsammans med en påse Vicks och mängder av te.


Goda nyheter

Om de stämmer. Det går i alla fall i rätt riktning.


Pilates

Då mina träningsmöjligheter plötsligt har begränsats får jag ta de chanser jag får. Därför hoppade jag på en uppgooglad pilateskurs, som startade igår och ska hålla på i 6 veckor framöver. Mina förhoppningar var inte skyhöga, men det var faktiskt riktigt mysigt. Fyra tjockisar på varsin boll i en källarlokal och en hurtig pilatestränare på det.
 
Jag kan ju inte säga att jag svettades ihjäl, men det kanske inte heller är syftet med pilates? Däremot tog vi i efter bästa förmåga och jag skulle inte bli förvånad om det framåt kvällningen börjar smyga sig på lite träningsvärk i muskler jag inte visste jag hade.
 
 
En timme på en boll. Effekten återstår att se.

Sovmorgon

Idag fick jag en mindre frivillig, men desto mer välförtjänt, sovmorgon och först nu har jag anlänt till min arbetsplats. Efter två dagars intensivt budgetarbete valde jag sömnen framför datorknappande. I en timme i alla fall. Så skönt och så välbehövligt!

Dagens - och veckans - aktiva

En lat söndag fick en otippad vändning när jag bestämde mig för att styra kosan mot Kockum Fritid och lite simträning. 50 längder senare var jag helt slut i varenda muskel i hela kroppen, och även dödshungrig. Pasta bolognese och x antal chokladbitar fick råda bot på detta.

Så summa summarum. En vecka som mest präglats av middagar, mat och vila fick i alla fall ett aktivt avslut. Och lite choklad på det.


Fredagspepp!

Helgen står - lika efterlängtad som vanligt - för dörren, och just den här helgen är schemat lika tomt som ett oskrivet blad. Efter en hektisk vecka ska det bli skönt att bara ta det lugnt; sova, slappa och ta var dag som den kommer. Utomhusaktiviteter känns strängt förbjudna i permafrosten som råder utanför fönstret, så jag ska istället satsa på många och långa timmar inomhus.

Matlagning, filmtittande, en god bok, lätt städning och kanske en fika på stan. Längre än så har jag inte kommit i mina planer. Fredagseftermiddagar alltså. Finns det någon härligare känsla än när man har hela helgen framför sig? Oslagbart!

Frühstück

När jag gick upp i morse började jag helt orutinerat med att gå igenom den hög med mail som trillat in under natten. Innan jag visste ordet av det ringde telefonen samtidigt som inkorgen plingade på och sittandes blev jag.

Först nu, ett par timmar för sent, hann jag fixa frukost. Sen, men ack så efterlängtad.

 


Plötsligt händer det!

Jag halkade ut från jobbet för att snabbt åka hem och släppa in städerskan. Det var ingen vacker syn (min framfart alltså, inte städerskan). Snön var överallt och ingenstans. Framför allt var den hela tiden mitt framför nyllet på mig. Efter att ha kämpat mig igenom Magistratsparken, i vad som kändes som en halv evighet, kom jag äntligen hem.

Men så hände något. Snön slutade yra. Himlen sprack upp. Solen tittade fram. Under loppet av en millisekund artade det sig plötsligt till en riktigt fin och solig vinterdag. Inte alls så tokigt att vistas ute längre. Alldeles i lagom tid för mig att hoppa på nästa tåg tillbaka till Hyllie.

 

 

Magistratsparken round 2. Soligt, snöigt och behagligt. Mycket tack vare säsongens bästa köp - en mössa från FWSS.


Bakslaget

När snön så smått började falla under gårdagskvällen var jag övertygad om att den skulle vara snabbt övergående. Nu, morgonen efter, ligger den kvar, vitare och tjockare än någonsin.

Här kom alltså bakslaget jag har fasat för. Min enda - klena - tröst är att vi går mot ljusare tider. Samt att halva januari redan har trillat förbi. En och en halv månad kvar att bita ihop på riktigt, sedan kan jag väcka vårhoppet igen. Så ser jag det.


Ett kontor med utsikt

Idag kom jag på den briljanta idéen att boka ett konferensrum hela förmiddagen. Visserligen dimper min chef ned om en timme, vilket föranledde bokningen, men jag kan inte förstå att jag inte gjort detta tidigare. Kanske för att slippa allt gnäll från bättre behövande?

Hur som helst. Här sitter jag nu. I ett stort och ljust rum på femte våningen. Bara jag, en kopp kaffe och en banan. Skön start på veckan! Det återstår att se om jag håller fast vid det här uttalandet efter dagens medarbetarsamtal.


Systuga

Mitt dåliga samvete - eller ett av dem - har växt i form av en klädhög på skrivbordsstolen. Det rör sig om klädesplagg efter klädesplagg, allt från stickade tröjor till klänningar och BH:ar, med hål som ska lagas. Och som jag har skjutit på detta.

Ikväll var det dock dags att göra slag i saken. När jag nu har sytt och sytt, bytt tråd och nål i närmare en timmes tid är jag äntligen färdig. En sak att stryka från att-göra-listan!

 


På gymmet!

Jag trotsade kylan och gav mig ut i syfte att pumpa upp lite muskler på gymmet. Bara att gå dit i minusgrader var ett litet träningspass i sig. Väl på plats fick jag trängas och stånkas med massa andra människor som verkade ha tänkt precis samma tanke.

Det märks tydligt på gymfrekvensen att nyår nyligen passerat. Jag ger det ett par veckor, sedan borde det vara tillbaka till samma - något färre - antal besökare som innan jul. Tyvärr riskerar ju även bortfallet inkludera undertecknad. 

 


Köldknäpp

Att tro - eller hoppas - att våren var på framfart så fort solen tittade fram var inte bara naivt, utan rent dumdristigt. Nu fick jag i alla fall så att jag teg. Minusgrader och skånska vindar gjorde att dagen - och gårdagen - utvecklades till riktigt kalla vinterdagar. Dagar som dessa är jag extra glad för min tjocka, otympliga Peak Performance-jacka och mina uggs. Hur skulle jag klara vintern utan dem?


På väg hem

Aldrig ska man ropa hej. Så snart jag trodde jag var färdig med bokslutet damp en ny, saftig uppgift ned i knäet på mig. När jag inte längre kunde tänka kände jag att det var dags att gitta.

Nu sitter jag på tåget med ett 2,4 kg tungt kålhuvud och ett ännu tyngre kroppshuvud. Väl hemma ska jag röra ihop en kålpudding och fortsätta med forecastarbetet. Ingen rast, ingen ro.


Vuxenvarning

Eftersom mina utekvällar är ett minne blott nu för tiden har jag börjat med andra aktiviteter på helgerna. TV-kvällar. Detta är förvisso inget nytt fenomen för mig, men karaktären på programmen är det. På Spåret, Tack för musiken och - framför allt - Stjärnorna på slottet är mina nya favoriter. Fantastiska program! Varför har jag aldrig följt dessa slaviskt tidigare? Jag börjar väl helt enkelt bli gammal.
 
Trots detta är jag en lång bit från mål till en riktig vuxenvarning. Men den dagen jag ställer klockan för att varken missa Så ska det låta eller Gäster med gester måste varningslamporna börja lysa. Och när jag tar "kaffe på fat" som TV-snacks är det nog dags att boka plats på hemmet.
 
 
Mina nya vänner underhåller mig varje lördagskväll januari ut.
 
 
"Ömmande flygplats och residensstad". I fredags knäckte jag min första tiopoängare i På Spåret.

På jobbfronten intet nytt..

Så var även denna månads bokslut över och jag kan andas igen. Jag vet att det är ett fruktansvärt tjat om dessa ständiga bokslut, men det är ju en återkommande - alltid lika jobbig - del av mitt liv.
 
Men. Nu är det över för den här månaden. Med blandat resultat, får jag väl konstatera med facit i hand. Ibland känns det underbart att sitta i Malmö på distans, med resten av controllergänget på betryggande avstånd i Stockholm, men ibland känns det inte bara ensamt, utan även som om jag missar en hel del viktig information. Nåväl. På måndag är det dags för ett efterlängtat - och tilltjatat - medarbetarsamtal med min ständigt frånvarande chef. Äntligen kan vi styra upp lite riktlinjer för våren. Det kan väl ändå bara bli bättre?

Reaköp

Enda behållningen från en ganska så usel julrea blev nedanstående plagg. En skjorta, som är en jacka, som är en kavaj. Så bra att jag skulle kunna använda den varje dag. I teorin alltså.

 


Jobbhelg

Inte helt otippat är det bokslut även denna månad. Kvartalsbokslut, till på köpet. Helgen, men framför allt gårdagen, har därför till mångt och mycket ägnats åt just jobb. Excel, power point och SAP satt jag och petade i större delen av söndagskvällen. Tog en paus för att tillaga en kyckling och sedan på det igen. Mer spännande än så blev aldrig min söndag.

Idag fortsätter tragglandet. Och tack vare gediget (?) helgjobb börjar jag snart se ljuset i tunneln. Som varje månad!


På tal om vår..

När vi ändå berör ämnet. Den här synen möttes jag av när jag steg utanför dörren i förmiddags. Strålande sol, vindstilla luft och plusgrader på termometern. Varför känns det som ett bakslag inom snar framtid är att vänta? Erfarenhet kanske?


Hejdå julen

Idag städade jag ut varenda litet spår av julen i vårt hem. Trots att det till en början tog emot att göra sig av med alla ljus och lyktor känns det såhär i efterhand oerhört skönt. Det känns som en helt ny epok har börjat. En epok, i vilken vi blickar mot våren. Jag förstår att vägen dit är lång - och inte helt problemfri - men vi är på väg!

Destinationen efter att ha kastat ut både tomtar och troll var att köpa vårblommor. Syrenlila tulpaner närmare bestämt. Kan det bli mer löftesrikt än så?


Bästa lacket

Chanels Rouge Carat, som jag köpte i New York, kan ha den perfekta röda färgen. Inte tomterött, inte mörkrött, inte åt det orange. Perfekt, helt enkelt.

 


Fattigmansmiddag

Januari och oxveckorna har bara börjat. Plånboken ekar lika tom som kylskåpet. Vad passar då bättre än lite blodkorv till middag? Billigaste middagsmaten på hela Ica. Tillsammans med en gammal avokado och ett glas vatten, såklart. Medan jag tuggar mumlar jag mantrat; 3 veckor till löning, 3 veckor till löning. Den som väntar på något gott.. I dubbel bemärkelse!


Rastlös

Jag börjar förstå att det finns en anledning att man ska vara bakis på nyårsdagen. Det finns ju ingenting annat att hitta på! Jag har redan städat hemmet, varit ute på promenad, lagat mat, ätit godis, tittat på TV och läst i min bok. Utan framgång. Fortfarande rastlös. En dag som denna hade jag ju lätt kunnat tänka mig att gå till gymmet eller på en shoppingtur, men allt är ju stängt. Eller är det kanske just därför jag kunnat tänka mig det..?
 
Imorgon ska jag dock tillbaka till allvaret. Efter 11 dagars ledighet ska jag jobba igen. Härligt nog inleds arbetsveckan (som lyckligtvis är kort) med bokslut. Så skönt. Då behöver jag inte bekymra mig för hur jag ska slå ihjäl timmarna på jobbet.

Gott nytt 2013!

Så var det 2013. För första gången på jag vet inte hur många år vaknade jag upp och kände mig pigg och fräsch utan tillstymmelse till nyårsångest. Nåja, den lär väl komma lagom till det är dags att börja jobba igen.

Det nya året firade vi in med en trerättersmiddag hemma, följt av nyårsgala på Malmö opera med efterföljande fyrverkerier. En perfekt start på det nya året. Allt detta i klänning från Whyred.

 


RSS 2.0