Someone like you

Jag vet att jag borde ha lite peppigare musik när det är fredag, men jag kan inte få den här ur huvudet. Så fin, så vemodig. Snart ska jag byta till något roligare!


Tillbaka!

Aktiviteten här har mycket riktigt varit begränsad. Men efter ett par intensiva restäta veckor är jag tillbaka. Så pass mycket tillbaka att jag till och med satt redo på spinningcykeln klockan 06.30 i morse. Bara för att det är fredag orkar man lite mer. Tror till och med att jag ska slå till på en AW med lite gamla kollegor ikväll!

Imorgon är det 30-årsgalaj i Stockholm, men där drar jag gränsen. Erik får åka ensam och jag kan på min höjd tänka mig att agera chaufför till och från flygplatsen. Någon måtta på Stockholmsresorna får det ju vara.

Terminal 2

Terminal 2 på Arlanda. Världens tråkigaste terminal. Det är härifrån lågprisflygen flyger. Här kan man köpa toblerone för 75 kronor styck eller en vanskapt dalahäst för det fyrdubbla. Det är precis här man vill att ens plan hem ska bli försenat på obestämd tid.

Gamla favoriter

Ingenting slår väl ett par väl använda favoriter vid morgonens klädångest med klockan snabbt tickandes mot avgång. Svenska märken blir aldrig fel. Dagen tillära i Acne, Filippa K och Whyred. Kavajen är förresten världens bästa reaköp från Whyred. Funkar till ALLT!



Den (av mig i alla fall) föraktade modebloggarposen. Jag lovar att det inte ska bli en vana, men jag var tvungen att testa. De kan inte ha det lätt, modebloggarna.


Joe and the juice

Världens bästa lunch/brunch/fika/frukost-ställe visade sig ligga på Kastrup. Så många gånger jag har gått förbi, men aldrig gjort slag i saken. Det gjorde jag dock på en mycket fastande mage i måndags. En energy boost och avokadomacka gjorde susen. Hur gott som helst! Vilken tur att jag ska spendera lite tid på Kastrup redan imorgon. Målet är att hinna med Joe, men hålla mig och plånboken långt borta från Mulberry.



Mums och mums! Finns detta ställe någon annanstans?


Mellanlandat

Nu har jag mellanlandat i Malmö efter en intensiv heldag i München. Imorgon bär det av till Stockholm innan jag kan börja räkna in helgen. Och vilken helg! Lön, AW, middag och födelsedagsfest. Men som sagt. Först ett par arbetsdagar. Förhoppningsvis är både dusch och tvättställ klara till dess också så att jag kan börja tvätta håret och borsta tänderna igen.. Bortsett från detta har hantverkarna gjort ett bra jobb bakom allt damm.. hoppas jag!


Midnatt i Paris

Från den ena europeiska staden till den andra. För er som länge velat åka till Paris kommer suget inte bli desto mindre av att ha sett Woodys nya rulle Midnatt i Paris. Trots ljummen kritik tyckte jag att den var fantastisk och balanserade på ett underbart sätt mellan fantasi och verklighet. Och Paris - vilken stad. Till och med Erik, som - trots ihärdigt förnekande - inte alls gillade Paris sist vi var där, vill åka dit igen. Kanske är det läge att boka en liten vinterweekend!?



Trots att Owen Wilson oftast spelar lite korkade män kan man inte låta bli att falla för honom i den här filmen. Owen och Paris, såklart.


På g

Och äntligen har dagen vi alla väntat på kommit. Rörmokarna är på plats och har börjat riva duschen. Därefter övrigt badrumsmöblemang. Jag är lite nöjd över att min Münchenresa är förpassad till just de här dagarna, då jag inte vet när jag kan ta en dusch eller borsta tänderna hemma nästa gång. Jag håller både tummar och tår att allt ska gå vägen och att badrummet är finfint när jag återkommer imorgon. Men att någon som tagit dryga månaden på sig att komma igång ska avsluta så snabbt är nog att hoppas för mycket..

Auf wiedersehen!

Nu drar jag snart till Tyskland, Bayern och München för lite utbildning. Tror dessvärre inte att jag kommer att hinna se mer av stan den här gången än förra (då jag med B&R bilade från München till österrikiska Eggelsberg), men det är ju alltid spännande med lite miljöbyte. Jag kommer dock tillbaka redan imorgon kväll för att sedan åka tur och retur till Stockholm på torsdag. Känns nästan som om veckan är över innan den ens har börjat.

Auf wiedersehen! Jag ska försöka hinna knäcka en bratwurst eller två.

Uppe med tuppen

Efter en fullspäckad vecka med spridda skurar av jobb, middagar och sömnbrist har jag plötsligt förpassat min träning till morgnarna. Hur jobbigt som helst, men hur skönt som helst i efterhand. Förutom de få minuter efter passet jag tror att jag ska dö. Och de timmarna efter att adrenalinet pumpats ut och jag bara vill sova. Bortsett från det; ett toppenalternativ om man inte hinner, kan eller vill träna på kvällen. Nu har jag gjort mig förtjänt av en avkopplande helg med smarriga delikatesser och förhoppningsvis ett eller två inköp till lägenheten innan förberedelserna för nästa veckas Tysklandsresa börjar. Ska bara klara av ett mindre smärtfritt telefonmöte först.


Trip to inspiration

Tro det eller ej, men jag slösufar inte längre på halvdana babybloggar eller vokabulärt katastrofala modesidor. Nej, min nya grej är inspirationsbloggar. Hus, hem, matlagning och inredning i en salig blandning. Jag vill bara hem och styra upp mitt halvfärdiga hem och tanka upp likadana bilder här. Det är bara så svårt att gå från ett fullfjädrat perfekt hem på en bild till att applicera det i sin egen, helt utan samma förutsättningar, lya. Men övertalningsförsöken om en Chesterfield fortsätter och snart har jag kanske mitt perfekta engelska herrgårdsrum med en touch av brittisk överklass. Jag ska bara skjuta av ett rådjurshuvud som väggprydnad också.



Ju mer jag tänker på soffan, desto mer sugen blir jag. Är jag galen?


Kvällsbestyr

Imorgon vankas bokklubb hos mig och eftersom jag vet att ett långt jobbpass väntar innan har jag - efter ett lika långt jobbpass idag - redan dukat, städat, handlat mat och lagat tacopaj. Nu gäller det bara att hålla den hel tills morgondagen. Och fräsch.

Förkylningssvacka

Jag är inne i en riktig svacka nu. Halsont, snuva och en överväldigande trötthet har förföljt mig ända sedan helgen. Det här går dåligt ihop med bokslut, alla rapporter som ska tas fram, men framför allt med ledningsgruppsmöte i de östgötska skogarna som vankas imorgon. För tillfället känner jag mig lagom sugen på att åka tåg i 3 timmar, följt av en längre bilresa för att äta kräftor och tala strategi mitt i skogen. Följt av övernattning med främmande människor i en stuga. Men det blir nog jättebra. Först ska jag bara sova lite..

Godmorgon!

Nu kickar vi igång den här dagen med ett glas C-vitamin och en liten promenad i regnet (mest på grund av avsaknad av frukostvaror i hemmet). I vårt lilla hushåll hade vi lite olika utfall på våra jobbfester igår. Min kräftskiva innehöll för min del tre kräftor, en halv snaps och ett par glas vin. Och en massa annan mat till det, förstås. Jag var hemma och i säng före klockan ett. Någon timme senare trillade hushållets andra hälft in och jag tvivlar på att det kommer gå att få liv i honom före klockan två idag.

Nåväl. Efter en tung vecka med dagsutflykter till såväl Stockholm som Linköping och ett bokslut på det ser jag fram emot att skrota runt i hemmet och eventuellt utföra ett möbelinköp eller två i helgen. Ikväll blir det även ett besök på omskrivna Belle Epoque. Men först införskaffande av frukost!


Skål och godmorgon! Kittad och klar för det skånska regnet.

RSS 2.0