En löptur

Jag är inte överdrivet förtjust i att springa. Inte som vissa, som kopplar bort alla tankar på att det är jobbigt och bara låter sig svepas med. Jag tycker tvärtom att det finns betydligt trevligare, jobbigare och mer effektiva träningsformer.

Detta betyder inte att jag inte uppskattar en god löptur då och då. Framför allt nu när våren och alla dofterna anlänt. Himmelskt! Med en podd i lurarna tog jag ett par varv i Pildammsparken för att varva ner ett par hekto efter en intensiv vecka. En välförtjänt middag på det och nu ligger jag här och pyser.

Nästa vecka väntar både årsbokslut och förhoppningsvis ett avslut - med tillhörande kontraktsskrivning - på lägenhetensförsäljningen. Jag håller faktiskt alla tummar och tår för detta. Nu orkar jag inte ha fler visningar!

Tröttma och polarexpedition

Ligger i sängen med senaste bokklubbsboken och en trött bebis. En perfekt avslutning på denna intensiva onsdag. Ett svettigt spinningpass var kronan på verket för att åstadkomma total utmattnad, men efter några liter vatten, lite (läs mycket) vegetarisk lasagne och en dusch kände jag mig som en människa igen. Nåväl. Nästan i alla fall. 

För att återgå till bokklubbsboken. Bea Uusma skriver om den fascinerande, men totalt misslyckade Andree-expeditionen till Nordpolen. Jag vet inte riktigt hur jag ska förhålla mig till boken som är skriven som en kärlekshistoria. Jag vet inte om jag mäktar med att läsa hela när jag redan vet historiens tragiska utgång. Samtidigt är det en fängslande bok om ett intressant ämne. Halvvägs igenom känner jag att ursäkterna för att ge upp nu är alltför lama och ogiltiga. Så jag läser vidare. 


Här ligger jag och gottar mig. 30 centimeter av sängen har jag lyckats roffa åt mig!

Mycket nu

Det är mycket nu. Ett årsbokslut närmar sig med stormsteg, en ny - efterlängtad - organisationsförändring ska träda i kraft och vår lägenhet ska säljas. Det sistnämnda har upptagit lite för mycket av min vakna tid på sistone, framför allt eftersom det blev dags för en spontanvisning idag. 

Efter en förmiddag med städande, putsande och fejande (tar det aldrig slut?) fixade vi en VIP-visning för ett mer eller mindre köpstarkt par. Resultatet? Oförändrat. Visning söndag och måndag enligt plan. Och listan med meningslösa aktiviteter kan fyllas på. 


Kom med posten idag. En lägenhet jag känner igen. 

Helgen i bilder

Helgen har - som vanligt - sprungit iväg och jag har till största del spenderat den tillsammans med min lilla familj. 

Fredagskvällen inleddes dock med dammiddag på kontoret; ett trevligt påhitt som gärna får blandas upp med lite manlig fägring nästa gång. Jag sänkte medelåldern med säkert tio år. 


Fredagsfest eller ej, jag väcktes med ett pekfinger i ögat klockan sju i lördags morse. När Erik och Victor senare begav sig till babysimmet fick jag äntligen en chans att slappna av lite. 


Lördagskvällen var mest lugn. En god tacosgratäng och massvis av choklad stod på menyn. Och en halv film. Jag måste ge Dallas Buyer's Club en till chans. 

Idag har vi varit mest slappat samt varit och fikat i Limhamn. Ett synnerligen trevligt Espresso House. Ja, för att vara Espresso House. 


Innan det var dags för middag hann jag med ett snabbt träningspass på gymmet. Det har inte varit alltför mycket av den varan den här veckan så det var skönt att komma iväg och svinga kettlebellen lite. Om så bara en halvtimme. 


Efter mat och dusch ligger vi nu i sängen och ser slutspurten av House of Cards. Nagelbitande. 


Och ja, de kinesiska undertexterna är bara tillfälliga. Någon slags varningstext, tror jag. 

On my mind

Efter ett snabbt besök på Valerie Aflalos blogg har jag inte kunnat släppa tanken på lugg. Och jag vet! Det är så dumt, så dumt. Finns det någon som har klippt lugg och inte ångrat sig? Kanske lika många som glömmer bort hur hemskt det är med en lugg på utväxt, eller bara att ha den över huvud taget. För är det någonting jag MÅSTE lära mig är det att inse att jag inte ska ha lugg.
 
Såhär ligger landet. Någon gång per år får jag för mig att jag bör klippa lugg. Jag funderar fram och tillbaka, vältrar mig i bilder och lösluggar och sedan - helt spontant - klipper jag ofta till den med en kökssax minuter innan jag ska iväg. Sedan följer dagar, veckor, ja månader, av att kamma, spraya, nåla och SPARA UT. Och samtidigt som jag fördömer min egen dumhet lovar och svär jag - dyrt och heligt - att aldrig mer klippa lugg.
 
Men tiden går. Och sedan dyker en bild likt nedan upp överallt. Återigen är det enda jag kan tänka på lugg. Kan jag bli lika snygg som Valerie i min lugg? Förmodligen inte. Nej, definitivt inte. Och det är detta jag måste lära mig att inse.
 
 
Kommer liten näsa och de vackra dragen på köpet? Eller skulle jag bara se ut som en fullkomlig idiot i denna frisyr? Förmodligen det sistnämnda...

Favoritsysselsättningar

Något av det roligaste som finns i en tiomånaders liv är att bada och gunga. Det behöver inte vara svårare än så. 


Underhållning på hög nivå!

En bra start

Idag hade jag turen att få sällskap till frukosten. Victor är som allra, allra gladast när han precis har vaknat på morgonkvisten. Till skillnad från en annan trött dystergök. 


Proppad med frukost och härligt sprallig inför en ny dag. Själv tog jag en kopp kaffe till och drog ut på det oundvikliga; att gå till jobbet. 


Vårdagjämning och hela tolv grader varmt utomhus kräver sitt. Jag valde lite färg till mina svarta jeans. Dessvärre med en fettfläck på magen och dregel på ärmen. 

Nu är det redan torsdag eftermiddag och helgen är ruggigt nära. Så skönt så!

Fotografering

Det fick bli jobb hemifrån idag, eftersom det var mycket att färdigställa till fotograferingen och jag vågade inte förlita mig på att min bättre hälft skulle fixa det. 

Efter total genomgång av hela lägenheten ägde fotograferingen rum. Och nu är den äntligen avklarad, så vi kan stöka ner igen. Åtminstone i två veckor tills det är dags för visning. 


Iordningställt och fint. Bara timmar senare känns det redan avlägset..

Puh!

Imorgon stundar ny fotografering av lägenheten och helgen har därför ägnats åt städande, men framför allt plockande och fixande. Så snart jag har skrapat rent ett rum kommer någon och stökar ner. Så snart jag känner mig färdig med ett område dyker en pinal upp exakt där. Hur mycket jag än plockar tar det aldrig slut. Förrän nu. Äntligen börjar jag känna att rummen faktiskt ser helt okej ut. Till skillnad från mig. Jag ser ut som ett vrak. Vi får hoppas att det förstnämnda, men inte det sistnämnda håller i sig tills imorgon. 


Lanporna ska såklart tändas och lekhagen ska bort. Frågan är bara till var...

Fredag!

Så var det fredag igen. Helt galet! Tiden gick definitivt inte såhär fort när Victor låg i magen. Igår fyllde han redan tio månader. Och är så stor, så stor. 

Nackdelen med att tiden springer iväg är såklart de ständiga boksluten. Jag hinner knappt tänka på vad jag ska göra under månaden innan det är dags för nästa bokslut. Av förekommen anledning spenderades fredagen som vanligt på jobbet, men jag hann med en avstickare in till stan på lunchen och en premiärtur i löpspåret innan middagen. Sedan avnjöt vi en mustig bolognese till Let's Dance. Nu ligger jag lagom avtrubbad i sängen, mycket redo för sömn. Imorgon är det lördag - alltid lika efterlängtad. 


Och här är min nya frisyr från förra veckan. Lite kortare, lite ljusare. 

Godnatt!

Nu checkar vi ut för den här dagen. En stor middag i magen senare känns det faktiskt som en helt okej onsdag. Tjejmiddagar - månadens höjdpunkt. En av dem i alla fall. 


Sussar gott i sin egen säng för ovanlighetens skull. 

Några favoriter genom hisspegeln

Dagen har gått i ett. Från att jag klev upp tills jag för ett par minuter sedan klev ut från jobbet har det varit full rulle. Inte en sekund har spenderats i det vackra vädret. En intensiv, men på det hela taget ganska dålig dag. 

Ikväll vankas tjejmiddag och jag känner att onsdagen bara kan bli bättre! Konstigt vore det annars. 


Såhär såg jag ut när jag äntligen släpptes ut. Kappa i favoritfärgen från Filippa K och favoritboots från Isabel Marant. 



Helg!

En intensiv helg har kommit till sin ända. Frisörbesök, middagar, lekplatshäng och fika har stått på agendan denna soliga helg. Bland annat. Nu rundar jag av med lite välförtjänt slappande i sängen. Snart är det måndag igen. Och vår, förhoppningsvis. 


Tre snabba från helgen som gått alldeles för fort. 

Hipp hurra!

Inte bara för att jag är bumbibjörnsskadad (ja, jag både läste och tog mig tid att reflektera när programmet Bumbibjörnarna i Afgahnistan stod med i TV-tablån. Sedan såg jag vad det verkligen stod. Bombjägarna i Afgahnistan. En liten passus.). 

Nej, idag fyller lilla bloggen hela fem år! Tänka sig. Hur jag ska fira detta? Jag tänker mig en stor chokladkaka och en kopp varmt te. Jag tror nämligen att Victors förkylning kan ha smittat av sig. Lagom till helgen. Så oerhört typiskt. 


Motarbetad

Idag har allt - läs ALLT - gått käpprätt åt skogen. Jag vill bara hem, radera dagen ur mitt minne och börja på ny kula. Men först jobb. Åtminstone ett par timmar till. 
 

Från och med fredag kan jag förhoppningsvis droppa fultofsen, då det är dags för ett efterlängtat frisörbesök. Den randiga tröjan högg jag på Kastrup i tisdags, när jag insåg att jag hade fläckar på hela min tröja. 79,50 DKK. Som hittat!

Oscar, Oscar!

I natt gick årets Oscarsgala av stapeln. I vanlig ordning satt jag inte bänkad framför TV:n, men det första jag gjorde i morse var att gå igenom vinnarna och klänningarna. Och jag måste säga att jag var något mer begeistrad över klänningarna än över vinnarna.
 
Jag hade ju - återigen i vanlig ordning - inte tittat in mig på filmerna särskilt bra, men hann i helgen klämma August: Osage County, med den något intetsägande titeln En familj på svenska. Meryl Streep briljerade som vanligt i rollen som en elak pillerknaprande matriark, men det gjorde även Julia Roberts, som gick ifrån sin vanliga lättsamma humoristiska rollkaraktär och istället spelade en bitter bedragen kvinna med såväl gråa hår som åldersrynkor. Ingen av dessa kvinnor kammade hem något pris, men såg fantastiska ut på röda matten. Liksom Kate Hudson i Versage. Hur snyggt!?
 
 
Svart och vitt. Snyggt, snyggt!

RSS 2.0