37

Dagen efter vi packade in hela familjen och en hel massa packning i bilen nåddes vi av julis - tillika hela sommarens - höjdpunkt; min födelsedag. När jag var yngre hatade jag att fylla år när alla var lediga, nu för tiden kan jag inte tänka mig något bättre. Alltid ledig, alltid nyrik!
 
(null)
 
 Jag vaknade efter en god natts sömn i ett underbart trähus på Värmdö till den här utsikten. Med sång, frukost och paket. Tassade sedan ut på altanen och möttes av detta;
 
(null)
 
Granne med hästhagen. Kan det bli mer idylliskt än så?
 
Födelsedagen bjöd också - som sig så bör - på vackert väder. En promenad till stranden, lunch och bullfika på altanen för barnen.
 
(null)
 
Själv skålade jag i bubbel och försökte fastna på bild.
 
(null)
 
(null)
 
Släppte till och med ut håret. Allt för bilden! Sedan följde en bättre hämtsushi från Gustavsberg, mer bubbel och något dåligt på TV.
 
(null)
(null)
 
Tårta blev det också, för att inte förgömma firandet av Alices dopdag. Skönt att kunna slå två flugor i en smäll! Jag hade inte kunnat önska mig en bättre dag!

Beddinge appreciation post

Så kom det äntligen lite sol och värme. Vi var inte sena med att passa på; packa strandväskan och kasta oss ut till stranden. I bilen söderöver upptäckte vi vansinniga köer åt Vellingehållet och styrde kosan mot Beddingestrand istället. En underbar liten pärla, där vi nu har spenderat tre hela stranddagar, upptäcktes. Folktomt, sandrikt och långgrunt. Alla goda ting är tre.
 
(null)
 
Liksom dessa tre. Två badsugna, en desto mer avvaktande.
 
(null)
 
Sedan blev det liv i luckan. Att stå naken vid strandbrynet och kasta stenar i vattnet - är det ens möjligt att tröttna?
 
(null)
(null)
 
De äldre plaskade på innan det var dags för fika på stranden. Som vi saknat detta! Som vi älskar sommaren!
 
(null)
 
I den mysiga omgivningen i Beddinge. Taggade för en dag vid havet.
 
(null)
 
Och här är vi nybadade och glada. Och sandiga. Just nu vill jag aldrig mer se ett sandkorn till i hela mitt liv. 
 
(null)
 
Springer runt i de mysiga omgivningarna, men vill framför allt visa sommarens bästa - mest älskade - köp. Denna klänning från Arket. BH-befriad och underbar!

Köldrekord

Efter en alldeles för bra vädermässig start på sommaren kom det första bakslaget. Regn och ett par enstaka plusgrader (nåväl, det känns så) nästan varenda dag. Den lovande sommaren och Afrikavärmen är ett minne blott. Jag går på semester på tisdag och är inte glad. Jag hatar att jaga värmen och att ta vara på varje solig sekund hela sommaren.  Att halvt om halvt frysa ihjäl bara för att sitta utomhus och äta för sakens skull. Att ta med sig en tröja vart man än ska. Till hela familjen. Ja, ni fattar. 

Men vi hade som sagt ett par underbara varma dagar i slutet av juni. Som ett exempel badade jag tre dagar i rad. Otroligt!

(null)

Brygga 9 var inte helt coronakompatibel, men jag förstår varför. Underbara temperaturer i vattnet. 

(null)

En fredagskväll köpte vi pizzor från Mastio, korkade upp en flaska Prosecco och njöt av utsikten. Tröja överflödig. 

(null)
(null)

Sedan åkte vi till Mölle för fler salta bad. Vi var inte de enda som tänkt den tanken.. Men härligt var det. En försmak på den riktiga sommaren, trodde jag. En härlig start på en Corona-deppig vår. Men icke! Juli är hittills kallare än genomsnittet och köldrekord har uppmätts på flera håll. Ingen bestående bättring i sikte. Men! Nu tar vi nya tag. Vad gör det om sommaren regnar bort? Vad gör det att vår mysiga Ölandsstuga blev inställd av värden och allt annat nu är uppbokat? Vad gör det att barnen redan klättar på väggarna hemma? Vi tänker positivt. Vi blir i alla fall inte rynkiga... Inte av solen i alla fall. 

RSS 2.0