We are young

Bästa låten för att komma i stämning, komma på partyhumör, känna sig ung eller bara lyssna på något bra. När jag hör den här vill jag ut och svira hela sommarnatten, vara och känna mig ung, kär och levande. Typ den totala motsatsen till vad jag känner mig just nu. 
  

En dagens då

I brist på annat skoj att blogga om lägger jag upp en dagens. Filippa K från topp till tå. Trött till sinnet och med halvtorrt hår, men glad över att det är fredag. En vecka kvar i jobbträsket!
 
 
 
Att bjuda på ett leende vore ju att ta i

Härligt!

Sicken härlig sommarkväll det blev igår till slut i alla fall. Den här bilden knäppte jag av på vägen hem från CrossFitnessen. Ett kärt återbesök efter ett oförklarligt uppehåll. Idag? Det började bra, men nu känner jag av en sträckning i höften och domnande armar och ben. Träningsvärk, alltså. Jag siar att imorgon kan jag nästan inte gå.

 

Detta avhjälps väl lättast med lite mat och mycket vin i Ystad. Dagens sommarkväll väntas bli ännu vackrare och betydligt mindre fysiskt ansträngande.

 


Minnes I..

För drygt ett år sedan gick jag på en 6 veckor lång semester och var mer avslappnad än någonsin tidigare. Mitt i alltihop tog jag en spontan tripp till östra Europas guldkust - Hvar i Kroatien. En halvmulen måndag som denna hittar jag några gamla bilder i arkivet; minns och längtar tillbaka. Kroatien - inte så tokigt. Inte så tokigt alls, faktiskt.

Slobodandan!
  
 
Vårt hotell och kvällsutsikt från vårt hotell

Mot mörkare tider

Innan sommaren ens har börjat går vi redan mot mörkare tider. Visserligen bara några minuter, men ändock. Innan jag hinner blinka är väl hösten här. Så vad hände med att leva i nuet? Jag tror att det är söndagar som har den här effekten på mig. Alla helger som jag sett fram emot under hela våren checkas av i rasande fart och tiden går så fort att jag knappt hänger med.

Som om inte detta vore nog är det något fel på bloggfunktionen från mobilen, så det här med bilder får vänta. Ett helt platt inlägg med bara text, blev detta alltså. Menmen. Bättre än inget. Eller kanske inte.

Early bird

Igår tog jag flyget till huvudstaden ohälsosamt tidigt. Redan halvsex begav jag mig hemifrån och detta förstörde i princip hela min dag. Det enda jag kunde tänka på var att få sova. Jag förstår att en av de mest nyttjade tortyrmetoderna är att inte låta folk sova. Såväl under Vietnamkriget som i Stasityskland var detta ett effektivt sätt  att få folk att erkänna sig till kommunismen. Om jag ställde mig oförstående till detta tidigare hyser jag idag inga tvivel. Igår skulle jag nästan kunna hylla Gyllene Gryning i Grekland för lite sömns skull. Men bara nästan..
 
Idag känns det lite bättre, men jag längtar redan efter en rejäl sovmorgon imorgon. Midsommar, långledigt och ännu en vecka avtickad innan semestern. Kalifornien och äventyren på andra sidan Atlanten närmar sig med stormsteg. Om jag längtar? Om!

Bröllopsfin

Lägg ihop för helhetsintryck!




Match

Dagens kjol matchar helgens nagellack. Holiday från Chanel. Så oerhört passande med både semester och sommarväder inom räckhåll.


Morgonpromenad

Efter bröllop traskar man hem. Stora vägen i Kivik.


Låt festen börja

Bröllop i Kivik i dagarna tre. Igår inleddes festligheterna med grillning och vindrickande på fantastiska Kivik hotell. Idag är själva vigseln och - kanske ännu viktigare - mitt tal. Efter huvudrätten lär jag kunna andas ut.


På en picknickfilt i det gröna

Där sitter jag och njuter av sommaren. Kan man stanna tiden?


Gravida kvinnor

I veckan var jag ute och åt middag med en av mina gravida vänninor på lilla torg. Det var hur trevligt som helst, men det är någonting med gravida kvinnor som gör mig väldigt nervös. Såsom vissa människor är lätt fobiska mot barn är jag ställd mot gravida. De är ju så sköra. Jag är så rädd att jag ska ramla in i dem, råka bjuda dem på något de inte får äta eller yttra något som ska sätta hormonerna i rullning. Man vill ju inte gärna vara orsaken till ett hormonellt raseriutbrott.

Så. Vad frågar man till en gravid kvinna? Vad frågar man inte? Får man säga något om magen? Röra den? Inte röra den? Nej, jag vet inte. Kläm ut ungen och återkom efter det.



Hur ska jag behandla dig? Tänk om jag ramlar!


Allt eller inget

Efter stegtävlingens slut förra söndagen (som jag för övrigt vann. Tjohoo!) har jag fått en betydligt mer avslappnad inställning till allt vad röra på sig heter. Betydligt mer avslappnad. Detta innebär att jag i princip inte rör mig på alls snarare än motsatsen. Så skönt!

Med denna veckas tuffa planering med middagar, bokklubb och bröllop i dagarna tre insåg jag snabbt att jag hade en dag på mig att masa mig till gymmet. Sagt och gjort. Jag gick dit och körde spinning OCH crossfitness. Jag är död efter ett av dessa pass i vanliga fall och att köra dubbelt efter någon veckas träningsuppehåll var nog - med facit i hand - inte min mest brillianta idé.

När den största chocken lagt sig inser jag att jag har ont. I hela kroppen. Och jag har bara mig själv att skylla.

Nedstökat

Varannan torsdag kommer vår asiatiska städerska till oss och rensar upp. Det som började som en kul grej att prova på har utvecklats till ett livselixir för oss. Hur klarade vi oss tidigare?

Detta har även lett till att jag i princip har slutat städa. Helt och hållet. Igår blundade jag för makaroner på köksgolvet, dammråttor vid soffan och ett badrum där ingenting är riktigt rent. Jag slog bort tankarna med förevändingen att städerskan (nej, jag vet inte riktigt vad hon heter) ändå ska komma idag.

Jag är rädd för var detta kommer sluta. Varannan vecka blir varje vecka blir två gånger i veckan? Och om vi någon gång i framtiden får barn tror jag att hon får flytta in hos oss.

Orangeriet

Nej, jag pratar inte om baren på Kungsholmen, utan om möjligheten att äga ett eget orangeri i anslutning till sitt lilla hus. Hur mysigt vore inte detta? Plus att man slipper allt vad gräsklippning heter.


Paus

Veckoslutets blogguppehåll skyller jag helt enkelt på Stockholm, ett fullspäckat schema och dåliga batterier. Nu är jag äntligen på väg hem och återkommer med uppdateringar om helgens bravader.

Hem, ljuva hem. Snart ses vi.


Dagmar

Hur glad blir man inte när man ser att Dagmar börjat säljas på Åhléns City? Och om möjligt ännu gladare när man inser att det även är det enda märket i den enda butiken i stan som säljer en klänning som ens är i närheten av att påminna om 1920-talet.

Tack Åhléns, tack Dagmar. Nu är jag inte bara kittad inför nästa veckas bröllop utan även denna helgs 20-talsfest!


Helg igen

Det känns ju nästan för bra för att vara sant. Två fredagar på en vecka! Och morgondagens ledighet innebär att ladda inför 4-dagarsresan som följer. Business AND pleasure den här gången. I den ordningen. Men först en fredagsmiddag på en tisdag. Nu är det bara solen som saknas.


Heldag

Lördagen blev till en riktig heldag som inleddes med fönstershopping och brunch med Pia på Norrebro i Köpenhamn, varpå vi begav oss in till smeten för lite riktig shopping (i mitt fall ett nagellack, i Pias fall 10 färska pioner) och en långpromenad i det väldigt växlande vädret.

Efter att ha trängts med 10 fulla danskar på ett säte på tåget hem begav jag mig till Belle Epoque och lördagsmiddag. Maten var fantastisk, men bäst av allt var nog drinkarna. Husets special Belle Bianco är härmed min nya favoritdrink. Gin, vermouth och st germain. Vem hade kunnat gissa att det skulle bli en sådan succé?

Söndagen har bjudit på vila, jobb och sol. Det är även den absolut sista dagen på den alldeles för långa stegtävlingen. Efter kvällens merit (som än så länge enbart är imaginär) ska jag sitta still till hösten.


Fredagskväll

Tillika första dagen på sommaren, som snarare känns som en ruggig höstdag. Och bokslutsdag. Idag struntade jag dock i Kista och stannade hemma. Bokslutet gick som en dans. Som en dans! Jag lyckades få in vad jag hoppas är alla bokningar, ombokningar och sammanställningar. Nu korkar jag upp en pava rött och tar helg. På riktigt den här gången!

Glad helg, glad sommar!


RSS 2.0