Ragnarök!

Det verkar som om min profetia gick i uppfyllelse. Rekordkyla väntas i veckan. Men hallå, vad kallar vädergudarna det vi har nu då? Ska det bli ännu kallare? En 30 minuter försenad buss och ett 40 minuter försenat tåg är mer än tillräckligt. Jag funderar seriöst på att hålla mig hemma resten av vintern. Ska bara komma på en bra orsak först. Sömnbrist, depression och in i väggen känns så förlegat. Jag vill ha något nytt. Något fräscht. Innan ragnaröken infaller, vill säga.

Permafrost

Är det bara jag eller har den här vintern gått överstyr innan den ens har börjat? Det är fortfarande bara november och vi har redan upplevt kyla jag inte ens önskar min värsta fiende. Och värre ska det bli. Min supervarma dunjacka är en klen tröst i sammanhanget, och om jag ska vara ärlig är jag osäker på om den verkligen pallar trycket för alla Skånes isvindar. Men den är ju bättre än alternativet - ingen jacka alls.

Tiotusenkronorsfrågan är om det här är vad vi har att vänta? Är permafrosten bara en tidsfråga och sommaren endast ett minne blott? Om det är sant gör jag nog som dromedarförsäljaren, fast omvänt. Emigrerar och konverterar. På snabben.


Lysande utsikter!

Nej, jag pratar inte om utsikten från det öppna kontorslandskapet på danska landsbygden, utan om helgen som står i antågande. Och helgen som kommer är den första av fyra inför nedräkningen till the helg. Julen. Jag brukar vanligtvis inte vara särskilt fanatisk över vare sig jul eller advent, utan snarare komma på att slänga upp en ljusstake någon vecka för sent, men i år kan jag knappt bärga mig tills jag får ta in lite ljus i mitt hem. Vuxenpoäng? Eller krävs det en julgran alá Lloyden för att förtjäna dem?



Snart får den här åka upp!


Regn och rusk

Ordet rusk har fått en helt ny innebörd för mig. Jag tror att den som uppfann ordet befann sig i en storm, inte helt olik den jag befinner mig i nu. Men jag tar det med ro. Det är bara att vänja sig och bita ihop. Och jag har ju alltid min supervarma, ännu oanvända, jacka att slå tillbaka på. Men att vädret tryter på tålamodet är ingen underdrift. Jag är redan trött på det här. Vinden. Regnet. Snön. Pendlandet. Projektet, som ständigt blir förlängt. Ja, ni fattar. Men tiden rusar fram och nu ska jag försöka njuta av advent, jul och ljus innan den riktiga vintern når oss.



Hvidovre visar upp sig från sin allra sämsta sida idag. Inte helt olik sin bästa.


Måndagstanke

Erik njuter något så fullkomligt av en snus efter maten. Det här är för övrigt något alla snusare jag känner har gemensamt. Njutningen. Det gör mig lite deprimerad. Jag vill också kunna känna sådan fullständig njutning över något. Stöna och stånka av ren och skär njutning. Efter varenda måltid. Men nej. Själv får jag nöja mig med lite vanligt välbehag av kaffe och kaka på maten.



Hur kan dessa bruna nikotinpåsar framkalla sådan njutning?


Update!

Oj, vad dålig jag har varit på att uppdatera den här veckan. Det har varit fullt ös med jobb, studentaktiviteter, bilresor och Lady Gaga, naturligtvis. Torsdagens bokföringskurs var visserligen intensiv, men gick mycket bättre än jag vågat drömma om. Lady Gaga däremot, gjorde inte det. Dåligt inlyssnad som jag var kände jag knappt igen några av hennes monsterlåtar och väntade mest på att Bad Romance skulle komma. Igår körde vi till Karlshamn tur och retur och avslutade dagen med pizza och Due date. Inte heller den filmen levde upp till sina förväntningar, snarare hade det enda som var riktigt roligt samlats i trailern. Idag försöker jag ta igen mig med sådant som blivit lidande tidigare i veckan. Träning, tvätt, disk och städ. Det är söndag med andra ord.

Hejdå höst

Nu känns det verkligen som om vintern slagit rot i Sverige. Minusgrader på väg till jobbet och att glömma handskar, halsduk eller annat påbylsningsattribut är inte ens ett alternativ. Jag tycker att det har gått förvånansvärt fort, liksom alla säsonger i Sverige utom vintern har en tendens att göra. Men jag förtröstar inte. Jag har ju laddat upp. Samtidigt känns det, liksom varje år, något vemodigt. Jag kommer garanterat att vara blek och kall i minst 4 månader till. Det här är alltså det klimatet jag väljer att leva i. Förbluffande.



Nu går det bara utför. 4 månader av kyla, mörker och depression. Gött.


Sköna söndag

Vilken härlig, men regnig söndag! Idag har jag klarat av både trista trivialiteter såsom städ, disk och tvätt, men även en god vinlunch i trevligt sällskap, en fantastisk lägenhetsvisning och ett par kilometer på gymmet. Nu pustar jag ut i soffan och försöker förlika mig med tanken att jag ska upp och jobba imorgon. Men först ett par avsnitt Gossip girl. För att slippa det ständiga bråket om fjärrkontrollen hade Erik godheten att köpa hela säsong 2 till mig. Nu är det vapenvila ett par dagar.


Trevlig söndag!

Hatten av..

..för Veckans kanin. Jag totalsågade ju det här programmet i ett tidigare inlägg, men efter att ha fått nog av (läs blivit tillräckligt uppskrämd av) diverse CSI-liknande program slog jag i uppgivet vredesmod över till trean. Och blev positivt överraskad! Programmet tog upp aktuella floskler, såsom kungen och rasistiska Sverigedemokrater, med en sarkastisk panel som kommentatorer. Roligt, över förväntan. Men framför allt mycket bättre än alla CSI-ripoffs.

Lady Gaga!

Gissa vem som ska se Lady Gaga på Malmö Arena nästa fredag? Förmodligen en helt salig blandning av olikartade människor, men även undertecknad. Weeii! Jag kan inte påstå att jag är överdrivet inlyssnad på denna amerikanska förmåga, men allting har sin tid. Från VIP-logen ska jag blicka ut, sjunga med och utföra inövade moves. En vecka kvar. Nedräkningen har börjat.




Hejhej Lady Gaga, snart ses vi!


Vinter - kom och ta mig!

Kallaste vintern på 100 (eller var det 1000?) år - kom och ta mig! Jag har nämligen investerat alldeles för mycket pengar i en knallröd Peak Performance-jacka. Det enda jag ångrar är att jag inte gjorde det här för flera år sedan. Om det beror på snålhet eller bara ren och skär dumhet låter jag vara osagt. Inte en dag kommer jag att ångra det här köpet. Med Stadiums varmaste damjacka kan det inte gå fel. Jag är redo.



Vem behöver reflexer när man har en sådan här?


Nytt intresse

Jag har ett nyfunnet intresse. Nian i Svenska Dagbladet. Jag kan inte få ro innan den är löst. Inte komma igång med dagen. Samtidigt är det lite oroväckande. Vad ska nästa steg bli? Virka grytlappar och stoppa korv?

Civilkurage

Ingen har väl missat Laserturken. Han tar civilkurage till helt nya höjder. Och appropå det. Längesedan man hörde något från Lasermannen. Har Laserturken haffat honom eller har han bara mycket att göra på jobbet? Bokslut månne?

Vem vill bli laserturk skulle nog bli ett populärt fredagsnöje.

Frosseri

Idag är det frossardag på jobbet. Det är det i princip varje dag här ute på den danska landsbygden, men idag! Tisdagen, även kallad "kagedag", bjöd på kanelkaka med glasyr till efterrätt och som grädde på moset (bokstavligt talat) hade en kvinna varit i Sverige och köpt billigt lösgodis. Billigt med modifikation, men i Danmark kostar tydligen ett hekto godis 15 danska. Om man har tur. Oj, vad smal jag skulle ha varit om jag hade bott här. Eller fattig. Hur som helst. Eftersom det var så billigt köpte hon ett kilo. Lite drygt. Och bjöd, såklart. Jag, som har fri tillgång till dessa billiga smarrigheter på hemmaplan, borde väl ha kunnat motstå frestelsen. Men icke! Jag blir som ett lönnebergskt fattighjon så fort det bjuds på snask. Samma sak med bufféer. Äter som om varje dag vore den sista. Nu sitter jag här; mätt, sockerstinn och lagom osugen på att jobba.


Måndagstrött

Borde man inte bli piggare av att ställa tillbaka klockan en timme? Jag känner mig tröttare än någonsin trots att jag faktiskt "vunnit" en timme. Kanske är det mörkret då? Helt ofattbart att det snart ska börja skymma och att det kommer att vara så här mörkt och grått i många många fler månader. Suck. Vilken måndag.

Ikväll ska jag pigga upp mig med lite bodypump och en god middag. Drömma om vackra 20-talslägenheter på Davidshall. Och vänta på bättre tider kanske?

RSS 2.0