Heldag

Alla dagar är väl hela dagar, men just idag stod en spännande utflykt på schemat. Hela vägen till Ystad åkte jag, Bumbamannen och Bumbas mormor. Väl framme möttes vi av en glad välkomstkommitté, en god lunch och en tidig julklapp till Bumba. Efter kaffe på kaffe (ja, det var en lång natt) samlade vi ihop vårt pick och pack och rullade hem igen. I ordets alla betydelser. 
 
Kvällen ägnades sedan åt matshopping och middag för att avslutas med totalt frosseri av veckans alla nyutkomna avsnitt av diverse TV-serier. New girl, Modern family och Hart of Dixie. Allt som allt; en härlig onsdag! Imorgon är det torsdag (såklart. Igen!) och åter dags för den obligatoriska mammaträffen. Ännu en heldag alltså!

Något senare..

Sedan någon timme tillbaka sover den lille pepparkaksgubben. Nu är inte ens diagonalt nog för honom. Nej, det ska vara horisontalt. Tjingpax för att lägga mig tvåa ikväll. Sisten i säng får ta fontänden. 


Någon ser i alla fall ut att sova gott i natt. 

Kvällspigg

Det är en kvällspigg liten krabat vi har att göra med här hemma. Ofta sover han räv någon halvtimme på förkvällen för att lura oss att allt är lugnt och sedan är det liv i luckan igen. Först vid tio-elvasnåret brukar han slockna, men då med besked. Å andra sidan sover han ju till nio de flesta morgnar, så jag antar att jag inte ska klaga. Men ändå. Lite kvällsro och vuxentid vore skönt någon gång.


En pigg liten pepparkaksgubbe. 

Helgen

Så var det helg igen. Lördagen inleddes med långfrukost; nybakade scones, goda pålägg och kaffe, och fortsatte med det traditionsenliga babysimmet. Simningen är mycket mysig, men det är lite svårt att göra andra planer på lördagen. Detta insåg inte vi igår utan styrde, direkt efter plaskandet, kosan mot Karlshamn. Allt för att få en lugn, kravfri söndag hemma. Två timmar upp i bilen, en timmes fika i Karlshamn och två timmar hem. Sedan var man rätt mör. 

Nu är dock den kravfria söndagen här och dagen ska nog bara tas lite som den kommer. Lite städ, lite fix, lite mys. Så underbart!


Enda behållningen i fotoväg från gårdagen. Fika på Waynes efter simmet. 

Inredningshysteri

Vad som har upptagit mina tankar, funderingar, ork och kraft den senaste tiden? Jo, jag har startat en ommöblering av i princip HELA hemmet. Sovrum blev barnrum, vardagsrum blev sovrum, två vardagsrum blev ett vardagsrum. Och så vidare. Och så vidare. Detta kräver inte bara tankeverksamhet och sömnlöshet utan även muskler och uthållighet. Det finns inte en gardin i hemmet som inte har bytt plats en gång eller två. Ingen möbel har lämnats orörd eller utan fundering om den inte egentligen skulle platsa bättre någon annanstans. Såhär i efterhand ett rätt meningslöst projekt med tanke på den korta tid vi förhoppningsvis ska bo kvar i lägenheten. Men nu är det för sent att vara efterklok. Fortsättning - och bildbevis - följer!
 
 

Brittsommar

Britts namnsdag har för längesedan passerat, men temperaturerna håller sig ändå på ett par stadiga plusgrader. Igår kändes nästan jacka överflödigt. Detta om något måste väl klassas som brittsommar? Jag har dock hört skräckrykten om att en riktig vargavinter lurar runt hörnet. Igen! Jag vet helt enkelt inte om jag klarar av en sådan vinter till. Kanske måste det då bli en resa till varmare breddgrader i mars!?När uppgivenheten är som störst och inget annat än ett rakblad i ett varmt bad lockar. 

Isabel Marant pour H&M

Jag har i många år beundrat Isabel Marants klassiska och användbara design. När nyheten om att hon skulle bli gästdesigner för H&M släpptes insåg jag att jag bara var tvungen att hänga på låset den 14:e november.  Sagt och gjort. Jag och - främst kvinnor - i precis alla åldrar trängdes, knuffades och armbågades. För en kollektion som visserligen var fin, men inte såå speciell. När jag väl insåg att halva Sverige skulle springa runt i samma Marantmönster och kokettera med att de lyckats haffa ett plagg lade sig min exalteration och jag gick hem. Med ett linne, ett skärp  och en värdefull läxa som sällskap. Nästa gång köper jag äkta vara!




Lunchtips

När jag bodde i Melbourne var sötpotatis en vanligt förekommande ingrediens i maten. Det var även där jag snappade upp det enkla, men supergoda receptet på sötpotatissoppa. Sötpotatis, morötter, kokosmjölk och lime. Typ. En perfekt soppa för såväl köttfria dagar som ruskiga höstdagar!




Krasslig

Jag har alltså gått och blivit förkyld IGEN. En mildare variant den här gången, men ändock. I fredagskväll kom halsontet smygandes och både lördag och söndag kände jag mig riktigt tjyvig. Inget babysim för mig med andra ord. Detta hindrade inte Victor från att plaska runt i vattnet, men det hade såklart varit roligare att vara med honom i bassängen.
 
Idag har huvudvärken tagit över de andra krämporna, så jag försöker ta det lite lugnt med alvedon och te som föda i soffan. Kanske blir det lite glass senare. Ingenting botar väl en förkylning som glass!? Men först en dusch och Malou - Efter tio. Det gäller att passa på medan Lillen sover.

Torka

Efter senaste tidens blogguppehåll försöker jag åter hitta gnistan. Elden. Passionen. Men det är svårt. När jag inte längre spenderar dagarna framför datorn och ständigt har ett öga vänt åt ett annat håll är det svårt att skriva texter - gärna med någon underfundig kontext, eller åtminstone ett någorlunda intressant innehåll. För trots att jag fyller mina dagar förvånansvärt väl utförs varken stordåd eller äventyr. Men en busig sexmånaders håller mig sysselsatt. Farandes fram i gåstolen går ingen som kommer i hans väg säker. Snart väntar nog barnsäkring av lägenheten. Och fler blogginlägg såklart. 



Just här är det en sladd som har fångat Lillens uppmärksamhet. 

En god morgon

Efter en mindre god natt följer en god morgon med en lång frukost framför TV:n. Lekar i gymmet och i gåstolen för Victors del och Nyhetsmorgon och Efter tio för min del. Maila lite, surfa lite. Så skönt så. 

Och idag är ingen vanlig dag utan det är min trettionde dopdag! Dagen till ära skiner solen och vi ska strax ge oss ut på en lång - och förhoppningsvis härlig - höstpromenad. Häpp!




Sunday Funday

Så har ännu en helg passerat. Tack vare fredagens halvdag kändes dock den här helgen extra lång. Och händelserik! Både shopping, träning, tjejmiddag och ett besök på mitt jobb har hunnits med. Det sistnämnda inföll på ett folktomt sådant och det enda syftet med besöket var att skriva ut ett par blanketter. Nog om detta. 

Gårdagens tjejmiddag innefattade betydligt trevligare inslag och allt från hårkvalitet till vigselringar och politik avhandlades. Idag har jag varit desto tröttare och efter en lång dag kan jag äntligen koppla av med en sen söndagsmiddag i soffan. Utanför viner de hårda novembervindarna. Hösten är här med besked! Myz!


Min lille stålman hade ingen som helst  förståelse för sin mammas trötthet. Pigg och glad som vanligt. Stålmannen alltså. Inte hans mamma. 

RSS 2.0