Au revoir sommar!

Augusti lider mot sitt slut och mannaminnes stökigaste sommar är snart över. Skönt, tycker jag. Nu kan jag fokusera 110% på att komma iordning i huset för att sedan stanna inne i det hela hösten lång. Men än så länge är det inte riktigt höst och jag vill krama ut så mycket av sommaren som det bara går till dess. Som att vägra bära strumpor, till exempel. Jag vill ha sandaler tills jag fryser fötterna av mig!


Sandaler och tjock kofta i hissen. Inte så mycket på grund av temperaturerna utomhus, utan snarare inne på kontoret. Ute är det - som synes - strålande väder i våra nya omgivningar. Havet kring knuten - kan det bli bättre?

Ändrade planer

Kvällens - eller SOMMARENS, om man får tro arrangörerna - stora fest fick slopas idag. Så kan det gå när man har barn. Inga planer är huggna i sten förrän man är på plats. Så vi festar hemma istället. Med en rabarberpaj och vår nya digitalbox. Vad är väl en bal på slottet?


Tyvärr inte mitt val av TV-program. Men snart så!

Tredje gången gillt

Tre besök på Ikea på mindre än en vecka borde ingen människa behöva genomlida. Minst av allt jag. Dessvärre ser verkligheten annorlunda ut och nu sitter jag här och tänker - i vanlig ordning - att efter dagens besök sätter jag aldrig mer min fot på det här stället. 

En annan person som hatar Ikea är Victor. Han skriker vettskrämt och högljutt var gång vi entrar affären. Inte ens leksakerna eller maten kan få honom på bättre humör. Efter idag blir det dock andra bullar. Och då menar jag inte Ikea-bullar. Jag lovar. 


Just vagnåkandet var ändå lite roligt. 

Flyttstök

Flytten - och Victor - tag upp all min vakna tid, men inom kort ska jag återkomma med uppdateringar om vårt nya, underbara boende. Vi ska bara få lite ordning först. Det, och möbler!

Flyttad

Så har det vi har väntat på hela sommaren - för att inte säga hela året - äntligen hänt. Vi är inflyttade och klara, installerade på Limhamn (en viktig sak jag har lärt mig; att det heter PÅ Limhamn). Eller att vi är klara är väl att ta i. Vi är långt ifrån klara. Jag vet inte om vi någonsin kommer att bli klara. Just nu är hela huset ett fullständigt kaos och jag vet knappt vilken låda jag ska börja titta ner i. Men ett steg i taget. Igår packades köket upp och Boden fylldes. Nu har vi lite mer svängrum och förhoppningen innan dagen är slut är att vi även ska kunna se på TV. Vissa nöjer sig med lite. 


Gårdagens kaos har blivit något, men inte mycket, bättre. Fortsättning följer. 

Semester

Här har det inte duggat tätt mellan inläggen minsann. Både jag, min dator och den här bloggen har tagit en välförtjänt semester. Allt för att ladda upp inför den stora flytten. Den som vi har övat inför med tre småflytter hittills i sommar. Semesterveckan nummer två har främst ägnats åt praktiska saker såsom besiktning och bankbesök, men vi har även hunnit med små utflykter till såväl Simrishamn som Glemmingebro. Med mera. När temperaturerna dalade något blev bilen dräglig igen. 

Ljuva semester. Tur att du inte är över än. 


På ett soligt Österlen!

Semester round 2

Idag jobbar jag min sista arbetsdag innan min riktiga semester. Hur härligt!? Tyvärr har molnen hopat sig på himlen, men jag är övertygad om att det spricker upp till morgondagen. Eftersom min förra semester inte varade i mer än en vecka när industrisemestern härjade som mest, känns den här semestern mycket mer välförtjänt. Jag har avtjänat två veckors straffarbete med bokslutet och nu är det dags för belöningen. Lagom till när alla andra kommer tillbaka brunbrända och glada sticker jag. Sayonara Fujitsu! Ses i september!

På repeat

Jag kan inte sluta lyssna på Lilly Wood & The Prick and Robin Schulz' Prayer In C. Melankolisk klubbmusik låter kanske inte låter som någon höjdare, men det är det! Sommarplåga deluxe.
 

Sportat

För att inte fastna helt i arbete drog jag en snabb repa till gymmet efter jobbet. Lyfte, kånkade och stånkade. En halvtimme fick räcka, sedan var jag helt slut. Och nu står jag här på perrongen med belöningen i handen och väntar på tåget som ska ta mig hela vägen hem till Ystad. Åtminstone det jag kallar hem i en dryg vecka till. 


Vad lämpar sig bättre efter träning än en Sportlunch? Man hör ju bara på namnet hur nyttigt det är!

RSS 2.0