Otto 2 år!

Samtidigt som världen brinner har vår födelsedagssäsong börjat på hemmaplan. Först ut var Otto. 2-åringen! Det blir inga kalas och inga släktingar på grund av det satans viruset, men han fick både skönsång på morgonen, paket och tårta. Tänk att han redan är 2 år! Min lilla bebis. 

(null)

Otto var till en början mycket skeptisk till hela upplägget. Han slängde bort presenterna och ropade "Nej!". Intressant att se hur länge det håller i sig. 

(null)

Som sagt; skeptisk. Men ändå glad för sin boll. 

(null)

När Otto äntligen fattade vinken med födelsedagen var det han som höll i taktpinnen. Som vanligt! A born entertainer. 

(null)

2020 ser släktbesök ut såhär. Mormor håller sig på andra sidan glaset och vinkar till smitthärdarna till barnbarn. När ska detta gå över?


Frisörbesök

Mitt i kristid gick jag till frisören i fredags. En sedan länge inbokad och efterlängtad aktivitet. Det var helt tomt på salongen, vilket inte gjorde mig - som färgade, tvättade, klippte och fönade i nära tre timmar - någonting. Allt för ett resultat som knappt gör någon skillnad. I en främlings ögon. För mig är skillnaden enorm. På ett bra sätt. 
 
(null)
(null)
 
Före och efter. Lite mer välvårdat på sistnämnda bilden.

Coronatider

Vad jag trodde skulle bli en tillfällig virusepidemi har utvecklats till en pandemi av aldrig tidigare skådat slag. Land efter land stänger sina gränser. Aktiviteter upphör. Människor uppmanas att jobba hemifrån och hålla sig socialt distansierade ifrån varandra. Det är galna tider. Helt oförutsägbart galna tider.
 
Hur jag - en inbiten gammal hypokondriker - ter mig i dessa tider? Sådär. Jag pendlar mellan att vilja och inte vilja ha coronan. Jag vill ha den för att ha det överstökat. Men om det inte stökas över då? Eller om det stökas över hela vägen ner i graven? Nej, då vill jag ju inte ha den. Just nu längtar jag efter lugnare tider. Säkrare tider. Inte bara hela sjukvåden står på spel, utan hela världsekonomin. Börsen störtdyker dag för dag och Dow Jones har inte varit på så låg notering sedan 1987. Som sagt; 2020 är ett galet år. Kan vi bara snabbspola till 2021?

Gran Canaria

Så har en härlig vecka på Gran Canaria kommit till sitt slut. Vi har haft fantastiskt väder, toppenhotell och bra mat för att vara all inclusive. Lägg till att det bara är fem timmars flygresa och en timmes tidsskillnad gör det optimalt att resa hit med barn. Imorgon bär det av hemåt. Hem till ett coronastinnt Sverige med fyra plusgrader och snålblåst. Om vi har tur. 

(null)

På hotellområdet, där vi spenderade nästan all vaken - och sovande såklart - tid. 

(null)

Men vi vågade oss även ut på äventyr utanför grindarna. För att promenera i bergen och för att känna på ett friskt Atlanten. 

(null)

Mest har vi som sagt chillat. Och det kan innebära att även jag kan ta en öl riktigt varma dagar (men jag drack nog bara upp halva...). 

(null)

Lite iPadtittande har det också blivit. Som här semestern till. Framför allt har det varit uppladdning för melodifestivalen. Imorgon är det final! Men först; hemresa!

RSS 2.0