Over and out

Semestern är redan över. Innan det vackra vädret ens hunnit komma igång på riktigt. Det känns som om jag fortfarande går och väntar på sommaren. Augusti har visserligen inte börjat än, men nu kör jag hela vägen in i kaklet tills nästa jobb. Någon dags semester däremellan vore ju på sin plats, men jag hoppas att jag kan ta det lite lugnt på jobbet andra halvan av augusti.

 

Framför allt måste den här bloggtorkan ha ett slut! Augusti är månaden jag ska bomba ut inlägg efter inlägg. Hoppas jag. Men först och främst en uppdatering på vad som har hänt sedan sist. Jag har fyllt år! 34 år gammal är jag nu! Vad hände med 33? Det känns som om det senaste året bara har flugit förbi? Tiden går verkligen bara långsamt när man är gravid.

 

 
I födelsedagspresent fick jag bland annat ett barnfritt dygn på The Lodge utanför Genarp. Spa och massage med tillhörande ansiktsbehandling. Tapas och barbequemiddag. Vila, promenad i skogen och en underbar frukostbuffé. Precis vad jag behövde.
 
 

Vi har även träffat vänner runtom i Skåne. Mölle och Ljunghusen. Mest vänner från Stockholm, som bara åker till Skåne sommartid. Kanske inte så mycket att hämta vädermässigt just denna sommar, men trevligt att ses på känd mark. Nästa vecka åker vi till Österlen för en liknande rendez-vous.

 
 
Och mycket tid hemma. Jag har vattnat trädgården och kommit ikapp med tvätthögarna. Lagat mat och diskat diskmaskinen. Det är helt sjukt hur fort den fylls på när fyra personer äter tre måltider hemma per dag. 

Smögen

En semesteruppdatering vore väl på sin plats nu?


Större delen av veckan har spenderats i Smögen, dit vi drog på en relativt spontan semester. Vädret lovade regn, men vi hade minsann strålande sol i dagarna tre. Jag, som har spenderat väldigt lite tid på västkusten, fick blodad tand för denna pittoreska lilla ort. Vi bodde på Smögen Hafvsbad, ett gammalt kurhotell mitt i smeten. Vi hoppade dock spaandet och spenderade istället dagarna på klipporna, till havs eller på den famösa Smögenbryggan. 

Mysiga små gränder ringlade sig i backar över hela Smögen.
På västkusten bär man med fördel randigt. Victor missade memot.
Klippor och hav vart man sig än vänder.
Spännande båttur till Hållö för ett besök uppe i fyren...
... och bad i marmorbassängen. För vissa av oss.

Semester

Sedan sist har jag ju faktiskt också gått på semester. Eller; semester och semester, den här veckan är jag själv med barnen så det blir ju inte direkt någon avkoppling. Vädret varierar. Strålande sol och hopp om en riktig sommar ena dagen för att ösregna nästa. Mina planer på en riktigt saftig sista-minuten-resa har fått läggas på is. Det kanske finns roligare saker att göra för fyrtiotusen. Bara att skrapa ihop så mycket pengar är en sport i sig. Så nu blir det hemmasemester med små avstickare och eventuellt en längre resa till Danmark eller västkusten. 



Sovmorgnar, utelek i solsken och skämt med telefonen är några av de saker som har stått på vår semesteragenda. Idag ska vi förhoppningsvis skruva ihop en säng och anlägga en trädgård. Barnen jublar. 


Kvällstur

Efter semester, en förkylning som jag aldrig trodde skulle gå över och Gud vet vad har träningen verkligen halkat på efterkälken. Framför allt kan jag inte minnas sist jag var ute och sprang. Löpning är inte den träningsform jag föredrar mest och så fort jag tar ett längre uppehåll brister det i såväl kondition som motivation. Igår var det dags att ändra på detta slöfockande och trots brist på ork gav jag mig ut på en kortare kvällsrunda. Något alldeles fruktansvärt jobbigt, men ack så skönt efteråt. När jag låg halvdöd i soffan. 



Ingen tid eller distans att skryta med, men en lagom takt för att försöka komma tillbaka till bra rutiner. A for effort!


Sommar?

Juli och jag har dragit fram dunjackan. Är det rimligt? Nej, det är svensk sommar. Jag fryser hela tiden och man vet aldrig när man kan vänta sig en skur. 80 procent av min vakna tid googlar jag resor. Och priserna stiger och stiger. Medan sommarkläderna ligger på hyllan och dammar. Frustrationen är total, men sommaren har bara börjat. Märker jag ingen bättring till helgen bokar jag en resa. Kosta vad det kosta vill!

 

 
Dunjacka i juli. Bara i Sverige. 

RSS 2.0