Tiderna ändras..

.. och vi med dem. För så lite som fyra år sedan firade jag Valborg i Lund senast. Parkhäng, champagnegalopp  och blöta efterfester var min valborgsvardag under 6 års tid. Idag sitter jag ensam på ett ödsligt kontor och försöker få alla kostnadsställesändringar att gå igenom. Valborgsfirandet i Lund är den sista plats jag skulle önska mig till just nu. När blev jag så gammal? När blev jag så tråkig?



Jaja, jag får väl leva på minnen istället.


Bästa chokladen

Lindt crème brulée. Den som kom på detta måste ha varit ett geni! Så mycket smirr i en och samma förpackning. Dock inget som rekommenderas till den som har svårt med måttligheten. Typ undertecknad.


På resande fot

Hela dagen har spenderats på resande fot. Till och från flygplatsen, ut och in ur mötesrum och rundgång i huvudet. Lyckligtvis gjorde jag allt detta i mina nya favoritskor från Isabel Marant. Det var förra årets julklapp till mig själv, men det är först nu jag har börjat använda dem och det finns ingenting jag inte älskar med dem. Ingenting!


Ruggigt

Vädret idag är riktigt ruggigt. Grått, regnigt och blåsigt. Burr. Trots detta drog jag på mig träningsstället och masade mig till gymmet. En långdragen Stockholmsvisit gör detta till sista tillfället att samla steg innan helgen (jag vet, jag börjar också tröttna på detta ständiga stegtjat). Såhär i efterhand är jag nöjd med mitt tilltag trots att det kan bli problem att gå imorgon. Och i övermorgon. Och så vidare.

Nu ska jag handla en riktig brakmiddag (det är ju löning!) och placera mig i soffan resten av kvällen. Längtar redan!


Kvällslektyr

Det känns som om det tog ÅR innan jag fick sätta mig ner och ta det lilla lugna. Dagen har gått i ett. Jobb, spinning, shopping av förnödenheter, hårtvätt, matlagning, diskning. Ni fattar. Nu får jag äntligen andas ut. Och andas ut gör jag till Kate Mortons "Den glömda trädgården". En lagom spännande och underhållande bok som jag själv valt, vilket gör den relativt lättläst. Så fort jag sätter en bokklubbsbok i mina händer känns det nämligen som ett jobb eller hemläxa. Hur bra den än må vara. Denna bok däremot - sidorna svischar förbi och jag kämpar inte ögnandes igenom sista sidorna mot klockan. Bara ren och pur underhållning. Som det ska vara.


A walk in the park

I Slottsparken eller i Kungsparken. Eller kanske i båda två. Jag lär mig aldrig skillnaden. Fina är de i alla fall, och här bjuder jag på ett smakprov ur lördagens solskenspromenad. Trots strålande sol ser dock solen ut att lysa med sin frånvaro på bilderna..






Söndagsmys

Istället för fredagsmys; söndagsmys. Charkisar, helgens sista vindroppar och choklad till dessert. Ett upplägg mycket uppskattat av alla inblandade utom min kära sambo (ja, detta innebär att det bara var jag som uppskattade det). Resten av kvällen tvingades jag lyssna på hans klagosång om "riktig" mat, lagad mat och att han hädanefter alltid ska laga sin egen mat. Det sistnämnda ser jag mycket fram emot.



Fuet, parma, chorizo, manchego, taleggio, oliver och you name it.
Nästa gång blir det förmodligen med annat sällskap.


Malmö är vackert

Dagar som dessa i alla fall. Våren på intåg, klarblå himmel och strålande sol.


Att skriva ihop

Är det något jag verkligen har deklarerat mig allergisk mot så är det särskrivningar. Men nu har jag börjat tänka om. Folk som skriver isär låter så glada. Man får intrycket av att de är mer obekymrade och har roligare. Så jag tar tillbaka det jag har kämpat för i alla dessa år. Folk borde skriva isär mer!



Så festligt! Och muntert!


Så passande!

Väl hemma försökte jag hitta tusen olika ursäkter till att slippa gå och träna. Plötsligt slog det mig; jag behöver ju ett nytt pass. På plats på passexpeditionen märkte jag hur många år (10 för att vara exakt) det gått sedan jag ordnade pass senast. Och hur high tech allting har blivit. Fotograferandet, underskriften, kontrollen. Någon har inte hängt med i passutvecklingen. Denna någon är undertecknad.

Bilden då? Tja, den blev bättre än den förra, men det säger ju föga. Att ta en bild som blivit sämre än den förra hade däremot varit en bedrift. Främsta anledningen till missnöjet med det nya fotot är mitt hår. Allt hår. Huvudhåret, ögonbrynen, mustaschen. Allt ser ut att leva sitt eget liv och svänger åt olika håll. Kanske vågar jag mig på ett litet smakprov på bloggen när resultatet kommer. Med förra passbilden som jämförelse är den kanske inte så tokig.




2002 års variant. Körtelfeber, misslyckad toning och minimala ögonbryn. Kan ju nästan bara bli bättre.


Happy hump day!

Nejnej, inget snusk. Dessutom är jag gräsänka tills på fredag. Jag bara uppmärksammar att vi är "finally over the hump". Nedförsbacken har börjat!


Faiblesse..

.. för alla typer av tvätt- och sköljmedel. Jag kan snutta och sniffa på nytvättat i evigheter. Och ungefär där tar all tvättrelaterad fascination slut för min del. Att backa tiden 50 år och ha en alldeles egen tvätterska - det vore något! Så kan jag komma in och lukta på det ihopvikta när allt är klart.

Sedan finns det naturligtvis saker jag ännu hellre gör. Just idag skulle jag kunna tänka mig att sova, till exempel. Ståendes om det så krävs.





Wrap me up in you!


Dålig stämning

10 varslade anställda på en och samma dag ledde som förutspått till att stämningen på kontoret inte är på topp för tillfället. Mellan två konferensrum sitter jag och önskar mig bort. Det är inte roligt att se anställda, som givit år, men uppenbarligen inte tillräckliga prestationer, till företaget, komma ut ur rummet. En del med bättre paket i bagaget än andra. En del mer nöjda än andra, med andra ord.

Nej, just nu skulle jag kunna tänka mig att vara precis var som helst förutom här. Till och med spinningcykeln, som jag räknar med att inta om en dryg timme, lockar mer. Eller varför inte soffläge? Jag antar att jag ska vara glad att jag har jobbet kvar. Än så länge.

Jag svär att jag aldrig blir 25 igen

Och än mindre 20. Jag börjar verkligen känna att jag lämnat mina ungdomsår bakom mig. Hur har jag någonsin kunnat gå ut och festa flera dagar i veckan? Arbetsdagar som helger? Obegripligt.

Samtidigt lite skönt också. Jag värderar såklart andra saker mer nu än jag som naiv 20-åring gjorde. Och om jag vetat det jag vet nu.. Jaja, det är väl alltid lätt att säga. Om 10 år kommer jag förmodligen titta tillbaka på mitt liv och förundras över vilken omogen 30-åring jag var. Och då kommer jag förmodligen ha ännu sämre ölsinne än nu. Ojojoj, inte är det lätt att bli gammal.


Födelsedagsfirande

Hela helgen har ägnats åt födelsedagsfirande. I lördags fyllde både Emma och Erik år och jag gjorde mitt bästa för att fira dem båda. Fredagskvällen bestod av förberedelser såsom shopping och städning och lördagen inleddes med champagnefrukost på sängen följt av presentöppning, vinlunch på stan och slutligen 30-årsfest i Lomma. Igår orkade vi inte många knop och först nu - tjugo över tre på måndagseftermiddagen - börjar jag känna mig som en människa igen. Trots att den försvann i en rasande fart var hela helgen väldigt lyckad. Nu ser jag med glädje fram emot resten av vårens trevligheter.



Födelsedagsbrickan med champagnefrukost och presenter. Ett urval av både frukosten och presenterna, ska tilläggas. När Erik fyller år sparar jag aldrig på krutet. Någon gång får jag kanske igen det. Karma hit och dit.


En sån där dag

Idag är en sån där dag. En transportsträcka. Inga världsproblem - eller andra problem heller för den delen - kommer att lösas idag. En sån här dag vill jag bara vara 50 plus och sitta med ett glas bourbon på verandan och blicka tillbaka. Småle åt hetsen i livets ungdom. Småle åt tiden som gick åt att tänka på jobb, träning, beslutsångest, kläder, semester, boende.

Jag vill bara ha lite lugn och ro, helt enkelt.

Fredagen den 13:e

Idag är det som bekant fredagen den 13:e. Vidskeplig som jag är tassar jag försiktigt runt på tå, orolig för att något dåligt ska hända. Erik kom med den eminenta idén att vi dagen till ära ska titta på Friday the 13th - del ett och framåt. Då har vi att göra hela natten. Nio filmer och en nyproduktion. Jag avböjde vänligt, men bestämt.

Att det har varit en kort vecka har helt undgått mig. Jag är lika fredagstrött som vanligt. Jag börjar så smått ångra att jag i ett svagt ögonblick tackade ja till en fredags-AW, men ett 35-kronorsglas ska nog kunna slinka ner. Sedan börjar förberedelserna för morgondagens födelsedagar och på sin höjd några avsnitt av Modern Family eller New Girl på dumburken. Skräckfilmerna får vänta. Gärna länge.



INTE vad jag ser fram emot ikväll. Eller någon annan kväll.


På bloggfronten intet nytt

Sant. Jag har faktiskt ingenting att blogga om, känns det som. Ingenting roligt, eller av intresse, försiggår i mitt liv just nu. Jobbfronten; kaos. Varsel, omstruktureringar och allmän hysteri. Fritiden; steg. Luften har dock gått ur mig och jag har varken tid eller lust att gå med den frenesi som uppenbarade sig i påskhelgen. Kanske kommer jag tillbaka, kanske inte. Kvällen; tjejmiddag. Undertecknad står för kalaset. Just idag hade det varit skönt att bara gå iväg, bli serverad middag och vin och kuta hem igen. Men icke! Helgen; Erik fyller år. Emma fyller år. 30-årsfest för sistnämnda. Känns som om det kan stå mig dyrt.

Mitt i allt debakel ska jag även försöka hinna med att boka sommarens semesterresa, fixa nytt pass, kirra födelsedagspresenter, städa hemmet och gå, naturligtvis. Jotack, visst händer det grejor i mitt liv trots allt.


Bäst av allt

Men bästa serien av alla är ändå Modern Family. Denna dysfunktionella familj kan roa mig i timmar. Jag dagdrömmer om att arbetsdagen ska ta slut så jag kan gå hem och knäcka ett par avsnitt. Nackdelen? Ett avsnitt är bara 21 minuter långt och snart är jag ikapp. Men så länge det trillar in nya spelar detta mindre roll. Jag älskar denna serie.


April, april

Om det är något vädret har bjudit på under påsken är det aprilväder. Från molnigt till ösregn till strålande solsken till ösregn igen. Men jag hänger inte läpp för det. Jag har både hunnit jobba, slappna av och vila upp mig. Och gått en sjuhelsikes massa steg.



Perfekta påskdagsunderhållningen

Häägen-Dazs, skvallerblaska och ett glas rött. Och en rulle på det. Efter en snabb kompromiss lutar det åt Drive. Erik ser den för bilarnas skull, jag för Ryan Goslings. Hur bra låter inte det?


Utslagen

Eftermiddagen igår ägnades åt en nap på ca 1,5 timmar och natten efterföljdes av 12 timmars sömn. Att jag borde vara piggelin idag råder det ingen tvekan om, ändå känner jag mig helt utslagen. Jag vet inte om det beror på årsbokslutet, vädret eller allmänna bakterier som flyger runt i luften. Som en följd av min trötthet - i kombination med en lätt förkylning - hoppar jag kvällens festligheter och beger mig istället på påskmiddag på lugnare breddgrader. Sedan hem och sova! Jag längtar redan.


Påsklov i sikte!

Utanför skiner solen från klarblå himmel. Alla på kontoret har checkat ut för påskhelgen. Alla utom jag, vill säga. Att jag arbetsbefriade mig själv igårkväll till förmån för att ansluta bokklubbsmötet får jag sota för idag. Men vad gör väl det när man vet att man har fyra dagars påsklov framför sig? Iväg med rapporteringen, sedan bara njuta. Inga måsten, ingenting. Så skönt!

Jag planerar att njuta av en god bok, ej utvald av bokklubben. Att Ranelid fick Augustpriset för Synden övergår mitt förstånd. Hans svulstiga språk och omständliga beskrivningar biter dessvärre inte på mig. Jag saknade en röd tråd och historien, liksom protagonisten, blev för mig ointressant. Det enda jag intresserade mig för var att boken skulle ta slut. Vilket den gjorde efter 354 sidor.

Nu däremot ska jag läsa vad jag vill. Sova så länge jag vill och gå på härliga promenader (ja, stegtävlingen har börjat). Jag håller tummar och tår för att SMHI och alla andra vädersajter har spått fel. I påsk vill jag ha sol!

Statens järnvägar

Försenat tåg, ersättningsbuss i djupaste skogarna i Småland, ytterligare försenat tåg och lite dålig atmosfär på det. Låter onekligen som att SJ har varit i farten igen. Väl hemma - ett par timmar sen - var det bara att slänga upp datorn och fortsätta jobba.

Årsbokslutet börjar äntligen komma till sin ända och tack vare söndagens tjuvstart har den värsta stressen uteblivit. Än så länge. Imorgon ska jag glädja trenne regionchefer, förbereda de sista bokningarna och finpolera rapporteringen. Sedan bokklubb på landsbygden. Mer om detta - och boken - imorgon!


Bästa butiken

Glöm Filippa K, Spirit, hela Hansacompagniet och osunt dyra Nr 19+. Bästa - och trevligaste - butiken i Malmö just nu får bli L and I - The Creative Habit. Mixar billigare märken med Acne, Rodebjer och Designers Remix. För att nämna några. Jag känner redan nu att vårens favoriter kommer införskaffas här. Om våren hittar tillbaka, vill säga.


Söndagsmiddag

När skafferiet, liksom magen, ekar tomt en söndagskväll tager man vad man haver. En pava vin, hemligheten bakom all matlagning; fond, grädde och lite kryddor. Säg hej till min tolkning av coq au vin. Inte alls som originalet, men förhoppningsvis ätbart ändå.


Casual Sunday

Idag skrotar jag runt i hemmets lugna vrå. Städar, diskar, plockar, jobbar. Iklädd t-shirt från Filippa K, jeans från Papfar och mentalsjukhuspatient-tofflor från Hotell Birger Jarl.


RSS 2.0