I am Sherlocked

Jag älskar deckare i alla dess former. Såväl böcker som filmer, TV-serier och miniserier. Högst upp på listan just nu står det sistnämnda med BBC:s nytolkning av Sherlock Holmes. En Sherlock i den digitala tidåldern. Trots att varje avsnitt med sin dryga en och en halvtimme är lite för långt för min smak - och dygnsrytm - underhåller en spetsfundig Sherlock och hans något torrare partner in crime - doctor Watson - mig långt in på småtimmarna nu för tiden.

För er som redan sett säsong 2 sammanfattar jag det hela med orden; I am Sherlocked. För er som inte sett ett avsnitt; ladda ned! Eller spring och köp, om ni har moraliska värdegrunder.



Sherlock Holmes och John Watson skapar underhållning och spänning


Inspiration

Dagens inspiration hämtas från Charlotte Casiraghi på röda mattan i Cannes. Hur snyggt är inte detta? Precis såhär vill jag se ut till sommarens högtidliga fester och bröllop.


Helgen

Samtidigt som min helg har varit fantastisk, underbar och solig, har den även varit ett fruktansvärt djupdyk i vad vi kan kalla "baksmällans horribla hav av ångest och illamående". Efter förfix, vin och prat hela fredagskvällen var det dags för Emmas möhippa i lördags. 14 glada tjejer i en solig park och - efter en stunds fördröjning - en sprudlande och lycklig blivande brud.

Vädret var på topp, och aktiviteterna, liksom de otaliga antalet skumpaflaskor, avlöste varandra i ett härligt tempo. Efter att ha varit aktiv i dryga 18 timmar fick till och med jag nog. Det är nog tur att dagar som dessa inte inträffar alltför ofta. Framför allt med tanke på att söndagen fick spenderas i sängen, med vissa avbrott för soffan och köksbordet. Som ni säkert förstår är det stora kaffekoppen som är framme idag, samt en tidig utcheckning från kontoret i eftermiddag som står på schemat.



Picknick, presentöppning och skumpa i Pildammsparken.


Back to business

Så var jag tillbaka på jobbet igen. Med en falnande solbränna (jag förstår inte, jag använde ju solskyddsfaktor 20 hela resan) och en trötthet utan dess like tar jag mig igenom mailboxen, tillika onsdagen. Jag drömmer om att få gå hem och sova, tvätta, äta hemlagad mat och bara vara. En dröm som blir verklighet om bara minuter. Så kan det vara ibland. Till dess håller jag tillgodo med detta. Torremolinos strandpromenad. Kanske inte så vacker att den är värd fem bilder på raken, men vad gör väl det.








Hemma

Hemma igen. Så skönt! Efter att ha packat upp alla väskor, som uteslutande innehöll smutstvätt, är jag nu på plats i sängen. Är ser något jag har saknat under resan så är det min säng. Och nu ligger jag här, apatiskt stirrandes på Sherlock Holmes samtidigt som jag väntar på att sömnen ska infinna sig. Godnatt!


Strandunderhållning

Diane Keatons otippat kvicktänkta och tragikomiskt underhållande självbiografi Then Again gör mig sällskap sista dagen vid poolen i Spanien. En välkommen omväxling från den något patetiska bokklubbsboken.

Om mindre än två timmar bär det av hemåt och om jag har förstått saken rätt har sommaren även anlänt till Sverige. Precis som jag hoppades.


Just nu..

.. sitter jag på balkongen och väntar på att Erik ska bli färdig samt att nagellacket ska torka, med ett glas sangria och en god bok. Härliga semester!


Step it up

Hur det har gått med stegtävlingen på semestern? Tackar som frågar. Man hade ju kunnat tro att en ledig vecka skulle ge mig all tid i världen till diverse aktiviteter, men från att ha tagit täten har jag med råge halkat ned ett par pinnhål. Idag gjorde jag ett halvhjärtat försök till revansch och skrapade väl ihop så många steg som den genomsnittlige stegtävlaren tar på en dag. Det vill säga inte särskilt många. Då nollställde sig plötsligt mätaren. Nu visar den på stadiga 723 steg sedan i måndags. Äsch, att vinna är väl ändå överskattat.


Torremolinos

Torremolinos är kanske inte det vackraste ställe jag sett, men dess långa strandpromenad med böljande vågor som kulisser duger bra för ett par dagars solig avkoppling. Efter dagens regnskurar tog vi en promenad till strandpromenadens ände - piren. Och vad uppenbarade sig där om inte en regnbåge?


I solen

Vi lämnade ett vårruskigt Sverige till förmån för turistiga Torremolinos på Spaniens solkust. Vilket bra drag! Nu ligger jag placerad i en solstol med ett gäng pocketböcker och poolen inom räckhåll. En försmak på sommaren.


På väg

En lite för tidig morgon på väg till Kastrup. Sedan Zürich. Sedan Malaga, sol, bad och tapas. Och sömn...


Besatt

Jag har blivit helt besatt av Rumble. Det här påminner mig om mitt beteende med bubbles och wordfeud för något år sedan, fast ÄNNU VÄRRE. Och roligare.

Det enda jag kan tänka på är att fläta samman ord och vilka bokstäver jag ska få härnäst. Det kanske ligger i allas intresse att jag åker på semester nu. Spela mig trött på rumble och bete mig normalt på jobbet därefter. Rumble. Vilken grej!

Dagens favorit

Dagens, veckans, månadens. Bästa låten jag hört i år. Indiepop när det är på topp. Varför har jag upptäckt den här först nu?


Bästa starten

Den här måndagen kickades igång med ett spinningpass redan klockan 06.15. Så oerhört jobbigt, men så oerhört skönt efteråt. Nu sitter jag på jobbet, häver i mig kaffe och väntar på att tröttheten ska slå till. Konstigt nog verkar jag piggare än på länge. Kanske är det morgonträningen som är tricket?



Här ser jag ju dock inte så pigg ut. Men hey - det är ju måndag!


Tillbaka i sadeln

Efter en lugn lördagskväll, en lång sovmorgon och strålande sol som väderlek är jag tillbaka på banan igen. En promenad till havet för att ladda batterierna med ny energi var allt jag behövde. Nu känns eftermiddagens utmaningar lättare. Städning, packning, träning och matlagning. Jag är tillbaka i sadeln.


Nere för räkning

Det är nog det bästa sättet för att beskriva mitt tillstånd idag. Jag har mått bättre. Mycket bättre. Gårkvällens AW blev till vinmiddag som blev till drinkar som blev till nattklubb. På en fredag! Ständigt ska man testa nya gränser. Utfallet blir att hur kul det än var är det inget jag gör om på ett bra tag. Man är ju inte 20 längre. Inte 25 heller.


Där uppe ovan molnen

Där befinner jag mig. Hemmaplan inom räckhåll. Veckans längsta dag gick förvånansvärt fort. Nu längtar jag efter sambo, säng, hårsnodd och - icke att förglömma - mat. Som sagt, inom räckhåll!


Uppe med tuppen

När saker och ting äntligen börjar kyla ned sig på jobbet slängs det in ett obligatoriskt ekonomimöte. I Stockholm. Var annars? För tredje veckan i rad pallrar jag mig upp till huvudstaden en tidig morgon. Skillnaden är bara att den här morgonen är lite tidigare än de andra.

Idag är helt enkelt en sådan dag man bara vill ha överstökad. Efter att ha gått igenom olika hotellalternativ slutade det med att jag föredrog min egen säng och beräknas sladda hem vid 22.30 igen om allt går enligt planerna. Om 18 timmar, vill säga. Jag längtar redan.

Losing it

Jajemen, snart tappar jag det helt. Vad gör man då? Jo, man lyssnar på den här och tänker på sig själv.


Läskigt!

Igår kväll var jag ute och sprang en liten runda (med betoning på liten) i god tro runt Pildammsparken. Vad jag inte visste var att det bara minuter tidigare skett ett mord precis runt knuten. Inte så ovanligt för att vara Malmö, men den här gången befann jag mig precis i krokarna. Skytten verkade visserligen haft en bestämd måltavla, men det känns ändå läskigt. Mycket läskigt. Malmöpolisen, hoho? Dags att göra annat än att bötfälla cyklister?



Vid markeringen skedde mordet och jag befann mig i sträckan runt parken.
Skrämmande nära.


Kvällsmål

Det perfekta kvällsmålet. Eller mellanmålet för den delen. Naturell yoghurt, äppleskivor, kanel, linfrön och cashewnötter. Nu står jag mig förhoppningsvis till morgonen.


Helgen..

.. är snart slut samtidigt som det känns som om den knappt har börjat. Efter ett dygns pillande i en rapport fick jag äntligen ihop alla siffror bara för att inse att allt inte var som det skulle. Eller snarare; ingenting var som det skulle. Nu är jag tillbaka på ruta ett och humöret likaså. Imorgon ska jag ge utfallet en sista chans till förståelse, sedan tar jag ett par timmars helg. Vad som får mig att köra på? Semestern i sikte. Om 10 dagar åker jag till Spanien. Trivs jag där kanske jag rentav stannar.

Vilken j#3¤vla dag

Usch! Efter en natts mycket dålig sömn på värdelösa Täby Park Hotell började dag 2 av bokslutet från helvetet. Hur de nya kostnadsställena hänger ihop och huruvida alla kostnader har mappats rätt är i alla fall ingenting jag kan svara på. Men det vet ingen. Nedräkningen till hemfärden har börjat. Om 2 timmar och 40 minuter lyfter planet och pandemonium fortsätter från hemmaplan. Imorgon. Idag tänker jag inte lyfta på locket till datorn efter hemkomst. Rent önsketänkande, men man kan ju alltid hoppas..

1 maj

Istället för att demonstrera styrde jag kosan mot Limhamnsfältet och havet. Solen gassar från en klarblå himmel och vinden ligger på. Plötsligt har varenda Malmöbo sluppit ut ur stugorna. Våren är äntligen här!


Bakom mina solglasögon

Skyddas jag inte bara mot solen utan har också knivskarp syn. Äntligen har jag kommit till skott att köpa solglasögon med styrka i glasen. Dessa Marc Jacobs-bågar kommer jag att leva i i sommar. De dagar jag har linser i ögonen utgör de även en billig dagsfylla.


RSS 2.0