5 snabbisar

Nu är det dags att ta den här bloggen till nya blogghöjder. Jag gör som alla andra. Jag har blivit utmanad. 5 snabba med mig. Det här visste ni inte om mig.

1. Jag har en faiblesse för påslakan. Älskar dem. Skulle kunna äga hur många som helst.
2. Jag finner stor njutning i att äta framför tv:n. Så förbjudet, så kladdigt, så härligt.
3. Jag är otroligt svag för kläder i chiffong/plysch/velour-material. Om jag ser en kille iklädd det blir jag helt sanslöst knäsvag. Erik? Dags att utöka antalet socialbidragarkostymer?
4. Jag drömmer om att flytta till en fransk vingård och frilansa för en skräpblaska. För gott.
5. Min favoritsport på tv är konståkning. Kan kolla på det i timmar. Förbannar mig själv och mina föräldrar varje dag för att jag inte tog chansen som 5-åring.

Några brasklappar till ovanstående:

1. Jag äger inte så många påslakan. Det är dyrt och de tar plats.
2. Min soffa är inte ren.
3. Detta har aldrig hänt. Aldrig! Tyvärr.
4. Detta kommer aldrig hända. Aldrig! Tyvärr.
5. Chansen equals lära mig åka skridskor...

Nu: Ullared och kanelgifflar. Fira att måndagen är över.


Tid över? Någon?

Jösses, vad tiden rusar iväg. Jag kommer ju knappt hinna blinka innnan julen är över. Och då väntar den verkliga depressionstiden. Januari. Februari. Gött.

Insåg precis att om fyra veckor har julen både kommit och gått. 4 veckor! För lika längesedan åt jag middag i Ystad och påbörjade min flytt. Känns som igår. Ska det vara såhär? Vecka ut, vecka in - samma sak. Vardagar som lunkar på och helger som går alldeles för fort. Nej, nu längtar jag efter lite förändring här. Och förhoppningsvis är det just förändring det lär bli, redan nästa vecka om allt går enligt planerna. Positiv eller negativ återstår att se.

Helgen som gått har ägnats åt trevlig tjejmiddag med ventilering av både ditten och datten i fredags, följt av grekmat och bio i lördags. Paranormal activity. Se den inte om ni inte måste. Lite vin på mrs Brown på det och adventsmys heeeela dagen igår. Avslutade dessvärre kvällen med von Triers Antichrist. Se den inte om ni inte måste. Eller är hängivna skräckfilmsfantaster. Dock måste jag applådera det något annorlunda upplägget, som skiljer sig mycket från de klassiska skräckisarna. Att jag förmodligen inte kommer kunna sova på några nätter nu är en helt annan femma.

Adventstid

Advent betyder som vi alla vet "i väntan". På Jesus, förmodar jag (läs julen på modernt språk), men min väntan är mer långtgående än så. Jag längtar efter våren, sommaren, grönt gräs och sist men inte minst solen. Någon som minns hur den ser ut? Någon som minns vilken spontan glädje den kan ge upphov till? Inte det. Det gör nästan inte jag heller, men när jag igår nåddes av uppenbarelsen att det är mindre än en månad kvar tills det vänder, tändes ett litet hopp inom mig. Nu är det bara att göra som vi gör i Flöng. Bita ihop. Och fram till dess ska jag njuta av juleljus och julsång, upplysta gator och glada människor. Glad advent!


Långtbort

Efter att ha vandrat genom något som endast kan liknas vid finska vinterkriget nådde jag målet. Ett kallt och tomt kontor, med högar av papper till endast mig. En överhoppad lunch, en ond hals (igen? Seriöst?) och en otrolig tröttma har jag hängt och flängt land och rike runt. Idag bjuder jag på två låtar jag kommer att ta med mig som minne från den här gudsförgätna hålan.





When in Rome

 - do as the Romans. When in Flöng - ja, klä inte upp dig för allt i världen. Inte bara en, två eller tre gånger har jag kommit hit med klackaskor och kavaj, nykammad och sminkad. Helt förgäves. I Flöng klär man sig helt enkelt inte så. Idag var jag väl medveten om detta. Och så trött att jag nästan mådde illa i morse fick både hårborste och smink ledigt. Utöver denna naturella, risiga look blev det rätt och slätt tajts, stickad kofta och uggs. Och täckjacka till det. Riktigt white-trashigt. Passar perfekt i Flöng.



Huvudkomponenten i dagens outfit. Läskigt ful, men ack så bekväm.


Städ, flytt, fix

Så ser min tisdag ut. Har tömt min gamla lägenhet och sprungit upp och ner till vinden som en dåre. På min gård finns det tre dörrar. Den ena leder till den gamla lägenheten, den andra till den nya och den tredje till vinden. Detta innebär att jag burit, kånkat, lyft och stojat fram och tillbaka i flera timmar nu. Helt. Slut.

Annars gillar jag konceptet flyttdag. En vanlig vardag till fix och plock. Slippa ta det en helg eller en kväll. Om jag bara haft ett par extra starka armar (och kanske en extra stark rygg) till min hjälp hade det varit ännu bättre. Nu har jag precis släppt in städfirman i den nytömda lyan och hoppas på underverk. Den var inte fin när jag lämnade den. Inte alls. Fick punga ut 400 kronor extra för fönsterputs, men det är det säkert värt. Håll tummarna för att det är mulet på torsdag när besiktningen sker.

Nu en liten vila. Det har jag bannemej förtjänat.

November..

..är snart över. Så skönt! När jag i helgen promenerade till containern med lite skräp funderade jag allvarligt på att själv hoppa i om vädret ska fortsätta på det här viset. Och det ska det ju. Förutom denna destruktiva tanke har jag haft en lugn och skön helg i filmens och matens tecken. Tror jag har avverkat 5 filmer av blandad kvalitet hela helgen, i kombination med 4 middagar. Inte illa. Fika, mys och träning har också stått på schemat. Idag åter till allvaret. Är inte särskilt förkyld längre, däremot otroligt trött. Funderar mycket över mitt hår. Som jag ser det är det bara en stor kvast av tagel. Och vinter equals elektriskt hår. En stor, elektrisk kvast med tagel med andra ord. Klär mitt kritvita och anemiska ansikte rätt bra. Om jag hade varit emo, vill säga.

Back to business nu. Och snabbkaffeautomaten. Snabbkaffeautomaten är min ständiga räddare i nöden. Vad vore jag utan den? Men nu får jag se till att jobba undan lite här. Ikväll blir det födelsedagsmingel hos Teresa, som fyller 30. Öppet hus. Mycket vuxet. Mer sånt, tack!

Ärtsoppa och pannkakstorsdag..

..blev det inte en idag heller, trots att jag var torsdag säger till mig själv att det vore mycket god idé. Men jag fick nöja mig med falukorv och stuvade makaroner. Och lite pepparkaksballerina på det. Det glädjer mig oerhört att jag har fått tillbaka min aptit. Jag blir alltid mycket orolig när den ger sken av att vara borta. Nu sitter jag och stirrar rakt framför mig. Lyssnar på Lars Winnerbäck och bogför. Tråkiga grejor som måste in i Axapta här. Men någon måste göra det och denna någon är jag. Sneglar försiktigt till höger om mig hela tiden och där ligger belöningen. Belöningen ser ut såhär;



Neo, det liberala samhällsmagasinet. Sveriges vackraste samhällsmagasin.


Torsdag och frisk!

Jamen, typ i alla fall. Tillräckligt frisk för att pallra mig till Danmarks obygd. Men nog om det. Idag är en bra dag. Dagen före veckans bästa dag. "Min" snickare var på besök i morse och ska bygga mig en superfin garderobsdörr. Min flytt är nääästan avklarad och jag har fått vindsförråd och massa plock avklarat av vaktmästaren. Överfrisk är jag dock såklart inte än. Inte träningsfrisk. Så det blir nog ytterligare en kväll i min röda soffa med lite choklad och film. Och det känns helt okej. Helt. Okej.

Onsdagsmys

Har bänkat mig i soffan med te och varma mackor. Och ostbågar och choklad. Ska till mycket för att flytta mig härifrån. Utöver min förskräckliga förkylning har det även blåst upp till orkan. Åhh, Malmö i november månad. Vilken härlig företeelse. Funderar starkt på att ta fram min hårddisk och gamla O.C-avsnitt. Ja, så blir det nog. Myset kan fortsätta!

Livet går i en cirkel

Ibland känns det verkligen så. Sitter på Köpenhamnskontoret och bloggar om något banalt eller oväsentligt. Gjorde precis detsamma för ett halvår sedan. Känner föga skillnad på mig själv eller min utveckling sedan dess. Skillnaden var väl bara att jag då tyckte att jag hade världens bästa jobb. Kan den känslan komma tillbaka? Om så; kom! Kom!

Jag har lyckats bli superförkyld. Nu passar det. Nu när jag har ett ton saker att göra och tänka över känns mitt huvud som en tung klump och jag måste gå och snyta mig hela tiden. Typiskt. Mycket typiskt. Ska nog snart dra mig hemåt och krypa ner framför TV:n i min numera röda soffa. Multo nice. Och allt jag har kvar att flytta skjuter jag upp... ännu en dag.


Måndag i... Köpenhamn!

Ja, ni hörde rätt. Inget Flöng idag inte. Dock en väldigt seg dag i Köpenhamn. Huvudvärk. Snuva. Småvarm. Hade ju varit väldigt segt om jag drar på mig svininfluensan EFTER vaccinationen. Otroligt segt. Tar ju trots allt 14 dagar innan den börjar "verka".

Nu vill jag bara hem.

Töntarna

Idag har jag snöat in mig på Kents nya album. Lite emo, lite melankoli, lite nostalgi. Perfekt!


Fredag 13:e

Lätt vidskeplig som jag är (undrar om det har en positiv korrelation med hypokondri) ville jag egentligen inte åka hemifrån i morse. Men då jag slapp tåget, utan erbjöds skjuts av min kollega (vi lyckades dock blanda ihop Malmö konserthus med Malmö operahus) så kom jag till Flöng i alla fall. So far, so good. Men jag kommer inte slappna av helt och hållet förrän klockan är efter midnatt. I övrigt ser jag fram emot den här dagen. Fredag! Födelsedagsfest! Erik! Imorgon blir det mamma, syster och IKEA. Nästan lika bra. Och förhoppningsvis goda nyheter om hur nästa vecka ska arta sig. Nu tar vi oss igenom den här dagen, okej?

Vaccinerad!

Så var det gjort! 3 sekunder, sedan var allt över. Jag skrattade hela vägen till Flöng. Kan man verkligen få biverkningar av vaccin? Men skrattet stockade sig i halsen när jag kom hem igårkväll och typ dog. Muskel- och ledvärk blandat med feberfrossa, svettningar och utmattnad. Det var längesedan jag mådde så dåligt. För en eventuell influensas skull? Idag, 4 ipren senare, känns det dock lite bättre. Lyckades även pallra mig till Flöng, men mest för att det är näst sista dagen här idag. Wiihoo! Vad som kommer hända sedan är lite mer oklart, läge att söka nytt?

Men åter till vaccinet och dess biverkningar. Jag hade tänkt mig lite smärta i armen på sin höjd, eventuellt lite svullnad, men det här var något i hästväg. Har dock hört att ju mer biverkningar, desto bättre skydd mot influensan. Satan, vad jag är skyddad då.


Ont!

Så var säng, soffa och bokhylla flyttade. Poff paff. Men ojojoj, vilken träningsvärk jag har. Ont i varenda vrå i hela kroppen. Nu återstår "bara" färdigställandet av lägenheten. Och flytt av lite småsaker. Samt uttänkande av någon smart typ av förvaring. Jag har fått nya hyllor som upptar en hel vägg av minisovrummet, jag vet bara inte vad jag ska fylla dem med. Hatar egentligen att ha kläder ihopvikta, vill ha allt på galgar. Dessvärre omöjligt när klädernas omfattning är cirka 5 meter längre än garderobspinnens...

Nåväl, det här ska nog bli bra tids nog. Men varför är det så mycket byråkrati att flytta i Sverige? Att fixa försäkring, adressändring, eländring och bredband borde väl inte innebära så mycket krångel?


Min flyttdag..

.. gick åt helvete efter en spontanfest hos en kollega i Köpenhamn igårkväll. Skakis och bakis är två ord som beskriver dagens tillstånd mycket bra. Men det var en kul kväll igår!

Mensvärk

Går hem på grund av mens. För allas bästa.

Gråtmild

Idag känner jag mig konstigt nog väldigt gråtmild. Kanske för att dagen hade en dålig start, kanske för att jag har haft tid att tänka för mycket, kanske för att jag precis fått mens för första gången på ett halvår. Vad vet jag?

Huvudsaken är att jag känner mig märkligt ledsen utan anledning. Elle utan och utan; jag är ju fortfarande i Flöng, idag även med Lillhacke, minichefen. Jag passade på att tjata och gnata hela vägen hit, men ingenting av det jag säger verkar ju någonsin gå in. "Bit ihop", var Lillhackes småpräktiga svar på det hela. BIT IHOP? Vad tror han det är jag har gjort hittills?

Nu lunch. Sen choklad. Sen hemgång. Inga mer övertidstimmar för min del.


I flyttider

Hej och hå, här ska det flyttas. Inte just nu såklart, eftersom jag befinner mig på ett iskallt kontor en timme hemifrån. Men varje ledig minut och sekund i övrigt skall åläggas flytten. Tyvärr har höstens pumpträning inte gett mig de superkrafter jag hoppats på och jag ställer mig fortfarande frågande till hur jag ska lyckas få ner en 160 cm bred säng för fyra trappor, över gården och upp för ytterligare en trappa. Ett senare dilemma. Hittills har jag börjat med att flytta en möbel per dag. Har funkat finfint i tre dagar, men nu börjar jag få slut på lättviktsmöbler. Finns det inte någon stark, sysslolös människa därute som kan hjälpa mig? Hoho?

Hänger löst?

Har precis fått reda på att jag förmodligen är färdig med mitt satans projekt. Och... då kommer saknaden. Inte för att jag kommer sakna Flöng, resorna hit eller arbetsuppgifterna, men vad är alternativet? Hänger jag löst nu? Kommer jag bli sittandes unassigned tills jag tröttnar och säger upp mig? Herregud, vilken osäker bransch jag verkar inom. Hmpf, hmpf, hmfp, inte kul. Inte kul alls.


Tåg med barn

Jag har idag spenderat osedvanligt lång tid på diverse tåg, bussar och tågperronger och kan inte låta bli att slås av en ständigt, jagande tanke. Vem åker tåg med barn? I rusningstid? Och låter dem läsa högt ur en serietidning? På finska! Vem tror de uppskattar det här? Svaret på den frågan är lika kort som solklar; INGEN! Ingen uppskattar det här.

Man kan ju bara utgå ifrån att det var ett liknande scenario som fick Mike Tyson, aka Iron-Mike, att raljera med följande uttalande;

I wish that you guys had children so I could kick them in the fucking head or stomp on their testicles so you could feel my pain because that's the pain I have waking up every day.




Ett återkommande tema från en källa av oändlig visdom - Mike Tyson - är att han vill skada barn. Och vilken tänkande människa som varit på ett tåg vill inte det?


Gymkort - check

I kombination med ett busskort passar det finfint, för då kan jag ta mig till gymmet också. Nu har jag inga fler ursäkter. Förutom tidsbrist då...

RSS 2.0