Tredje gången gillt

Tredje månadsbokslutet har tagit sin början. Känner mig mer och mer hemma i det här, men minns fortfarande paniken från första gången. Tänk vad fort tiden går. Jag lär ju vara 50 innnan jag hinner blinka!

Mer kjoltyg!

Jag har inte kunnat sansa mig. Nederlaget med att inte hitta en endaste klänning när jag gjorde hela stan i 4 timmar har förföljt mig. Och trots att jag slutligen hittade en klänning har någonting sagt mig att den inte är vad jag inte kommer att ha på mig på bröllopet. Färgen, framför allt.

Igår löste jag detta lilla problem genom att snappa upp en ny klänning, lika blek upptill, men med lite färg nedtill. Jag välkomnar det senaste tillskottet till garderoben. Hoppas vi ska trivas ihop.




Jag accessoerar upp den med en sjal, lite pärlor och lite färg på bringan.


Åsiktsmaskin

Så har kaffet äntligen anlänt. Underbart!

Nu till något helt annat. Ni minns kanske den här boken. Den som jag till en början bläddrade i med en sådan frenesi att jag till slut var tvungen att ta en time-out. Och nu vet jag inte riktigt var den är. Till en början var den intensiv och fängslande, men efter ett tag tröttnade jag lite på "Alices" loja inställning till det mesta. Hon uttrycker ett flertal gånger att hon alltid har imponerats av människor med starka åsikter och själv känner sig rätt blasé inför allt som handlar om politik och valfrågor. Själv känner jag motsatsen. Vad skönt det vore att rulla genom livet utan att vare sig reflektera eller uppröras av andra människors dumhet. Och därmed även kunna känna både förståelse och respekt för deras åsikter.

Eller? Är det egentligen så spännande? Det hela påminner mig om en intervju jag läste med Filippa Reinfeldt i tidningen Kupé för ett par år sedan. Jag hade en föreställning om att hon var nyskapande och livfull, den raka motsatsen till föregångaren Anitra. Men sedan läste jag intervjun. Sällan eller aldrig har jag varit med om en sådan färglös människa, som vägrade uttrycka sina åsikter i några frågor. Jag drar parallellen till min bok. Är denna ovilja eller oförmåga att tycka något vad som krävs av ett rikes första dam? Synas, men inte höras? Jag bara undrar.

Var är kaffet?

Ibland förstår jag inte varför jag går till jobbet tidigt. Jag känner mig otroligt morgonslö, men det känns ändå bra. En liten underförstådd pik till de som trillar in efter 8. Det är bara ett problem. Var är kaffet? Efter ett nespressoinköp (förmodligen det bästa köpet en kaffeälskare/kaffekonstnär kan göra under en livstid) vet jag knappt hur man brygger kaffe längre. Om jag var dålig från början är jag usel nu. Ofta löser det här problemet sig själv, eftersom det alltid är någon annan kaffesugen själ som sätter igång kokaren. Efter klockan 8, såklart. Så nu sitter jag här girigt och väntar på att nästa kaffedrickare ska trilla in. På med maskinen bara, jag kan bara ställa koppen under.



Jatack!


Bitchen i mig

Jag har väckt bitchen i mig. Jag gillar henne inte, men hon är här för att stanna. Ett tag i alla fall. Utlösande anledning? Min skrubb till hotellrum. Förra veckan bodde jag flott värre i egen svit, som till och med jag kan erkänna var lite väl överdådig för lilla mig. Veckans antiklimax i form av denna pyttelilla skrubb med rätt och slätt en säng, utan vare sig bubbelvatten, choklad eller shampoo blev alltså extra stor. Så bitchen i mig hälsade på. Hennes besök brukar alltid föregå moster Rosas ankomst och  är det verkligen inte okej att bo utan choklad. Vi får helt enkelt se. Kan man inte bara få lite lugn och ro?

Kjoltyg och sol

Jag hittade slutligen, vad jag i stundens hetta, trodde var den perfekta klänningen. 5 dagar senare är jag inte lika säker längre. Jag försvinner verkligen i puderrosa. Det borde vara olagligt för mig att ens prova en sådan färg. Men det är ju sådant som utbudet består av. Vi får se om något annat dyker upp, men nu har jag åtminstone ett alternativ.

Helgen kryddades av en spännande spontanutgång i torsdags, som totalförstörde hela min fredag. Lördagen bjöd på precis så mycket sol som jag önskat, lite öl och god mat. Trots att den gick med en vansinnig fart, fick den ändå en extra lång knorr tack vare ett bankmöte i morse och därav halvdag på arbetet idag. Me like! Det här är sista femdagars arbetsveckan för mig fram till juli. Me like even more!

4 timmar

4 timmar är den tid jag spenderade i stans alla butiker igår. I princip alla. I jakten på den perfekta bröllopsklänningen. Bröllopsklänning ja, inte brudklänning. Efter 3 timmar tappade jag omdömet helt. Jag kunde inte längre särskilja för lång från för kort, fin färg från gräslig färg eller vilka material som lämpar sig för tillställningen bröllop. När jag fann mig själv i en provhytt iklädd ett illturkost tält insåg jag att det var dags att gå hem. Ingen klänning rikare och inga kronor fattigare.

Hur kan det vara så svårt? Hur kan hela NK inte ha något att erbjuda under förutsättning att jag inte vill se gravid, billig eller babydollig ut? Fantasibilden jag haft i huvudet av den perfekta klänningen börjar långsamt suddas ut. Var den grön? Rosa? Kraven sänks successivt och jag fasar för att ge mig ut i vimlet igen samtidigt som jag inser att det är ett nödvändigt ont då alternativet innebär en klarblå tärnklänning. Jag är onekligen i behov av hjälp. Var kan jag hitta en fantastisk festklänning utan att behöva leva på nudlar hela sommaren?

Sanningen är den att jag är typisk svensk..

En låtrad ringer i mitt huvud. Thåströms "Kort biografi med litet testamente". Jag har lämnat landet så många gånger, Jag har tappat räkningen för längesen, Sanningen är den att jag är typisk svensk. I morse traskade jag, i äkta jantelagsanda och med svansen mellan benen, ner till recptionen för att berätta om mitt "missöde" med sviten. Och upptäckte till min förvåning att ärlighet lönar sig. Nu är den min. Tills på fredag. Till priset av ett enkelrum. Det artar sig!

Nya rutiner

Ny vecka, nya rutiner. Och inte vilka rutiner som helst. I min iver att få ett badkar på rummet slängde slutligen den något uttröttade receptionisten en nyckel på våning 6 till mig. Jaså finns det enkelrum där, tänkte jag som aldrig varit så högt upp tidigare. Och inte undra på det. Nu sitter jag här i min tvårumslyxsvit med en liten darrande ångest vilande över mig. Tänk om jag måste betala för det här? Men jag bad ju faktiskt aldrig om en lyxsvit. Jag bad ju bara om ett litet badkar, det kan ju inte kosta extra. Jag invigde min fina lyxsvit med att ta en dusch.

Utöver detta stundar nu en full arbetsvecka. En full arbetsvecka är numera förknippad med en lätt tyngd över axlarna. De är ju så satans långa. Men den tyngsta och längsta dagen av dem alla är nu avklarad och i juni är alla veckor korta. Jippie! Och förra veckans träningsrutin har jag nu lagt på hyllan. Att slappa är veckans nya hurtigrutt.


Långledigt!

Temperaturen visar garanterat inte över tio grader och regnet öser ner utanför fönstret, men vad gör väl det när man har härlig ledighet? Det var två välbehövliga arbetsdagar som ställdes in och jag har både hunnit med att skrubba hela lägenheten kliniskt ren, avnjuta såväl vinlunch som vinmiddag på folknykterhetens dag i Ängelholm samt gymmat och umgåtts med Erik. Önskar givetvis att jag hade kunnat lägga till ett par timmar i solen på listan, men det ser mörkt ut. Mörkgrått, för att vara mer exakt.

Hur som helst njuter jag som sagt av min ledighet i fulla drag och känner mig nu alldeles lagom lugn och avspänd. Och det är bara lördag! Ikväll vankas middag och bio. Men först gymmet! Det gäller att passa på.


Aggressiv adrenalinkick

Denna typ av upprörda adrenalin har jag inte känt på knappt 4 år. Blodet pumpar vilt och jag blir helt till mig samtidigt som jag blir helt vansinnig. Vad jag talar om? Valhysterin, såklart! Vi kryper närmare och närmare riksdagsvalet och det kryper mer och mer i mig. Jag följer partiledardebatterna med spänning, men måste ibland byta kanal på grund av rent och skärt äckel. Jag kan inte leva i en bananrepublik igen. Jag kan inte leva i en socialiststat. Jag kan inte leva i ett land där Mona Sahlin är statsminister.

 

Samtidigt som jag följer opinionsmätningarna med växande spänning letar jag efter emigrationsalternativ. Det är alltid bra att ha en backupplan. Storbritannien kvalar nu in som en möjlig kandidat.


Askmolnsoron..

..är i farten igen. Jag håller tummarna allt vad jag kan för att jag ska kunna ta mig hem i eftermiddag. Äntligen halvdag, äntligen långhelg. Vore det inte typiskt om det skulle förstöras så säg!?

Om allt går enligt planerna ska jag försöka återgå till ett normalt liv redan i eftermiddag. Pump står på schemat, då sommar och bikinisäsong närmar sig med stormsteg!



Själv kör jag med en lite mer påklädd look än den på bilden.


På resande fot

Antingen tror mitt jobb att jag älskar att resa eller så älskar de att se mig resa. Det andra låter ju lite otroligt och märkvärdigt, men så är mina arbetsgivare också lite märkliga, därför ska jag inte utesluta alternativ 2 alltför kvickt. Hur som helst verkar det nu som att de vill skicka mig till Skottland. För ett par år sedan skulle jag ha hoppat högt och hjulat av glädje. Men jag vet bättre nu.

 

Nu tänker ni att jag bara är neggo. Och det är jag. Men att pendla är jobbigare än vad man tror, framför allt när det rör sig om måndag-fredag. Att dessutom sitta fast med mina nuvarande arbetsuppgifter på obestämd tid lockar inte heller. Det gör inte heller det faktum att Skottland i det här fallet rör sig om en liten håla 7 mil utanför Glasgow utan möjlighet till något som helst umgänge. Frestande? Nej, tänkte väl det. På plussidan ligger dock ett ruggigt bra traktamente i Storbritannien samt goda utsikter för förhandling. Så goda de nu kan bli, vill säga

 

Fortsättning följer, med andra ord.


Helg - at last!

Så börjar en lång och tjock vecka åter lida mot sitt slut. Jag hör fågelkvitter och fiolmusik. I mitt huvud. Utanför fönstret lyser solen med sin frånvaro och hade jag inte vetat bättre skulle det lika gärna kunnat vara mars. Vad hände med vårens framfart? Den lade av, tydligen. Lika bra det, jag ska ju ändå jobba till sista juli. Efter det är sommaren mer än välkommen.


I helgen är det fullt fokus på att bli frisk. Jag har försökt allt möjligt nu, men förkylningen vägrar att släppa. I ett välsignat ögonblick trodde jag att halsontet var borta, men vips så var det tillbaka. Jag antar att det är rätt som de säger; den friske har tusen önskningar, den sjuke har bara en... Jag ska dock inte låta denna incident förstöra min helg. Ikväll ska jag få ny luft under vingarna gällande mexlagarskolan. Lite bönor och mexikanska kryddor borde väl driva ut viruset?


Ner som en pannkaka?

Ser att askmolnet påbörjat sin vilda framfart igen. Grekland och Irland drabbas tydligen den här gången. Och mängder av flygbolag tvingas åter ställa in sina rutter. Frågan om vem som ska bekosta kalaset är alltså åter på tapeten. Trots att jag, i egenskap av resenär, avlade en en strid ström av bittra svordomar när mina flygningar ställdes in senast, har jag både svårt att vara arg eller motivera statsstöd till flygbolagen.

Visst, inte hade väl någon kunnat förutse ett blåsande askmoln från en vulkan ingen någonsin hört talas om. Det handlar alltså om ren otur för flygbolagen. Men lika lite som de ska ge staten överskott vid force major som spelar dem rakt i händerna, såsom regniga somrar, ska väl staten in och täcka förlusterna nu. Det existerar redan alltför många flygplan som borde sett konkursboets ljus för längesedan. Vi behöver inte fler. Flaggan upp för att privatägda konkurrenter dyker upp. Flaggan upp för marknadsekonomi!



Har ni inte fått tillräckligt med statsstöd, SAS?


Utvilad

Efter ett tappert försök att sova ut förkylningen mår jag faktiskt lite bättre. Halsontet är så gott som borta och det känns inte längre som att kontoret har förvandlats till ett permafrostlandskap. Jämfört med igår mår jag alltså tipptopp, dock inte jämfört med mitt normaltillstånd. Men nog om denna förkylning. Det måste ju finnas något roligare att älta. Till exempel den nu ännu smaskigare otrohetsskandalen i kungahuset. Trots att jag vet att man oftast ska ta lätt på Lloyden Banks ord kan jag inte låta bli att exalteras över nyheten. Jag har då aldrig sett på maken till dåligt omdöme. Huvaligen!

Eller varför inte behandla det faktum att nästa vecka är en kort vecka. En härlig långhelg i mitten av maj. Trots att mina semesterplaner grusades ser jag ändå fram emot att spendera lite ej debiteringsbar tid på hemmaplan. Och att lapa all den sol som Skåne kommer att bjuda på då!


Sjukstuga

Jag påbörjade ett inlägg som i mångt och mycket skulle handla om ett trevligt avslut på den gamla arbetsveckan, följt av en härlig helg. Men tji fick jag, en stängning kom i vägen, och när jag nu känner mig redo att blogga igen har jag gått och blivit dödssjuk. Och jag kan tala om att det är INTE roligt att bo borta när man är det. Alvedon finns inte att tillgå någonstans, jag dränker mig själv i grönt te, halstabletter och tjocka koftor som borde vara undanstoppade på vintern för längesedan, samtidigt som alla drar i mig från alla håll och kanter. Jag vill hem och sova. Jag vill hem och sova nu.

RSS 2.0