Säker stil-challenge IGEN

Är det något som är svårt är det att klä sig till kontoret sommartid. Det är nästan 30 grader varmt ute, men - lyckligtvis - betydligt svalare inne på kontoret. Jag vill inte vara för lättklädd eller för påklädd. Jag vill inte se ut som om jag ska på nattklubb eller till stranden. Släng på en säker stil-utmaning och det hela blir... lättare. Jo, faktiskt. Då finns det ju lite regler att förhålla sig till. I onsdags var det blommigt och igår blått. Typ. Här är mina sommartolkningar genom världens kanske sämsta spegel. Och nej, det är ju inte BARA spegelns fel att bilderna ser ut som de gör..

(null)

Blommigt med en kofta för att hantera kontorskylan och att inte känna mig alltför avklädd. En klänning som för övrigt funkar FÅ dagar om året. Efter midsommar har den nästan redan gjort sitt. 

(null)
(null)

Blåa toner. En gammal favoritkjol med en lika gammal blå tisha. Något mer påklätt, inte desto mindre FÖR VARMT så fort jag gick utanför dörren. Man ska inte klaga, men jag hoppas att värmen håller i sig till när även jag är på semester. Knappa tre veckor kvar kommer jag - sist i Sverige - hoppa på en efterlängtad semester. 

Midsommar

Det har redan gått en vecka sedan midsommar, men allt som allt blev det en glad - och solig - historia. Svensk som man är kan man definitivt inte ta midsommarvädret för givet. I år bjöds det dock på både sol och värme, men alla danser kring stångar var inställda. Man kan inte få allt. 

För att minska mödan för alla inblandade åkte vi runt till tre olika familjer. Lunch, fördrink och middag. Vi hamnade i mitten. 

(null)

Drygt halva familjen innan vi cyklade iväg på midsommarlunch. Jag och Alice töntmatchade och det var ingen särskilt glad över. 

(null)
(null)

Efter lunchen vankades det som sagt fördrink hemma hos oss. Och middag till barnen och lekar, såsom kubb. Midsommarens höjdpunkt enligt Victor. 

(null)

Därefter blev det middag med det här glada gänget. En helt perfekt, lagom stökig midsommar i coronartider. Nu går vi mot mörkare tider!

Sen sist

Vad har hänt sen sist? Så mycket, men samtidigt så lite. Jag kämpar på Pågen. Eller kämpar och kämpar; jag trivs riktigt bra och livet - liksom uppdraget - puttrar på. Högsommaren har äntligen nått Sverige, lagom till sommarlovet och midsommarafton (även om illavarslande röster viskar om regn). Victor har haft skolavslutning och det har även varit avslutning på samtliga aktiviteter. Då drar sommaraktiviteterna snart igång. Främst för Victor. Varför satsa på andra barn än det äldsta?

Men det var längesedan jag skrev och jag ska försöka ge en recap i kronologisk ordning. Först ut: nationaldagen och underbara Bosjökloster. Trots att vädret lämnade en del att önska fanns där en hel del att göra; linbana, frigående gotlandsruss och fantastisk natur. För att nämna några saker.  

(null)
(null)

Linbanan och inuti en tusen år gammal ek. 

(null)
(null)

Alice var modig och vågade klappa hästarna, medan Otto snarare fascinerades av alpackorna. 

(null)

Efter ett långt uppehåll var det dags för ett efterlängtat och välkommet inslag av de tidigare så traditionsenliga tjejmiddagarna. Hoppas de är här för att stanna igen - Corona till trots. 

(null)

Victors första skolavslutning! Inte alls som vanligt i och med pandemin, men ändå glad och stolt och inte alls medveten om något annat sätt att fira skolavslutning på. Nu är det fritids för hela slanten innan simskola, tennisskola och fotbollscamp tar vid. Själv har jag nedräkning till konfirmationslägret. I tre veckor! Dock ett tag kvar till dess. 

(null)

Kusin Wilhelm fyllde en hel hand och vi var där på kalas. Första kalaset på länge! Som tur var soligt och fint och jag slapp allt vad kindpussar heter. Inget ont som inte för något gott med sig!

(null)

Alice är redo för midsommar och om jag bara blir hälften så söt själv är jag nöjd!


RSS 2.0