Helg igen

Är det bara jag eller verkar helgerna avlösa varandra? Tyvärr gör ju måndagarna detsamma.. Jag har haft en underbar helg med indisk take away framför TV:n (börjar bli en vana? Men en god sådan!) i fredags och bartömning hos några vänner igår kväll. Söndagen har spenderats på tre mindre lyckade lägenhetsvisningar och jag håller nu tummarna för nästa helgs visningar istället. Någon gång måste väl drömlyan dyka upp!?

Nu blir det Solsidan, pizza och återhämning innan morgondagens tuffa jobbvecka börjar. Och februari! Är jag ensam om att vara otroligt nöjd över att årets utan tvekan tristaste månad tar slut imorgon? Visserligen avlöses den av den näst tristaste, men sen är det väl ändå dags för lite vår?

Bokklubb

Det var inte bara jag som tyckte att Den stulna romanen var svårklämd. Hela bokklubben var rörande överens. Kritikerna var också överens. Men inte om att det var en flopp, utan tvärtom. Har mitt intellekt hamnat på efterkälken eller missade jag något väsentligt i den osammanhängande romanen? Eller är det en sådan bok som recensenterna ska ge bra kritik för att visa att de minsann har förstått den?

Till nästa möte blir det science fiction. Mitt Aspergers-jag, som har svårt att relatera till allting som är overkligt, är måttligt road. Men jag får väl ge det ett försök. Kanske till och med avlägga ett besök i science-fiction-bokhandeln? Därefter måste mitt förslag om att läsa något ur kanon accepteras.

Måndagens to-do's

Sitter på kontoret och försöker organisera en lista på vad som ska göras idag. Administrativt arbete är min absolut sämsta gren. Jag varken kan eller vill hålla i sådant. Är det inte det man har sekreterare till? Men ibland är man tvungen. Och visst underlättar det då med en lista. Det här är vad jag måste göra idag:

1. Lunchträna
2. Lägenhetsvisning
3. Skicka deklarationspapper till Danmark
4. Maila bostadsrättsförening
5. Boka tandläkartid
6. Boka optikertid
 
Såhär spännade är alltså min vardag. Och då hoppar jag ändå allt jobbrelaterat och hoppas att det blir gjort ändå. Plus att åtminstone punkt 1-4 på listan hinns med idag.

Myshelgen fortsätter

Jag känner mig varm, trött och lätt febrig efter spinningen, så myshelgen fortsätter. Det gör däremot inte billiga veckan, då varken blodpudding eller risgröt retade smaklökarna idag. Istället lyxade vi till det med en härlig tacobuffé, Häägen Dazs och ett glas rött till handbolls-VM. Den stulna romanen, som jag skulle kunna döpa om till Den olästa romanen, plågar fortfarande mitt samvete. Bara 240 sidor kvar. Så snart jag inte har några TV-relaterade ursäkter kvar till att inte läsa ska jag ta tag i den. Eftersom jag nu tittar på en finsk dokumentär om barnyoga känns inte det så troligt att det kommer att inträffa...

TV-kväll

Arbetsveckan avslutades på perfekt sätt med take away framför TV:n. Härliga fredagskväll. På spåret (med en ovanligt kvicktänkt Adam Alsing och min gamla barndomsidol Ebba Blitz i det vinnande laget), Skavlan och kändisspäckade New York, I love you betades av innan jag kastade in handduken och somnade till fantastiska 30 Rock. Nu har jag stillat mitt TV-tittande för ett tag framöver. Spinning och Den stulna romanen står på agendan denna gråa lördag.


Nya tider

Jag är inte längre kvar i Danmark. Ett liten skål för det kanske? Jag har istället vidgat mina vyer hela vägen till Landskrona, där jag för tillfället är igång med ett kortlivat, men mycket spännande uppdrag. Det gör inte längre ont att gå till jobbet, trots att jag måste medge att jag i viss mån saknar tryggheten i mitt hvidovrska uppdrag. I viss mån

Fattigmansveckan till trots tror jag att det här blir en bra vecka. Billig, men bra. Imorgon vankas månatlig tjejmiddag med preggos och nyblivna mödrar och sedan är det helg. Även helgen får gå i sparandets tecken, kanske slinker en och annan blodpudding eller risgrynsgrötsrulle ned, men i nästa vecka flyger spenderbyxorna på. Årets tråkigaste månad når då officiellt sitt slut.

Visningssöndag

Gårdagen kickades igång med ett gäng lägenhetsvisningar. Ett par krockade nästan med varandra och redan efter första visningen började jag rationalisera. Om en lägenhet inte ens är perfekt i beskrivningen lär den ju inte vara det i verkligheten heller. Mycket riktigt. Jag vet inte än exakt vad jag söker, men jag vet vad jag inte söker. Och det är just det som ligger ute nu. Min förhoppning är att alltfler attraktiva objekt tittar fram ju närmare våren vi kommer. Och att den påstådda bostadsbubblan bara är ett illavarslande rykte. Tills den perfekta lägenheten dyker upp får vi trängas på 48 kvadrat och ha is i magen. Is i magen.




Vackra pelare på Gamla Väster. Tyvärr under förväntan.


Morgonpigg!

Ställde klockan på lite före klockan sex idag. Inte för att jag ska vara på jobbet tidigare, utan för att jag skulle upp och vinna en traderaauktion. Och vann gjorde jag, trots en lite för spännande budgivning. Det var tydligen fler som tänkt som jag. Det bästa av allt var dock att jag kom upp utan några krusiduller. Nu sitter jag färdigmakead, redo att ta itu med frukosten och undrar om det är en riktigt dum idé att gå och lägga sig igen. Bara en liten stund? Förmodligen. Jag fortsätter på det tidiga spåret istället. På tal om spår. Man vet ju aldrig hur det är ställt med tågen.



Tradera - bästa väckarklockan


På det igen!

Oxveckorna har visserligen börjat (ingen ledighet förrän påsk), men jag tycker ändå att veckan har flugit fram. Fredag igen! Dimman ligger tjock, men vad gör väl det när jag har ett råbiffsbord bokat på Brogatan ikväll. Glöm drinkbord, råbiffsbord är det nya svarta. Men först en drink hos mig. Och allra först en lageruppdatering, upplärning och jobbig hemresa. Känns hanterbart. Gör inte allt det på fredagar?

Tö!

Jag har blivit bönhörd. Jag bad om tö och det blev tö. Snart hoppas jag att allt vad heter gul snö är är ett minne blott. Mer realistiskt skulle jag tippa på att en ny storm redan är på väg. Men till dess slänger jag min übervarma jacka tillsammans med mössa och skidhandskar i garderoben och drar på mig kappa och stövlar när jag ska ut. Det gäller ju att passa på! Vågar man hoppas på att kunna inviga Pildammsparken snart?

Trettonhelg och fredag!

Efter många om och men fick jag slutligen underbar ledighet på trettondagen. Halvdagen fick jag slopa, men vad gör väl det när jag fick heldagsledigt dagen efter? Jag tog vara på varje vaken sekund (och de allt fler sovande också för den delen) genom att inte ens tänka tanken att gå utanför dörren i det fruktansvärda vädret. 

Idag är jag tillbaka på min plats. Ute skiner solen från en blå himmel, och hela vädret skriker "tö!". Hoppas bara det håller i sig. I helgen väntas finfrämmande. Så pass fina att jag är förvisad till min lilla kammare hela helgen. Jag, som laddat upp med några nya boxar, är föga berörd. 

Glad fredag!

Jubbe, jubbe, jubbe

Och så var det dags för årsbokslut igen. Ingen vila, ingen ro. Precis när jag börjat komma in i ett härligt tempo slår januaris årsbokslut mig tillbaka till verkligheten igen. Med skräck minns jag de långa dagarna i Frösundavik vid den här tiden för ett år sedan. Låt det inte bli en favorit i repris. Låt mig ha antydan till ett liv detta januari.

God fortsättning på 2011!

Det nya året firades in i Ystad med pompa och ståt. Ett nytt bloggår har tagit sin början och ett av mina annars så obefintliga nyårslöften får väl bli att bli bättre med uppdateringarna i bloggen. Själv slöläser jag bara bloggar med många bilder, så varför inte göra detsamma här? Fler bilder under 2011, it is. Jag börjar med att bjuda på de allra första från det nya året. Gott nytt!




Såhär såg jag ut när det nya året firades in.



Mina medfirare skippade den glammiga hatten, men lyckades ändå fastna på bild.

Gott Nytt År!


RSS 2.0