Julafton

Det blev en mysig jul i år! Snön och kylan, som kom tidigt i år låg såklart inte kvar. Plusgrader och regn stod på menyn, men vem är jag att klaga!? Vi har ett hus i år! Och när är det egentligen bättre bo i hus om inte till jul?
 
(null)
 
Julgranen kvällen innan med alla paket under granen. Det blev för många - även i år. Och ett litet helvete att paketera in allting, kan tilläggas.
 
(null)
 
På morgonen slets paketen i strumporna upp. Strumpor på spiselkransen - eller över öppna spisen - i alla fall. Precis som när jag var barn. Precis som hos Fanny och Alexander.
 
(null)
 
Grötfrukost och julduken på plats. Eftersom julen i mångt och mycket går ut på att äta mat vankades det - strax efter frukosten - jullunch hos mormor. Vi tog en promenad dit, drack bubbel och åt mer mat.

(null)
(null)
 
Sedan väntade det värsta med julen - att ta en bra bild på alla barnen. Till slut gav jag upp bra och nöjde mig med en bild där alla tittade mot kameran och ingen tramsade. Svårt med det sistnämnda när Otto inte var på humör och Hedda lyckats haffa - och få igång - en ficklampa.

(null)
 
Väl hemma igen var det dags för mer mat. Mormor följde med och lagom tills att pappa skulle ut och köpa tidningen knackade det på bakdörren... 
 
(null)
 
Döm om vår förvåning - och rädsla - när tomten stod där med en yxa i högsta hugg. Men julklappar blev det! Så att det räckte och blev över.
 
(null)
 
Julaftonskvällar bör alltid innehålla lek med julklappar och lågmält surr om highs and lows under dagen. 
 
(null)
 
Och en sällsynt bild på oss. Äntligen fick jag änvänding för mitt guldiga rea-kap från Dagmar. Allt som allt en mycket lyckad jul!

Julfin

Lagom till jul var det dags att fräscha upp både det ena och andra. Naglar och hår. Jag hade noggrant försökt tima in mitt frisörbesök så att jag skulle vara fin i håret till julafton. Höll på att avboka i sista minuten, men till slut höll planeringen ändå. Puh. 

(null)

Naglarna blev såklart röda, men inte lika juligt röda som de var innan. Vi kan det här nu. Nästa gång blir det mörkt.

(null)

I frisörstolen. En härlig stund med kaffe och några timmars egentid framför mig. 

(null)
(null)

Efter. Och efter ett par dagar, ska tilläggas. Med håret i behåll och ett lite för rött läppstift på. Men med fräschare toppar och en föning jag aldrig kan få till på egen hand. Redo för jul!

RSS 2.0