Höstlov

Visst förtjänar väl oktober ett sista inlägg innan vi går över till november? Månaden avslutades med höstlovsvecka och nya Coronarestriktioner för Skåne och stora delar av övriga Sverige. För att sammanfatta det. Sällan har en månad flugit fram så fort samtidigt som så lite har hänt. Jobb, barn och träning. Typ så. Och ju senast ett höstlov som avslutades med lediga, lata dagar för familjen. 

(null)

På jobbet, som jag inte vet när jag kommer att återse. I en kofta med dinosaurieknappar, som gör att barnen tycker jag är lite cool. Med betoning på lite. Och se vad som händer när min frisör är mammaledig - håret utom all kontroll. Bara en månad kvar till nästa besök!

(null)

Ett annat besök som hänger på en skör tråd är det på gymmet. Känns ju lite skakigt att springa dit och svettas just nu, men visst borde det gå om man spritar ordentligt och håller avstånd? Se så tomt det var i söndags till exempel! Pre nya rekommendationer. 

(null)

Det var Halloweenfest på förskolan. Alice rotade fram en häxutstyrsel och blev en klassisk zombievampyrhäxa, medan vi hittade en gammal skelettdräkt till Otto. Det känns alltid bra när kläder har använts av alla tre barnen. 

(null)

För att göra något kul på höstlovet åkte vi in till stan och gick på Pinchos tidigare idag. Pinchos kanske kostar mer än vad det smakar, men konceptet är ju tacksamt och barnvänligt. Sedan tog vi en tur på stan för att rasta barn. Här ovan i full fart med att spionera på pappa. Han märkte nästan ingenting. 

(null)

Därefter bar det av hemåt för att fira en annorlunda och coronasäkrad Halloween. Jag fäste klubbor i en pumpa, så att barnen slapp ringa på. För våra barn anordnades en skattjakt skala mindre för att hitta belöningen och det man egentligen är ute efter - godiset. 

Nu är det bara minuter kvar tills det är november och jag avslutar oktober med att eventuellt utlova fler blogginlägg då. Eventuellt. 


Höst

Mer än halva oktober har passerat och hösten är här med besked. Det märks inte minst på de kyligare temperaturerna, men också på den torra fläck i ansiktet jag får varje år det börjar bli kallt ute. Jag har inventerat garderoben - ut med sandaler och svala sommarkläder och fram med tjocka tröjor och boots. En hel del åkte även till återvinningen. Så skönt!
 
(null)
 
Jag lyckades gräva fram den här gamla Dagmartröjan, som jag invigde i Stockholm för ganska exakt tre år sedan. Jag gillar den inte mindre nu. 
 
Och det är inte bara min garderob som har inventerats. Även för barnen ska vinterskor, vantar, mössor och överdragsbyxor uppdateras. Stackars lille Otto får ärva allt. Mycket rosa blir det, som han bär upp med bravur. 
 
(null)
 
Såhär gullig är han till exempel i storasysters gamla jacka. 
 
Det har inte enkom varit dåligt väder och svala temperaturer. Hösten har även visat mig varför den är min absoluta favoritårstid. 
 
(null)
 
Kanelbullens dag avnjöts utomhus. Tanken var från början att gå på fik, men då allt var slutsålt landade vi på en bänk i solen med bullar och saft från Ica istället. Min plånbok tackade och bugade. 
 
(null)
 
Igår drog vi till Slättarps utanför Trelleborg. Efter lunch och lek blev föräldrarna, som en del av det sistnämnda, satta i fängelse och fick inte lämna trästocken. Vi klagade inte, utan tog - som sig så bör - chansen till varje vila vi får. 

RSS 2.0