Sjukstuga

Skolstarten fick en abrupt vändning när nästan hela familjen gick och blev sjuka. Otto har snorat i en dryg vecka, Victor hade febertoppar och själv drabbades jag av en klassisk mancold; halsont, nysningar, mycket låg feber och extrem tröttma. Imorgon chansar vi dock och jag åker till jobbet samtidigt som världens piggaste lille kille SKA tillbaka till förskolan. Känner redan på mig att den här hösten kan bli riktigt rolig. Alla ska stanna hemma vid minsta symtom och sedan ytterligare två symtomfria dagar. Vilka möjligheter till att inte lämna hemmet över huvud taget. Till att inte jobba över huvud taget. 

(null)

Snart är att följa med mamma till affären dagtid ett minne blott. HOPPAS jag. Min Gud, vad jag hoppas att han inte blir hemskickad. 

(null)
(null)

Nästan frisk firas med ett glas vin och massvis av sushi. Vad annars när jag äntligen inte längre var sugen på soppor och milkshake?

(null)

Samt ett besök till Vellingeblomman. Mommy needs a new pair of... planteringsjord och citrusnäring. Det lyser verkligen igenom på bilden hur roligt barnen tyckte att det var. 

Baddaren

Efter flera år som en äkta badkruka har något hänt - jag har börjat bada. Och jag badar som aldrig förr. Inte ens den rekordvarma sommaren för två år sedan badade jag såhär mycket (KAN ha att göra med Otto, då 3 månader gammal). Vad som är dagens höjdpunkt? Kvällsdoppet. Finns inget härligare. Vem hade trott att det skulle bli såhär? Och att jag frivilligt doppar huvudet TROTS hur håret ser ut i efterhand vittnar väl om en hel del. 

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Ett axplock av efter-badet-selfies från sommaren 2020. Åh, vilken sommar vi har haft ändå! Det trodde jag inte för några månader sedan; att det skulle bli såhär bra. Flertalet stranddagar, lata dagar i hemmet och massvis med utflykter. Nu är jag SÅ redo för höst och svalare temperaturer. Och vem vet; kanske blir jag en vinterbadare!?

Favoritfärgskala

Högsommarvärmen fortsätter att leverera (lagom till jobbstarten) och jag vill inget annat än att klä mig i ljusa fräscha - dessvärre mycket spillvänliga - färger. Det svarta och mörka är ett minne blott och jag fyller garderoben med vitt, creme och beige. Älskar att kombinera de nyanserna.
 
När jag inte längre kommer undan med en strandtunika, utan nu är tillbaka på arbetsplatsen är det exakt detta jag söker i garderoben på morgonen.
 
(null)
(null)
 
Vit gammal tisha från Filippa K. Gammal favoritkjol från Totême och slipins från Vagabond. Nagellack i samma härliga nyans. 

Nytt hösthår

Trots att hösten just nu känns väldigt avlägsen var det mer än på tiden att fräscha upp mitt trötta coronahår. Nästan fem månader har jag gått utan att så mycket som att röra topparna. Det är något slags rekord för mig, som jag inte enbart kan skylla på covid. En mammaledig frisör och en stor portion lättja ligger även bakom. Nu är det dock klippt! Så skönt, trots att jag i vanlig ordning längtar tills överskottsfärg och den kemiska doften gått ur håret. Något vi säkert löser lätt med ett par salta bad under helgen. 

(null)
(null)

Hej och hå! Ett par centimeter kortare (håret slets mycket mindre på fem månader än vad jag trodde) och några nyanser neddämpad färg. När hösten väl gör intåg är jag redo!

RSS 2.0