Tråkig dag

Inte genomtråkig, såklart, men många sysslor har blivit uträttade och jag känner mig i ärlighetens namn mer effektiv än uttråkad. Tvättat tre maskiner, bäddat rent i alla sängar, fått ett fönsterglas utbytt, lämnat kläder till återvinning, fotbollsträning med Victor, lagat mat, vikt tvätt, badat smutsiga förskolebarn och - slutligen - nattat tre barn. Puh! Som löken på laxen har jag även avslutat dagen med att betala en jäkla massa räkningar. November blev tydligen en dyr månad och jag skyller det främst på hemförsäkringen, som oannonserat damp ner i brevlådan. Eller oannonserat och oannonserat; den kommer ju i just november varje år. Tur att billiga december tar vid snart... 

(null)
(null)

Söte och glade lille Otto skojade och spexade medan syskonen badade. 

(null)

Victor var nämligen SMUTSIG efter fotbollen. 

(null)

Lillasyster var inte fullt lika nergrisad, men ett bad är aldrig en dålig idé. Alltid något smuts som ska tvättas bort, alltid någon matrest som har fastnat i håret. 

The glow

Jag har ju under året som gått fyllt 35 och har en hy som INTE är vad den en gång var. Tycker att den börjar kännas tunnare och lite slappare. Man vet ju vad som komma skall. Så det var bara att ge sig ut i jakt på retinol. Räddningen. Om det inte hjälper får jag överväga mer radikala, dyrare, alternativ. Eller landa tryggt i att åldrandet är en del av livet. 

Jag har aldrig testat krämer med retinol i förut, har väl inte tyckt mig behöva det. Nu har jag kört kvällstid i en vecka och blir redan leggad på Systembolaget. Själv märker jag väl marginell skillnad än så länge, men är det någon gång min hy känns som bäst är det direkt efter all insmörjning på kvällarna. Jag kan riktigt känna hur den tajtas åt. Som bortblåst på morgonen. 

(null)

Efter dusch, rengöring, ansiktsvatten, vattenbaserat serum, någon smörja med retinol, nattkräm och ögonkräm. That’s it!



Sen sist

Tiden alltså. Att säga att den springer iväg vore ju en underdrift. Plötsligt har Otto blivit åtta månader och jag börjar jobba OM EN MÅNAD. Hur töntigt det än kan låta så vill nu även jag ställa mig upp och skrika; STOPPA TIDEN! Men det är ju omöjligt, så då får jag ta till nästa klyscha; njuta. Det är ju inte alltid alldeles enkelt, men jag får väl göra mitt bästa. Snart kommer jag att trilla hem lagom till middagsdags och förhoppningsvis få en eller två kvalitetstimmar med trötta barn på vardagskvällarna. 

Men det var ju inte alls det som detta inlägg skulle handla om. Utan vad vi har gjort sedan sist. Och svaret på den frågan är - lyckligtvis, på grund av den sena timmen - inte mycket. Otto har haft en bedrövlig och envis ögoninflammation, som först avhjälptes efter tio dagar, då vi fick receptbelagda droppar utskrivna av läkaren. Jag kände mig tjyvig i förra veckan, Alice och Victor har hostat om varandra och de senaste dagarna har Erik varit sjuk. Inte jättesjuk, men tillräckligt för att allt ska kretsa kring hans tillstånd, man som han är. Igår var vi alla äntligen på benen igen och gick på middag hos mormor som fyller år imorgon. Festsäongen har börjat!

(null)

Stackars Otto har varit riktigt risig. Som jag torkat hans ögon. Utan märkbar skillnad. 

(null)

Men! Så fick han medicin och blev genast bättre.

(null)

Vi har varit på BVC. Victor fick kolla synen och har därmed avlagt sitt sista BVC-besök. Med lillasyster som ivrig åskådare. 

(null)

Några träningspass har jag hunnit med mellan varven. Enda fördelen med Eriks sjukdom; jag har haft oemotsagt träningsföreträde. Och att balansera på knäna på en pilatesboll är mycket svårare än det ser ut. 

(null)

Mest har vi dock myst runt hemma. I pyjamas, när det tillåtits. Otto i Victors gamla och jag i enda Black Friday-fyndet. Vad mer kan man behöva?

(null)

Alice och Victor var dock sugna på lite mer shopping, men fick nöja sig med att prova. Man är aldrig för ung för fönstershopping. 


Smartheten

Efter fem och ett halvt år som mamma undrar jag när jag senast fick en hel natts god sömn? Och inte bara en eller två utan veckor av ostörd åttatimmarssömn? Det är ju inte undra på att man känner sig lite... dum ibland. Kanske inte stendum, men stapplande i resonemang, en oförmåga att hålla tråden i diskussioner och avsaknad av wit. Ja, fyndighet. Jag tyckte ändå att jag en gång i tiden var både smart och rolig. Åtminstone vid enstaka tillfällen. Numera är de tillfällena mer sällsynta än svensk regeringsbildning. Att anklaga mig för att vara smart tror jag inte att någon skulle våga göra nu för tiden. Och min fråga lyder; beror det på sömnbristen? Eller barnen? Eller har jag bara gått och blivit tråkig? Och lite korkad. Är det såhär jag ska vara nu? En person som folk suckar lite uppgivet över att bli placerad intill på middagsbjudningar. En person som man pratar om rabattcheckar på blöjor eller Meghan Markles senaste gravidklänning med, eftersom man tror att det är ungefär vad min hjärna klarar av. Eller kommer det att vända? Kommer jag inom - vad jag hoppas - en snar framtid kunna tänka klart en hel tanke och föra ett framgångsrikt samtal om, låt oss säga, skotten i Ådalen eller mumble rap? Eller är jag för evigt förvisad till "mammahörnan" där barns olika framsteg diskuteras in i minsta detalj? Låt oss för Guds skull hoppas på det förstnämnda. 

Firandet fortsätter

Efter lördagens modesta dop väntade fars dag i söndags. Firandet blev dock något mer dämpat än vad som var tänkt från början, eftersom tre av fem familjemedlemmar, inklusive undertecknad, var lite krassliga. Medan jag brottades med begynnande halsont, hostade Victor och Otto - värst drabbad - var både febrig och ögoninfekterad. Vi lyckades dock uppbåda tillräckligt med krafter för att göra frukost till far i huset och uppvakta honom med presenter, teckningar, ett kort och senare på dagen även middag på lokal. En bra dag! Minus halsontet. 

(null)

Hela gänget på Surf Shack. Pappan i sina nya presenter; skjorta och tröja. 

(null)

Obligatorisk lek med barnen på fars dag. Och alla andra dagar. Som väl också är fars dag!? 

(null)

Stackars lille sjuklingen med dubbel ögoninfektion. Han var glad när helgen var över och han äntligen fick vila ut. Precis som hans mamma. 

Drop-in dop

Det är inte bara frisörer och kapell i Las Vegas som har drop-in-tider nu för tiden, utan även Svenska kyrkan för barndop. Jag tyckte att konceptet lät fantastiskt för trötta och stressade småbarnsföräldrar som egentligen inte ORKAR arrangera dop och efterföljande kalas. Så vi hoppade på tåget; beställde en tårta och ordnade gudföräldrar. Sedan hade vi en mysig och intim liten ceremoni för Otto, som nu - liksom sina syskon - är upptagen i församlingen. Tips till alla andra latmaskar där ute!

(null)


RSS 2.0