Oscarsgalan

I natt gick så 2019 års Oscarsgala av stapeln. Jag har - min vana trogen - sett inga av de nominerade filmerna, men har faktiskt planer på att se många av dem. Mahershala Ali, som redan briljerar i säsong 3 av True Detective, vann en Oscar för bästa biroll i Green Book, en film jag gärna vill se. Liksom Bohemian Rhapsody (ÄLSKAR Queen! Och Rami Malek, även han Oscarsvinnare från och med i natt), Vice, och The Favourite. För att nämna några. Men detta inlägget ska handla om något helt annat. En färgsprakande (eller ska jag säga rosasprakande) fest på röda mattan. Here we go!
 
 
Kiki Layne gjorde Oscarsdebut i en fantastisk rosa skapelse.
 
 
Gemma Chan i en annan rosa dröm. Signerad Valentino.
 
 
Jennifer Lopez påminde om en discokula. På ett positivt sätt! Hon fyller alltså 50 år i år.
 
 
En annan 50-plussare. En annan magnifik rosa klänning. Julia Roberts i Elie Saab.
 
 
Rosa prinsessbakelse nummer 4. Kacey Musgraves bär upp den med bravur.
 
 
Och slutligen - Academy Award Winner - Lady Gaga. Varken rosa eller prinsessigt, men en värdig vinnare på röda mattan. Och av sin statyett.

Nytt hår

I torsdags var det dags för ett efterlängtat klipp igen. Jag vill gärna få ut längderna lite nu när jag slutat tappa hår, eftersom mitt hår tenderar att växa på bredden, snarare än längden, men det känns svårt. Ju mer jag sparar, desto mer slits och behöver klippas av. Nåväl. En ordentlig uppfräschning hos en helt ny frisör blev det. Eller, det är inte helt sant. För ganska exakt 4 år sedan var min ordinarie frisör mammaledig och jag gästspelade hos Anna. Nu har min ordinarie frisör kastat in frisörhandduken för gott och jag är glad över att ha hittat en smidig lösning på det problemet. 
 
(null)
 
I sängen efter att ha cyklat hem i ösregn - OCH stått för alla kvällsbestyr. Då är man inte gladare än såhär. 
 

Fredag!

Äntligen fredagskväll! Veckans bästa dag - och tid. Man har hela helgen framför sig och inga måsten - än så länge. Efter denna arbetsvecka, som - i likhet med förra - har innehållit många och långa stressmoment är det så skönt att bara ha en lugn kväll framför sig. För mig innebär det för tillfället att en färdig sparrisrisotto står på spisen, ett glas rött är upphällt, de stora barnen tittar på TV och Otto ska sova. Så nu väntar jag bara på Erik. Den som väntar på något gott...

(null)

From my point of view. 

Lilla simbarn

Varje fredag går Otto på babysim och varje fredag missar jag hans framfart i vattnet. Förutom förra fredagen, då jag på grund av överbelastad arbetsbörda tidigare i veckan, jobbade hemifrån och tog en långlunch på badhuset. Eller just själva lunchen inmundigades på konsthallen, men inte timmen dessförinnan. Det var roligt att se Otto i samröre med andra - likasinnade - barn. Inte bara som en förtryckt lillebror i skuggan av sina syskon. Jag minns att Victor kunde bli rätt upprörd under babysimmet och ibland fick vila vid kanten, men Otto höll god min genom hela lektionen trots att han kanske inte ÄLSKADE det. Precis som min mobilkamera inte älskade belysningen i simhallen. 

(null)
(null)
(null)
(null)

Lilla vattendjuret. Och stora vattendjuret. 

FaceTime

Då jag numera är på jobbet övervägande delen av barnens vakna timmar (har jag tur sticker jag innan morgonkaoset drar igång och barnen ens har vaknat. Eller det har väl föga med tur att göra, utan mer om hur pass såsig jag är på morgonen) så får vi passa på att FaceTime:a när tillfälle ges. En chans att se barnen innan kvällshumöret kickar in och njuta av en välbehövlig paus från kalkyler och resultaträkningar. 

(null)
(null)

FaceTime med två av tre barn. Båda måttligt intresserade av samtalen. Och jag inser vilken osmickrande lyster lysrörsbelysningen på mitt kontor ger. 


Träning

En fördel med att ha börjat jobba är att jag kan ta mig tid för lunchträning. De dagar tid finns. 30-45 minuters jobbiga pass och jag har både klarat av dagens träning och samlat energi till eftermiddagen. Efter onsdagens GRIT-pass kunde jag inte gå på två dagar. Ska 2019 bli året jag verkligen kommer i form? Första året sedan 2011 som jag inte har varit gravid eller ammat. En kan ju bara hoppas. 

(null)

En aldrig så lite pinsam gymselfie. Hjälper att gymmet är någotsånär avfolkat. Vilket det annars sällan är såhär i början av året. Jag längtar så tills folks nyårslöften börjar avta. 


RSS 2.0