Barnens jul

Julen är ju tveklöst barnens högtid. Och detta jullov har vi mjölkat ut det yttersta av ledigheten. Sena kvällar och sovmorgnar, middagar och luncher, TV-tittande, lek med julklappar och slappande. Så skönt! Ska bli svårt att ställa om sig själv - och resten av familjen - till normala arbetstider nästa vecka. 

Här är ett axplock av vårt jullov. 

(null)

Jag drog på mig en festblåsa och firade jul. Enda bilden jag lyckades fastna på innan gästerna anlände. 

(null)

Det var en lååång väntan på tomten. Flera veckor lång faktiskt. Men den sista tiden var näst intill outhärdlig. Både för stora och små. 

(null)

Men så kom tomten. Hela vägen från norra Finland. Misstänkt lik pappa på strumporna. 

(null)

Victor var hos frisören och firade med lunch. Håret ska tydligen sparas ut och bli långt nu. Gulligt!

(null)

Alice slapp klippning, men fick ändå lunch. Pizza från Söderberg och Sara på vårt nya favorithak Saluhallen. 

(null)

Julklapparna har fortsatt komma i en strid ström. Sist ut var en Darth Vader-dräkt. Mycket populär!

(null)

Till sist fick jag min efterlängtade ris ala malta hos barnens mormor. Och barnen fick träffa Bolle. 

Julen är över..

.. och här ligger jag och tar igen mig. På ett sätt är det skönt att äntligen slippa allt julstök; matlagning, julpynt, klappinslagning och STRESS. Samtidigt som vemodets storhetstid snart tar vid - nyårsdeppet följt av hela januari månad. Oxveckorna. 

Men först laddar vi för nyårsafton och en bättre middag. Förhoppningsvis håller jag mig vaken till tolvslaget. 

(null)


Jullov

Jullovet är i full gång och medan jag håller på att få en stressrelaterad kollaps är barnen utom sig av uttråknad och väntan på tomten. Men. Nu börjar allt falla på plats. Och tur är väl det, för imorgon är det julafton. Skinkan är tillagad, köttbullarna stekta och all mat är inhandlad. Och viktigast av allt; alla julklappar är på plats under granen. Utom möjligtvis de som är till mig. Det återstår att se. 

(null)

Granen, innan den fylldes på till bredden av klappar. Det här ser lite mer modest ut. 

(null)

Köttbullarna. Victor sa att de var äckliga och Alice ville inte ens smaka. Nåja, mer till mig!


Lucia

Igår var det årets mysigaste högtid; lucia. Trots att dagen - och veckan - mest bjudit på stress och massa möten lyckades jag åka från jobbet i någorlunda tid för att vara med på dubbla luciafiranden på förskolan. Alice invigde luciakronan och Victor gick ifrån traditionen att vara jultomte och kom istället som pepparkaksgubbe. Så sött så!

(null)

(null)

På grund av lagar och skyddade personuppgifter är det inte tillåtet att fotografera själva tåget, men jag lyckades sent omsider knäppa två bilder på mina egna barn. 

Hår igen

Det kanske är någon som undrar hur jag trivs i min nya hårlängd? Ingen? Nåja, jag ger väl er en uppdatering ändå. Och svaret är att jag trivs alldeles utmärkt. Att föna det var fjärde dag är inget problem när det innebär att jag för första gången i mannaminne kan ha håret utsläppt en hel dag utan att det ser risigt, tovigt eller hängigt ut. Och det blev inte så tjockt i topparna som jag befarade. Så min nya, lite kortare, frisyr får två tummar upp. Av mig, i alla fall.
 
 
Här sitter jag otroligt sammanbiten med utsläppt hår i en gammal cashmeretröja från New York. 

December

Innan jag visste ordet av det hade vi kört raka vägen in i december. Året sista månad. Sista tiden i november - liksom första veckan i december - gick i ett. Det bjöds på födelsedagskalas för mormor, adventsbryderier, ett överskattat julbord på Oaxen i Stockholm och - icke att förglömma - bokslut. 
 
Här kommer blandade bilder från de senaste veckorna, med fokus på barn. Lucia och jul står inför dörren. Detta vill man inte missa!
 
(null)
 
Att knäppa en bild på pepparkakorna i soffan var lättare sagt än gjort. Här tittar i alla fall båda in i kameran.
 
(null)
 
Efter en heldag fylld av bus tar man sig gärna en lur. Alltid klädd som pepparkaka. Nu har jag äntligen lyckats lura ner dräkten i tvättkorgen, så den blir fläckfri till lucia.
 
(null)
 
Mormor fyllde år och bjöd på kalas. Dock inte på Leos Lekland, till Victors stora besvikelse. Nåväl. det blir ny chans på det på söndag, då en jämnårig firar födelsedag.
 
(null)
 
Nya ytterkläder till barnen. De växer ju fortfarande.

RSS 2.0