Fredagsmat

Dagen började bra, för en gångs skull. Lille Victor var på ett strålande humör och jag såg min chans till privattaxi när Erik ändå skulle släppa honom på förskolan. Efter lämningen åkte vi och åt frukost på Gatau. Det är ju ändå fredag! Jag lyxade till det med baguette och varm choklad innan jag begav mig till kontoret.
 
Och inte nog med detta. Lunchen bestod av trevligt lunchsällskap och pizza på Vapiano och fredagen till ära hade en nyförlovad medarbetare bakat kaka till fikat. En kaloribomb, enligt egen utsago. Som om detta hindrade mig. Så resten av helgen får helt enkelt tillägnas träning och detox. Något jag gissar inte kommer att hända.
 
 

Frukost deluxe. Startskottet för en riktig matdag. 

På bussen

Bitande iskalla vindar blåste friskt över nejden i morse när jag trampade till jobbet. Så jag tog beslutet att ställa cykeln vid dagis och ta bussen till jobbet. Ett klokt beslut, känner jag när jag tittar ut genom bussfönstret. Hyllie alltså. Platsen där det ständigt stormar. 

Nu vankas andrafrukost och överlämningsarbete. Ser fram emot det ena något mer än det andra. 


En busselfie. Mössa och varmaste dunjackan hjälper föga mot de skånska vintervindarna. 

Gonatt!

Jag lyckades hålla mig vaken hela Poirot igenom igår, vilket jag fick betala priset för idag. Inte nog med att programmet håller på till midnatt, därefter låg jag vaken och var rädd för mördare en bra stund innan sömnen slog klorna i mig (ja, men detta är ju en blogg så jag måste använda mig av lite bloggspråk då och då).

Resultatet av min "all-nighter" har alltså blivit att jag redan nu har krupit till kojs och hoppas innerligt på en god natts sömn. Så varför utsätter jag mig för denna söndagskvällssyssla? Jo! Agatha Christies Poirot är för tillfället det enda program jag uppskattar på svensk TV. En riktigt hederlig deckare, precis som jag vill ha det. Tyvärr otillgänglig på alla moderna medier, utan måste ses i realtid. På TV. Och så får det bli.


En av anledningarna till att man inte kan annat än att älska Poirot. 

Sundays

Veckan som gått har varit både tung och lång och helgen kändes mer välbehövlig än någonsin. Kanske var det på grund av min 38-timmarstripp till Kista, kanske på grund av den jobbiga överlämningen jag nyligen påbörjat. Oavsett vilket kom helgen som ett välkommet avbrott innan det är dags för nya tag imorgon bitti. 

Förutom att ha haft en helg som har gått i slappandets tecken tog jag även itu med ett projekt som har legat och väntat i dryga tre månader. På senaste föräldrarmötet på Victors förskola fick vi nämligen i uppgift att göra en bok om barnen med bilder på barnen, släktingar och aktiviteter som barnen gillar. Att framkalla bilder kan tyckas vara det jobbiga i kråksången, men de har legat och dammat i flera månader. Idag tog jag tag i med arbetet att klistra upp dem på papper och skriva dit en liten bildtext. Den lätta delen alltså. Men ändå en surdeg. 

Nu kopplar jag - som sig så bör den här tiden på söndagskvällar - av i soffan till Poirot. Som vanligt ska det bli spännande att se om jag lyckas hålla mig vaken till slutet. Dubbelspänning med andra ord. 


Boken om Victor och riktiga Victor, som kopplar av efter ett - som alltid - välbehövligt bad. 

Dags igen

Ännu en tidig morgon på Sturup. Ännu en resa till Arlanda och Kista. Den här morgonen är dock lite tidigare än alla andra och det kom som en chock när klockan ringde tjugo över fem i morse. En välbehövlig chock, eftersom någon (inga namn nämnda) legat och sparkat mig i magen sedan klockan två i natt. 

Nu är jag i alla fall på plats. Incheckad, boardad och klar. Redo för en timmes halvdan flygplanssömn!


Flyger Norwegian idag. Lite billigare, lite sämre. 

Efter regn

Gårdagen utvecklade sig till en riktig skitdag. Skitdagen ifråga inleddes med punktering på väg till jobbet - mitt i ingenstans. I regn och blåst släpade jag cykeln den sista biten till jobbet bara för ägna hela lunchen - och lite till - till att upptäcka att hela Hyllie saknar cykelreparationsmöjligheter. Såvida man inte vill ställa sig mitt i snålblåsten och göra det själv. 

Eftersom jag inte hoppade på DIY-alternativet ovan slängde jag till sist upp cykelskrället på vinden och tog bussen hem. Och dit idag. Jag kan nog vänja mig vid den bekvämligheten. Är min aktiva cykellivsstil ett minne blott nu? För att inte förenkla det valet fullständigt tog jag idag - återigen med cykeln i släptåg - tåget den här gången. Hela vägen in till city och en välkänd cykelreparatör. Inga krusiduller där inte. För 160 pix är den som ny imorgon. En får tacke. 

Vad som inte verkar förnya sig är däremot vädret. Jag kan inte minnas när det senast inte regnade en dag. Jag föreslår därför en kompromiss. Cykel med Victor till dagis, därefter bussen den snålblåsiga sträckan till jobbet. Ja, så får det bli. Åtminstone tills mitt nyinskaffade månadskort löper ut. 

Tjugondedag Knut..

.. och tillbaka i gamla hjulspår. Allt vad semester - men även bokslut! - heter är nu överstökat för samtliga och att jag satt på ett helt tomt kontor för en vecka sedan är ett minne blott. Julen är utstädad och jag är redo för våren! Jaja, jag vet, än så länge har bara halva januari förlöpt och snön kan falla in i april, men det KÄNNS ljusare. Varmare. Vårigare. Jag är trött på reorna (det är man väl i och för sig redan innan de börjat?) och redo för vårmodet att ta plats i hyllorna. Som vanligt vid den här tiden på året börjar jag bli sugen på ljusare nyanser och pastelliga färger. Om min hudton inte vore så blek att den stundtals skiftar i grönt skulle det till och med kunna vara ett alternativ. Tills jag får lite färg kör jag dock på säkra kort; grått och svart. Liksom vädret.
 
 

Som sagt. Grått och svart. På kläder, skor och nagellack. 

Nytt år, nytt gym!

I likhet med många andra innebar årsskiftet ett nytt gymkort för mig. Och inte bara ett nytt kort, utan ett helt nytt gym. Jag älskar verkligen mitt gamla gym, men efter vår flytt är det så förbaskat långt bort. Vilket inte direkt gynnar träningstillfällena. Så när mitt nya träningsbidrag nu trillade in gjorde jag slag i saken och införskaffade ett nytt kort med träningsmöjligheter på flera olika ställen. Ett inte alltför långt från hemmet och ett precis bredvid jobbet. Bland annat. Så ursäkterna är nu ett minne blott. 

Betyget? Jag är än så länge inte helsåld. Gymet i sig är nytt och fräscht (vilket är mer än man kan säga om mitt gamla), men ganska litet och med begränsad utrustning. Eller annorlunda utrustning. Att man måste förboka pass känns också jobbigt, men blir förhoppningsvis en spark i baken.

Så. Allt tar sin tid. Nu ska jag vänja mig vid de ljusa, fräscha lokalerna, den nya utrustningen och se till att pallra mig dit. 


Kettlebellsen är stora och färgglada här. Var är järnklumparna jag är van vid?

Bokslutstider

Så var ännu ett bokslut över. Eller över skulle jag kanske inte kalla det, då jag är mitt uppe i det, men just den värsta stressen och pressen är över. Jag firade detta med ett träningspass på gymmet och hemlagad gryta till lunch. Än så länge sitter nyårstagen i! Nu gäller det bara att hålla dem i dryga 11 månader till..

Och så snart jag har rapporterat resultatet ska jag fortsätta mitt aktiva leverne och trampa hem i vad som känns som en vind som blåser minst 20 sekundmeter, för att förhoppningsvis inte hämta Victor sist idag. Det är med andra ord bråda tider.

Leos lekland

Igår var det dags för premiärturen till Leos lekland. När jag var barn fanns inget sådant. Inte som jag kände till i alla fall. Och av olika anledningar har jag inte haft vägarna förbi i vuxen ålder. 

Men igår var det som sagt dags. Victor älskar ju att leka, springa och hoppa, så Leos lekland kändes dom det optimala stället för att få honom lite kvällstrött. Imorgon är trots allt jullovsvanorna ett minne blott. 

Om det blev succé? Det kan man säga. Så pass att Erik faktiskt tog en tur dit även idag, medan jag betade av årets första jobbdag. På en helgdag! För egen del dröjer det nog tills jag sätter min fot på leklandet igen. På gott och ont..


Sötaste barnet på studsmattan. Med de obligatoriska bollarna i högsta hugg. 

Slappesöndag

Efter lunch fick Victor barnvakt i form av mormor medan jag och Erik passade på att gå på vår traditionsenliga jullovsbio Hobbiten. En mysig matinéeftermiddag, men jag måste erkänna att jag är rätt glad att trilogin är över nu. Jag orkar helt enkelt inte se ett tre timmar långt orchkrig igen. 

Men nog om det. Väl hemma var klockan bara halvsex, så efter middag, disk, bus och nattning har Erik gett sig av på tennisträning medan jag slappar välförtjänt i soffan till Poirot. Jag älskar den typen av mysterier och hoppas bara att jag håller mig vaken till upplösningen. Två timmar till alltså. Pust. 


Här mår man!

2015

Vi har - för ett par dagar sedan - rullat in i ett nytt år. 2015 är här och jag kan inte låta bli att förundras över hur snabbt föregående år gick. Är det så när man har barn? 

Jag har, som bekant, inte hunnit göra någon sammanfattning över det gångna året än, men den som väntar på något gott.. Till dess tänkte jag istället berätta om vårt otroligt lugna och otroligt vuxna nyårsfirande. Hemma, på tu man hand, med Victor sussandes i sin säng åt vi löjrom, oxfilé och pavlova. Med rödtjut och lite skumpa för de som ville. Sedan tittade vi på fyrverkerier och tackade för oss. En mycket värdig avslutning på 2014. Vilket är mer än man kan säga om många tidigare nyårsaftnar. 


Jag hann aldrig föreviga huvudrätten på bild, men den smakade också. Med all denna mat i magen, och med hattarna på sniskan, firade vi in det nya året. 

RSS 2.0