I bokhyllan

Eller på sängbordet, för att vara exakt. Ja, där befinner sig boken med den vackra titeln "Sång till den storm som ska komma". Peter Fröberg Idlings debutroman om en ung Pol Pot - och vägen till folkmordet 20 år senare.

Denna bok är helt otippat månadens bokklubbsbok. På grund av diverse bortfall från senaste mötet lyckades jag för första gången någonsin få igenom mitt val. Då får vi ju bara hoppas att den är läsvärd. Fyra sidor in i den fiktiva romanen om mannen som sedermera blev känd som Pol Pot känns det för tidigt att uttala sig om den saken, men jag tycker att boken verkar ruggigt intressant. Hur formades den man som kom att utplåna hela Kambodjas historia - materiell som kulturell? 1,7 miljoner människor beräknas ha mist livet vid röda khmerernas framfart och en hel värld gick förlorad.


Vita väggar

Såhär blev förresten resultatet av veckans målning i sovrummet. Skum belysning till trots, men det gröna är borta.


Månadens flickvän?

Septembers sista dag hade jag planer på att kvala in som månadens flickvän genom att köpa en ny jacka till Erik. Så vi hoppade upp på våra hojar och styrde kosan mot vedervärdiga Mobilia, där en ny Spiritbutik nyligen öppnat. Väl på plats var det idel sura miner och ett shoppinghumör som var som bortblåst hos ovannämnd sambo. Istället köpte jag ett ljus och cyklade hem. Kanske vinner jag priset i oktober istället?


Nyshoppat

Det var inte bara plättlagget som fick följa med mig hem från stan tidigare idag. Jag gick faktiskt helt in för husgerådsshoppingen och kom - förutom ovan nämnd pinal - även hem med en ny traktörpanna, tekoppar och skålar från Mon Amie, Rörstrand, och diverse nödvändigheter som ny smörkniv, potatisskalare och äggdelare. Nu är jag verkligen kittad för höstens matlagningsutmaningar.


Plättar in the making

I min nya plättlagg. Älskar den redan!


Myskväll i soffan

Glass, tända ljus och en b-rulle på TV. Perfekt avslutning på arbetsveckan.


Bokslut.. igen!

Mitt liv är kraftigt inrutat efter boksluten. Och de går i ett. Varje månadsskifte är det samma sak, bara olika (eller återkommande) problemställningar. Och varje månad byggs upp på samma sätt. Bokslutsförberedelser, bokslut, rapportering och efterarbete. Augusti månads efterarbete var kolossalt. Så när jag nu dansar in i septembers månadsbokslut känns det liksom lite.. för tidigt. Är det redan dags igen?
 
Vaddå ekorrhjul? Välkommen till ekonomens vardag!
 
 
Lite mindre manuellt arbete för min del, men ständigt dessa siffror. Att man aldrig tröttnar!

I målartagen

Tidigt i morse dundrade Målar-Jörgen in i vår lägenhet med penseln i högsta hugg. Efter ett års illamående av en mintgrön nyans på väggarna gjorde jag äntligen slag i saken och ringde målaren. Ja, jag hade kunnat göra det själv, men var ligger nöjet i det? Bäst att utnyttja ROT-avdraget så länge det går!

Med några veckors fördröjning kom som sagt målaren till sist och sovrummet har nu äntligen skiftat färg från mint till vitt. Inga krusiduller, inga konstigheter, bara nordiskt vitt. Imorgon läggs det sista och avgörande lagret färg, men redan nu är skillnaden uppenbar. Det mintgröna är ett minne blott. Halleluja!


Möt hösten i kamelfärgat!

Eftersom det är kyliga temperaturer utomhus och om möjligt ännu kyligare temperaturer inne på mitt jobb är varma kläder lite av ett måste. Därför såg jag denna supervarma polotröja från Whyred som en mycket god investering för hösten, ja även vintern. Varm, mysig och oversized. Plus den perfekta höstfärgen. Vad mer kan man önska?
 

Söndagsmiddag på en måndag

Diverse tågförseningar och matfrosseri i Ystad gjorde att gårdagens tilltänkta söndagsmiddag blev inställd. Eller snarare uppskjuten. Så idag - en helt vanlig måndag - blev det köttbullar, sås och lingon. Typisk söndagsmat. Vem vet var detta kommer att sluta? Ärtsoppa och pannkakor på fredag?


Veckoavslutning

Veckan avslutades på bästa möjliga sätt med en härlig söndagsfika i Ystad med syster och svåger. Calamaris, köttgryta och äpplekaka med vaniljsås stod på menyn. Bland annat. Mätt och belåten rullade jag därifrån när jag slutligen insåg att det inte skulle bjudas på fler läckerheter.

Nu genomlider jag en lite mindre härlig tågresa tillbaka till Malmö, där det vankas ännu mer mat och soffhäng ikväll. Söndagar när de är som bäst. Minus tågresan.


Grå lördag

Som vanligt har lördagsförmiddagen ägnats åt trista måsten såsom disk, städ och tvätt. Med regnet i luften utanför fönstret var det för en gångs skull riktigt mysigt att hålla sig inne. Så pass mysigt att jag bjöd på sconesbrunch med varm choklad. Om man kan mysa på såhär känns det inte längre så tokigt att hösten är på ingång.

Ikväll blir det dock andra bullar. Då är det slut på höstmyset och koftan byts ut till förmån för klackaskorna och läppstiftet. Ikväll vankas höstens andra 30-årsfest.

 

 

Såhär grått är det utanför fönstret och jag är glad att jag får hålla mig inne ett par timmar till.


Eftermiddagssurf

Varvar jobbandet med lite planlöst surfande på internet en torsdagseftermiddag som denna. Kollar allt från radhus i Friluftstaden till höstens modemåsten. En ny handväska vore kanske på sin plats? Något i stil med min Mulberry-Alexa fast i svart. Och inte Mulberry då. Omväxling förnöjer ju, som vi alla vet.
 
När jag surfar har jag alltid obegränsat med pengar. Priset är inte problemet. Och då är valen hur många som helst. Varför inte Givenchy eller Celine? Eller Bottega Veneta? Äsch. Ska jag spendera så mycket kan jag ju lika gärna slå till på ett radhus.
 
 
Vad ska jag välja?
 

Plopp

Efter lunchen blev jag plötslig - och helt omotiverat - sugen på Plopp. En craving som satte in bara sådär. Vanligtvis gillar jag inte ens Plopp. Men med tanken väl i huvudet kan jag inte släppa den. Lyckligtvis ligger allt vad plånbok och pengar heter i tryggt förvar i hemmets lugna vrå. Så mina fantasier får fortgå. Dock börjar de spåra lite, då jag nu är inne på väpnat rån - antingen mot en kollega eller självaste Pressbyrån. Allt detta för en liten bit Plopp..
 
 
 
Mmm.. Be mine!

Ajajaj

Status: Ont i kroppen. Hela kroppen. Anledning? 25 minuters kettlebells. 25 minuter! Det är helt otroligt! Man hinner ju knappt börja innan det är dags att sluta. Träning jag gillar. Med resultat. Det tåls att sägas igen; kettlebells is da shit.

Operagrillen

Idag avlade jag ett besök på Operans trevliga restaurang Teatergrillen på lunchen. Trots att jag har krypavstånd dit har jag aldrig varit där tidigare, men gosse vad trevligt det var. Personalen, stämningen, salladsbuffen och maten får alla höga betyg. Tyvärr gjorde jag misstaget att ta lax istället för kött. Hur svårt ska det vara? Nåväl. Kanske värt att testa deras kvällsmeny nästa gång!
 
 
Lokalen minus alla lunchgäster. Tummen upp!

Lust och fägring stor

Äntligen har jag fått upp lite fägring på balkongen! Nu ska de bara överleva höstkylan.


Dagens goda gärning

I helgen rensade jag ut delar av garderoben som jag inte använt sedan Dackefejden för tvättning. Idag packade jag ner allt i påsar, som jag kånkade iväg med till Myrorna. Att lämna mina avdankade plagg där och se hur glada de anställda blev värmde mitt lilla hjärta. Nu blir det ännu mer rensning. Äntligen ska min garderob gå att stänga.


Gonatt!

Efter en härlig helg säger jag nu godnatt. Och ett välförtjänt sådant. En intensiv lördag åtföljdes av en betydligt lugnare söndag. Dagen, som bestod av brunch med nybakade scones, shopping (matshopping, inte mer spännande än så), höstpromenad och söndagsmiddag, avslutades med TV-kväll i soffan. Nu ska jag ladda batterierna för nästa vecka och bjuder i samma veva på en bild av Erik och fåren. Liksom alla andra barn skulle han in till dem och klappa. Min roll var mer passiv. Godnatt!


Skånes djurpark

Idag besöker vi Skånes djurpark. En zoologi av nordiska djur. Här nedan med både en räv och en björn.


Äntligen fredag!

Fredag - så härligt! Regn i luften och en orkan på intågande, men vad gör väl det? Om två timmar ska jag klippa ett jobbigt möte och sedan tar jag nog tidig helg. För kvällen har jag över huvud taget inga planer, förutom en god middag och kanske en rulle på det. Imorgon vankas tvättstuga, Skånes djurpark och restaurangbesök. Just nu stämmer jag av menyn och det vattnas alltmer i munnen. För hur gott låter inte oxfilé med amaronesås, kalvfilé med grön sparris eller glaserad vildand med kantareller? Och efterrättsmenyn ska vi inte ens tala om!
 
Glad fredag!
 
 
Just saying...

Kettlebells

För er som, liksom jag, tycker att det är lite trist att springa distans, men ändå vill få upp flåset i kombination med rejäl styrketräning är kettlebells att rekommendera. Kettlebells är ryska gjutgärnsvikter med handtag som utvecklades i Ryssland redan under 1700-talet. Den sovjetska armén använde dem som en del av sitt träningsprogram på 1900-talet, och sedan 40-talet har de använts i olika sportsammanhang och tävlingar.
 
Det är detta jag gillar med dem. Det känns så ursprungligt på något sätt samtidigt som man blir stark på ett bra sätt. För att inte tala om den magiska träningsvärken som uppstår efteråt. Jag fick träningsvärk i muskler jag inte ens visste att jag hade. Så om du har chansen; spring och testa! För som vi alla vet är ju trötta muskler glada muskler.
 
Se där ja. Historielektion och träningspepp i ett.
 
 
Förmodad ryss tränar med kettlebells i en annorlunda kostym.

9/11

En sorgens dag i historien. Tvillingtornen, Anna Lindh och Ronnie Peterson. Men det är inte enkom ledsamma händelser som skett denna dag. Idag släpptes även journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson fria från fängelset i Etiopien. Ett stort steg för det fria ordet. Nu är de äntligen på väg hem!
 
 
Någon pilsner och ett par bitar blåpärspaj starka. Och är det inte en snusprilla som döljer sig under Perssons överläpp?

Jobbpaus

Idag hade jag tydligen både förtjänat en lång lunch, en eftermiddagstur på stan och en tidig utcheckning från jobbet. På en tisdag! Veckans tråkigaste dag blev inte så tråkig trots allt. Kvällen efterföljdes av en snabb middag, Svenska Hollywoodfruar och nu - min nya dvd-favorit - Miss Marple. Imorgon är det redan onsdag och utförsbacke.
 
 
Agatha Christies Miss Marple - min idol.

Hört i Goldman Sachs hiss

Att vakna var verkligen inga problem i morse. Jag studsade till och med upp innan uret ringt, men timmarna därefter har varit desto jobbigare. Jag har lidit av enorm trötthet, tristess och håglöshet. Så plötsligt händer det. Man hittar en twittersida som man kan skratta sig fördärvad till i timmar. Detta var precis vad jag gjorde. Kolla in! 


Höstmys

Gårdagen utvecklades till en riktigt mysig dag, trots allt. Utomhus var det ljust, soligt och alldeles lagom varmt för en sensommardag i september. En liten promenad bland höstlöven som börjat falla utgjorde min söndagsmotion, men tyvärr låg både mobil och kamera i tryggt förvar hemma under tiden, så det blir inget bildbevis på alla vackra och klara färger jag mötte under resans gång.
 
Efter min promenad uppstod en märklig craving efter brysselkål. Jag var bara tvungen att ha brysselkål till middag. Och hur kombineras denna bäst om inte till kyckling, potatismos, gräddsås och gelé. Även under middagen höll sig kameran märkligt passiv, så istället för ett fotografi bjuder jag på lite höstinspiration. Nu har vi fått nog av blommiga kjolar, solstolar och nypotatis. Nu vill vi ha stickade tröjor, gula löv och äppelpaj. Hösten, du är välkommen!
 
 
Snart ser vägar och promenadstråk förhoppningsvis ut såhär. Och då gäller det att njuta, innan snö och sand kommer i en frisk blandning. 
 

Birthday bash

Igår var det dags för en dansk-svensk födelsedagsfest mitt ute på vischan i Höllviken. För att vara dansk-svenskt tema var det förvånansvärt få danskar med på festen, men en av de få som fanns där hamnade såklart bredvid mig. Detta gjorde middagen lite mer svårsnackad, men vinet betydligt mer lättdrucket.

Idag blir det en lugn söndag. Mat, vila och en promenad i parken på sin höjd. Nästa lördag är det dags för nästa galej.

Livet

Idag kom tråkiga nyheter för en kär vän. Livet är så skört. Och stundtals orättvist. Ta hand om varandra!


Pms:a

Min pms upphör aldrig att förvåna eller förbluffa. Just nu har den nått oanade höjder. Krismöten över min bitchighet och folk som springer gråtandes till toaletterna efter att jag - starkt influerad av just pms - har talat. Idag sitter jag hemma, då jag känner att jag inte längre kan vistas bland folk.

Men framför allt känner jag att jag inte kan slösa bort denna gåva på en simpel arbetsplats i Malmöområdet. Jag borde göra något mer av detta. Min pms har förmågan att göra vad som helst. Allt från att driva folk till uppsägning till att starta krig. Eller varför inte använda den i utpressningshänseende eller vid avtalstvister? Det här tål verkligen att tänkas på.

Ny dag

Nya möjligheter! Oavsett vilket måste den här dagen bli bättre än gårdagen. 

Idag bär jag min nya cashmeresjal jag snappade upp på Kastrup förra veckan. Så underbart mjuk och skön. Bara en sådan sak borde väl förbättra den här dagen väsentligt.

 

 

Trött och sur uppsyn till trots, men fokus är på scarfen


Ögonbrynsspecial

Jag har planlöst bläddrat igenom lite bilder på datorn och hoppade nästan till av förskräckelse när jag fann den översta i Photobooth. Den är tagen för ett drygt år sedan här hemma. Den sura uppsynen i all ära, men ÖGONBRYNEN. Vad hade hänt? Och jag kan inte minnas att jag har sparat ut dem heller, men lyckligtvis ser jag inte längre ut så. Ibland kan naturen spela en underbara spratt. Jag vet att jag har bjudit på många - stundtals mycket dåliga - egobilder på sistone, men detta är för jämförelsens skull.
 
 
 Före och efter. Visst har väl mina ögonbryn ändrat sig till det bättre?

RSS 2.0