Favoriter

Mina shoppingfynd från veckans resa bestod av två skönhetsfavoriter från Arlanda. Ett Chanellack i - vad jag skulle kalla - höstens it-färg "Orage" och en återfuktande lotion från Clarins. Toppen för såväl torra händer som vintertorr kropp. Terminal 4 levererade alltså. För en gångs skull. 


Smörjer in mig det sista jag gör innan jag somnar. Att jag har "dry skin" är en underdrift. Och beträffande färgen på nagellacket är den inte riktigt så svart i verkligheten. Mer gråblå. Perfekt. 

Hemåt

Lyckligtvis flög tiden fram i Stockholm och jag är redan på planet på väg hem. Något tröttare, något slitnare. Jag vet inte varför, men jag känner mig alltid lite äckligare efter en sådan här hotellnatt. Kanske för att duschen inte känns lika ingående som hemma, kanske för att jag inte har tillgång till min sminkarsenal. Kanske för att jag inte sovit i min egna underbara säng. 

Hur som helst. Nu lyfter vi! Mot hemmaplan!


Kista

Det känns inte alls som att det var längesedan jag satt på exakt samma ställe och väntade på att få boarda, men det har redan gått nästan två månader. Platsen ifråga är Sturup med destination Arlanda, därefter Kista. Jag kan ju inte säga att jag hoppar jämfota av förtjusning över tanken att få spendera två dagar på Kistakontoret, men ikväll väntar en trevlig middag och förhoppningsvis en snabbvisit på Svenskt Tenn. I omvänd ordning. 

Nåväl. Dags att boarda. Höres från huvudstaden!

Söndagstradition

Som traditionen påbjuder ligger jag nu nyduschad i pyjamas i en renbäddad säng och försöker harva mig igenom den något sega bokklubbsboken. Det sistnämnda hör inte till min vanliga söndagskväll, men med knappa 300 sidor kvar till en bokklubb som infaller om en dryg vecka gäller det att blädderläsa, som det så fint kallas. 

Veckan som kommer, kommer med störst sannolikhet att flyga fram. Liksom undertecknad. Jag kommer dock att göra det mer bokstavligt talat och åka till Stockholm tisdag till onsdag. Möten, möten, möten och förhoppningsvis en trevlig tisdagsmiddag i stan. Sedan hem och börja med bokslutsförberedelser. Men en sak i taget. Först ut; måndag. 

Tröttdag

Inte mindre än två fullspäckade helgkvällar har stått på agendan den här helgen, och efter att ha krupit till kojs efter midnatt två kvällar i rad känner jag hur åldern börjar ta ut sin rätt. Idag är jag helt slut! Jag skrotar runt i myskläder hemma med regnet droppandes utanför fönstret. Ska förhoppningsvis få något gjort så småningom, men det är rätt skönt med sådana här dagar också. 

Middagarna? De avnjöts på Snapphane respektive Myteri. Båda två var nya bekantskaper för mig. För att göra en lång recension kort ger jag tummen ner till den förstnämnda och tummen upp till den sistnämnda. Båda tummarna upp till sällskapet!


Eftersom jag inte lyckades ta en enda bild under hela helgen visar jag ett smakprov från vår mysmorgon i soffan istället. 

En aktiv onsdag

Nyduschad, avsminkad och trött har jag nu krupit ned mellan lakanen i sängen. Efter en relativt tidig middag fick jag feeling och drog till gymmet. Ett litet tilltag som jag ångrade efter bara fem minuter. Bara att cykla till gymmet i motvind kändes som tre gympass i sig. Och trots att det var medvind på vägen hem var jag vid det laget så utmattad och medtagen att det kändes som - ja, ytterligare tre pass. 

Men! Jag gjorde det. Svingade lite kettlebells och lyfte några stänger. Oj, vad jag har gjort mig förtjänt av vila nu. 


Dagens redskap. Och min fot som bildbevis att jag var där. 

IKEA

I söndags avsatte jag lite egentid och åkte till stället vi alla älskar att hata; Ikea. Av alla ställen. Fördelen var att jag åkte dit ensam, utan man och barn. Nackdelen var att ingen annan gjorde det. Varje gång jag - med blandade känslor - lämnar kassan lovar jag mig själv och alla i min närhet att aldrig mer sätta min fot på bygget. Ett löfte jag bryter gång på gång, men inte med alltför jämna mellanrum.

Hur som haver. I söndags var det en låg bokhylla, ett gäng lampor och en vägghylla som stod på inköpslistan. Efter att ha svettats runt på varuhuset alldeles för länge lyckades jag efter många om och men betala och packa lille bilen full. Sedan gasade jag därifrån i full karriär, fullt övertygad om att det var sista gången jag köpte något på Ikea. En övertygelse jag fortfarande lever med.

Ny frisyr!

Här kommer den obligatoriska efter-frisören-bilden. Jag har dock tappat stinget och bilden är tagen först fyra dagar efter besöket. Lite mörkare, lite kortare och lite mer otvättat än vad som är brukligt. 


Är det bara jag som har problem med ögonen på selfies!?

Soft Goat

Efter moget övervägande och många internetköp har jag kommit fram till att jag nog föredrar Soft Goat framför lokala Malmökonkurrenten Davida. Vi snackar alltså cashmere nu. Mindre noppor, slätare kvalitet och snabbare service är några av de punkter Soft Goat vinner på. Sist in i samlingen är denna underbara vintriga cashmeretröja med lappar på armbågarna. Värmer gott såväl i hemmet som under jackan som på jobbet. Och nej, jag får inte provision.
 
 
Varm, mjuk och onopprig. Precis allt jag söker i en cashmeretröja.

Fredag!

Så sakteliga övergick helgen i vardag och min huvudvärk tynade bort. Inte en sekund för tidigt. Att hela fars helg blev lidande var ju synd, men jag har lovat Erik att vi ska göra ett nytt försök till firande den här helgen. Den som spar han har. 

På grund av ovan nämnda tillstånd stannade jag hemma från jobbet både måndag och tisdag, vilket i sin tur medförde att veckan flög fram. Idag är det redan fredag och förutom jobb och möten har jag även hunnit med ett frisörbesök och en matleverans. Då jag inte känner mig helt fotogenique denna sena timma visar jag ett smakprov på mattan istället. Tre gånger fyra meter persisk matta. Fick plats på håret. 


Ett av mattans hörn. Helhetsbild kommer när övriga rummet inte ser ut som kaos. 

Lördagskväll

Lördag, "fars helg" - och migrän. Gissa vad som ska bort ur den ekvationen. Jag har varit sängliggandes större delen av dagen - till allas förtret - och först nu har jag orkar samla krafter för att äta lite och sedan krypa till kojs igen. 

Tur i oturen att denna helg var helt tom i kalendern. Nu hoppas jag bara på att huvudvärken är som bortblåst tills imorgon. Jag har nämligen lovat Erik både sovmorgon och frukost. Å Victors vägnar naturligtvis. 


Glass och te vad var jag orkade smälla i mig. Roligare än såhär blir det inte ikväll. 

Halloween

På "min" tid (jaja jag vet, det är fortfarande min tid) firades inte Halloween överhuvudtaget. På sin höjd tänkte man ett ljus eller två på gravarna, men att klä ut sig och skrika "bus eller godis" fanns inte på kartan. Nu verkar dock konceptet ha kommit till Sverige med buller och bång och jag antar att det alltid är kul att ha en anledning till att klä ut sig. Dock väntar jag med att fixa en egen kostym tills Victor förstår tjusningen med det hela.
 
Men. Apropå Halloween. Det finns få bilder som får mig att skratta så mycket som denna i dessa tider. En Halloween-walk-of-shame.
 
 
Kommentar överflödig.

Sagan om ringen

I somras damp ett kuvert med två avklippta diamantringar ned i brevlådan. De har tilhört min svärmor, men eftersom hon varken är gift eller smalfingrad längre, passade hon dem vidare till nästa generation. Moi! 
 
Jag hade stora svårigheter att veta vad jag skulle ta mig till med ringarna, men lämnade dem slutligen till en guldsmed i Ystad. Veckorna gick och ringen glömdes bort. Men plötsligt en dag ringde guldsmeden och förkunnade att ringen var färdig. Ett nätt litet belopp senare hämtade jag ut skönheten. Nu pryder den mitt högra ringfinger var gång jag inte ska ägna mig åt grovarbete, matlagning eller träning. Ganska så ofta, med andra ord.
 



Istället för att jobba

Tanken var att jag skulle tillägna hela söndagskvällen åt jobb. Det är ju trots allt bokslut. Igen. Men när jag skulle logga in på VPN med hjälp av min äckliga lilla jobbmobil upptäckte jag att den var stendöd. Vad göra? Erik är på tennis, min cykel är vid förskolan och Victor sover gott i sin säng. 
 
Så jag sköt över alla jobbtankar till morgondagen och tog istället en varm dusch, drog på mig min mysigaste (och för tillfället enda) pyjamas och kröp ner i sängen med datorn som sällskap. Med ett helt annat syfte än att använda den till jobb. Nu ska jag plöja ett par avsnitt valfri feel-good-serie, sova gott och inte ägna en tanke åt vilken arbetsbelastning jag har att göra med imorgon. Men ni vet väl vad man säger? Arbeit macht frei. Imorgon.
 

Natti natti från sängen. Jag borde seriöst överväga att aldrig någonsin visa mig utan smink. 

Vab

Så fick även jag ge mig in i vab-träsket. Efter att en febrig och hostig liten kille däckade i soffan i torsdags kväll beslöt jag mig för att det inte skulle bli någon förskola för Victor i fredags. När fredagen kom var det dock andra bullar med Victors hälsotillstånd. Pigg som få och sval som en sommarkväll busade han runt hela dagen. Inte ett spår av förkylningen fanns kvar, men vi fick stå vårt kast och stanna hemma från förskolan. Mysigt, ändå. 


Den enda som är trött är jag..

RSS 2.0