On the road

Den närmaste veckan blir minst sagt reseintensiv. I mina mått mätt. Och jag hatar att jobbresa. I morse hoppade jag på det tidiga SJ-tåget mot Stockholm, men kommer att gå av redan i Nässjö för att byta till anslutningståg mot slutdestinationen; Huskvarna. Ja, ni hör ju. Och jag har varit så uppfylld av min resa - att hinna i tid, undfly regnet, boka frukost - att jag helt glömt bort tänka på vad jag faktiskt ska göra där. Jag menar, jag VET att jag ska ha möten, men vad jag ska säga eller gå igenom får helt enkelt ge med sig. Nu hoppas vi att dagen flyter på så att jag snart kan ta samma vända tillbaka igen!

 

 
Plus för frukosten i första klass!

Kvotering

Trots att förslaget om kvotering av kvinnor till bolagsstyrelser inte lär falla i god jord hos riksdagen, kan jag inte tycka att det alltigenom är ett dåligt förslag. Ja, kvinnor ska få plats på grund av kompetens, inte kvotering. Ja, samma sak ska gälla för män. Vilket det knappast har gjort hittills. Och man måste ju börja någonstans. Så även om det är en björntjänst för alla kvinnor (eller den lilla del kvinnor som detta verkligen gäller), så får lär ju knappast någon kompetent man ryka till förmån för en inkompetent, inkvoterad kvinna. I en perfekt värld främjar inte kvoteringen kompetensen, men detta är inte en perfekt värld. Långt ifrån. Och istället för att tycka synd om kvinnor som blir inkvoterade, tycker jag synd om män som fått styrelseplatser baserat på rätt namn eller att han tillhört rätt jaktlag.
 
 
 
Kvinnan misstänks åtminstone vara kompetent...

Culotter

Innan kylan slog till passade jag på att använda ett av sommarens favoritköp - vita culotter från By Malene Birger. Vida, korta och - vita. På gott och ont. Efter att ha grävt upp två otroligt smutsiga barn ur förskolans sandlåda efter att den här bilden togs, åkte byxorna raka vägen ned i tvättkorgen. Kanske har de gjort sitt för den här säsongen nu.

 

 
Hissräcket kapar påpassligt nog den tjockaste delen av vaden. 

Härlig helg

Det är rena rama brittsommaren ute och jag njuter för fullt, trots att jag kanske inte skulle gråta mängder om lite höstkyla kom smygandes. Men allt har sin tid. Och det är skönt att slippa jacka - både på sig själv och barnen. Att leka utomhus tills mörkret smyger sig på och åka på härliga utflykter på helgerna är inte heller fy skam.

Lördagen spenderade vi på Falsterbo golfklubb. Inte för att golfa, utan för att luncha. Dessvärre missuppfattade båda barnen greenens användningsområde och blev mycket upprörda när de inte längre fick springa rundor kring artonde hålet.

I söndags begav vi oss till Hallongården framåt eftermiddagen för att ta en hallondryck och titta på djuren. Getterna fick högsta betyg!

 

 
Alice shakade loss utanför golfklubben. Dagen efter dracks det saft ur sugrör och klappades djur. En riktigt härlig helg.

Trådning

Jag skulle vilja säga att jag regelbundet trådar ögonbrynen, men sanningen är den att jag bara gör det när det egentligen är för sent. När de har blivit så olikformade och felplockade att det inte finns någon annan utväg. Men. Den här gången SKA jag inte röra formen. Om det inte sker av misstag, vilket är fullt möjligt..

 

 
Trådade ögonbryn och sned näsa. Har den alltid varit SÅ sned!?

Igår

Den här klänningsfavoriten kommer från Valerie och jag känner på mig att den - trots att den i mitt tycke är i kortaste laget - kommer att bli en riktig höstfavorit. Med bara ben så länge vädret tillåter och därefter med strumpbyxor och kofta. Den lilla svarta - garderobsräddaren.

 

 
En så kallad hissie. Ett av två sätt att ta helbildsselfies på jobbet.

Hösthår

Nytränad, trött och nyklippt. Kanske inte de bästa förutsättningarna för att ta bild på den nya frippan, som införskaffades redan i tisdags, men verkligen sista chansen innan det finfönade håret är ett minne blott.

Lite kortare, lite mörkare och mycket fräschare kan jag väl sammanfatta det hela med. Och två välförtjänta timmar i lugn och ro i vad som annars har varit en mardrömsvecka.

 

 

Spenatpasta

Lätt, snabbt och gott! Fler än jag som efterfrågar sådana recept? När tiden tryter och hungern gör sig påmind samtidigt som man ska underhålla två små barn OCH laga mat. Då måste jag tipsa om gårdagens vegetariska middag - pasta med spenatsås;

Blanda stuvad spenat med valfri (smaksatt) creme fraiche. Pressa i en klyfta vitlök, smaka av med salt och peppar och rör ned den nykokta pastan. Easy as it can be! Och gott!

RSS 2.0