Nytt hår!

Igår var jag hos frisören. Min nya frisör, som jag kanske till och med tycker är bättre än min förra. Hon blandade färg; tuperade in slingor och hade sig, klippte och skar med ett resultat som gör att ingen levande människa kan ana att jag har varit hos frisören. Minus den lite för perfekt formade frisyren. Precis som jag vill ha det. 

(null)

Barret på utväxt. Sakta men säkert når jag ett läge som gör... att jag kommer klippa av allt igen?

Påsken är över

Sedan ett bra tag tillbaka, får man väl tillägga, men jag ligger efter på alla fronter. Så här kommer påskinlägget. Påsken i sig var väl relativt medioker, men vädret var fantastiskt och jag njöt av lediga dagar tillsammans med barnen. 

(null)

Efter jag äntligen jobbat klart på skärtorsdagen gav vi oss ut i solen. Jag hade underskattat värmen och tröjan åkte av fortare än kvickt. 

(null)

Några som inte underskattat värmen gick hand i hand längs havet till Limhamns glassmejeri. Ibland bästa kompisar, ibland inte. 

(null)

Sharing is caring. Någon annans glass är alltid godare än ens egna. 

(null)

Och jag fick dela med mig till den här lille - vad som skulle visa sig vara - glassälskaren.  Jag vill verkligen slå ett slag för Limhamns glassmejeri på Dragörskajen. De har gjort det så fint där, ett helt torg med bänkar och en trappa att sitta och njuta av solen på. 

(null)
(null)

Det har varit mycket picknickar och parkhäng. Mat och lek - kan det bli bättre?

(null)

Det kan i alla fall bli sämre. För är man ute en hel dag och grisar runt blir det raka vägen ner i badkaret. Tre små grisar. 

(null)

På långfredagen ägnade vi oss - förutom ovan nämnda aktiviteter - åt påskäggsjakt. Här sitter två nöjda påskäggshittare och äter upp dagens skörd. 

(null)

Påskafton spenderades hos mormor. Mer mat och mer godis! En härlig dag med hela familjen. Förutom Erik, som valde att spendera hela påsken i Nice. Förmodligen för sista gången. 

Och nu är påsken över och valborg står för dörren. Ingenting med den här dagen skiljer sig från någon annan jobbdag, förutom ett lugnare tempo på kontoret. Att det pågår vilt firande bara ett par mil bort känns... avlägset. 

Häromdagens

Och bara för det var så längesedan slänger jag in - inte bara en, utan två! - häromdagens också. Fredagscasual på jobbet. Casual är det förvisso alla dagar på mitt jobb, men inte fredag. Och extra casual blir det ju med Eriks kläder med oklar status på bokhyllan i bakgrunden. Är de rena? Är de smutsiga? Vad gör de där - en hårsmån från tvättkorgen? Ingen vet. 

(null)

9 år gammal blus från Filippa K. Nykemad och som ny! Till inte lika gamla jeans från Rodebjer. En mötestofs till detta. Det vill säga en tofs som slängs ihop under ett möte när man har tröttnat på att ha allt hår i ansiktet. 

(null)

Även i onsdags var jag casual. Även i onsdags bar jag byxor från Rodebjer. Och en märklig tofs. Älskar byxor med vidd! Älskar Rodebjer! Här med städad hylla i bakgrunden. Och en topp från Carin Wester. 

Firandet fortsätter

Om förra veckan var galen har den här veckan minst sagt gått i samma anda. Med mötesbonanzor på jobbet varje dag, tjejmiddag, två födelsedagar med allt vad det innebär och en bröllopsdag har tempot hållits uppe. Däremellan har jag försökt klämma in lite träning, matlagning, tvätt och tja, livet. Nu avslutar vi veckan på topp. Två i familjen är ett år äldre och en väntar OTÅLIGT på sin födelsedag om en månad. Kyligt aprilväder har dominerat veckan, men när vi intog en bättre pizzamiddag på mysiga Mastio ikväll fick jag hopp om våren. Igen. Kan man hoppas på en härlig påsk?

(null)
(null)
(null)

Alice fyllde 4 år i onsdags. Väcktes av skönsång, fick presenter i sängen och blåste ut ljus - ivrigt påhejad av storebror. 

(null)
(null)

I lördags hade vi bröllopsdag. 6 år! Vi firade med en barntät lunch på Kajuteriet och en barnfri (nåja, i alla fall vid matbordet) middag på kvällen. Sedan omtalade Störst av allt på Netflix. Krångligare än så behöver det inte göras. 

(null)
(null)

Och idag fyllde Erik år. Fick skjorta, te och frukost på sängen innan jag och Alice begav oss till gympa. Efter Victors simskola tog vi en gemensam promenad till Mastio, där vi intog födelsedagsmiddagen. Otto var tydligen fokus för mina bilder. Påskfin och allt. 

Nästa vecka är det mycket riktigt påsk. Skönt, men stressigt. Jag har hur mycket som helst att göra på jobbet, men hoppas på ett par effektiva dagar. Det vill säga att andra är tillgängliga OCH behjälpliga. Och så kommer ju en - kanske årets - höjdpunkt tillbaka. Säsongspremiären av Games of Thrones. Minns NÅGON något från tidigare säsong...?

Vilken vecka!

Förra veckan var helt galen och jag lider fortfarande av sviterna av den. Måndagen inleddes med en heldag i Växjö, följt av bokslut i dagarna tre. Innan bokslutet ens var färdigt kastade vi oss i en taxi för att åka till ledardagar i Stockholm. Det var fullspäckat schema i två dagar och efter en sen lunch och en tidig AW sladdade jag inte hem först sent på fredagskvällen. I lördags var det - förutom sedvanliga aktiviteter - dags för Alices och Ottos gemensamma kalas. Efter detta var jag SLUT. Den här veckan har börjat svagt; jag känner mig trött och hängig och har inte riktigt fått något gjort. Imorgon hoppas jag på andra bullar då jag har mötesbonanza OCH Alices efterlängtade 4-årsdag på agendan. Till helgen stundar bröllopsdag och 38-årsfirande. Tjolahopp!

(null)

Alice fick en omåttligt populär gitarr på sitt kalas. Och en fin blomklänning. 

(null)

Otto var omåttligt glad över att äta tårta och få busa ohämmat. 

RSS 2.0