Stockholm tur och retur

Det var en trött jag som lämnade Stockholm tidigare idag och sladdade in på hemmaplan lagom i tid för att hinna byta om och dra iväg på middag. Med en äkta amerikansk burgare och något glas vin innanför västen ligger jag nu, mätt och belåten, i soffan och njuter av att vara hemma. Det blir en lugn helg. Nästa vecka är inte att leka med.

 


Mer nytt!

Inte bara vardagsrummet piffades upp med gardiner. Även andra vardagsrummet gjorde det. Så snart jag fått upp alla gardiner insåg jag att det är helt ute att ha dem för fönstren. Tydligen ska gardiner hänga vid sidan om fönstren nu. Nåväl. I nästa bostad kanske.

 

Ostädat och fötter på bordet (jag VET, mamma), men en bild av hur det ser ut. Med gardiner.


New York, New York

Det fanns bara en sak att göra för att råda bot på höst- och jobbångesten. Boka en vinterresa, såklart. Precis som förra året bär det av till andra sidan Atlanten och underbara New York. Bara 4 nätter, men denna gång varken överraskning eller födelsedagsfirande. Så nu kan jag skrika ut till hela världen, om jag så vill. Dryga tre månader kvar. Det borde väl gå snabbt.
 

 

Uppdatering

En ny spännande vecka har tagit sin början! Eller snarare; samma visa om igen. Min semestertrötthet har fortfarande inte gått över och jag befarar att den är mer ihållande än bara över sensommaren. Nästa vecka börjar hösten på riktigt och då borde jag ju verkligen vara tillbaka på banan.
 
I samband med höstens ankomst inträffar även höstens alla festligheter och begivenheter. 30-årsfester, bokklubbar och tjejmiddagar avlöser varandra. För att inte tala om höstmodet som börjar ta plats på butikernas hyllor. Någon mer än jag som är sugen på polo i höst?
 
 

Lördagskväll i soffan

Efter en tung vecka (är inte alla veckor det nu för tiden?) och en dagstripp till Karlshamn hade jag inte energi till annat än att segna ner i soffan efter middagen. Med regnet duggandes mot rutan och kyligare kvällstemperaturer som tagit över känns det helt okej. Nu önskar man bara att TV-utbudet varit lite bättre. Det lutar åt att USB-stickan i sovrummet får ta över snart.

Glad lördagskväll!

 


To Rome with love

Woody Allen har onekligen börjat romantisera Europa på äldre dar. Först Midnatt i Paris och nu senast kärleksförklaringen till Rom - Förälskad i Rom. I den sistnämnda fick vi även nöjet att få se herr Allen själv agera - neurotisk och envis. Kan han vara något annat?

Dåliga recensioner till trots gillade jag filmen! Lagom mysig, rolig och romantisk. Med underbara Rom i centrum kan det väl inte bli annat. Till skillnad från sin föregångare innehöll denna film färre fantasier och mer realism. Detta hindrade dock inte Alec Baldwin från att följa en kopia av sitt yngre jag på vägen mot en otrohetsaffär.

Höjdpunkten? Scenen när Fabio Armilato sjunger opera inför full publik i en dusch är bara oslagbar. Betyget? Spring och se!


En typiskt dålig dag

Idag var en sådan dag. Det mesta har gått emot mig. Mycket har känts jobbigt och jag har haft svårt att höra mig förstådd. Och allt har blivit fel. Middagen var inte god, tågen var inte i tid och mitt humör har toppat och dalat. Men mest dalat. Till dess att jag på kvällskvisten tog en varm dusch deluxe. Mina amerikanska inpackningar, ansiktsmasker och krämer åkte på.

Här står jag nu. Som en helt ny människa. Lugn, tillfreds och glansig i ansiktet. Låt oss avsluta dagen när den är på topp. Godnatt! Morgondagen kan bara bli bättre.


Ombonat

Äntligen har jag fått upp gardiner i vardagsrummet. Det tog bara ett drygt år, men plötsligt händer det. Ostrukna och ofixade, men en känsla av slutresultatet.


Mot gymmet!

Nu går jag till gymmet. Högst motvilligt! Kanske känns det bättre sen...


Bildbonanza

Efter att ha laddat upp alla USA-bilder på datorn tänkte jag bjuda på ett litet bildregn. Detta blir det sista ni ser av vår resa, sedan lovar jag att sluta tjata om den. Men först detta. Kalifornien. En magisk plats.
 
 

Förlösande

När regnet inte bara strilade, utan öste, ned utanför fönstret i morse uppstod inga av de känslor regn fått mig att känna tidigare under sommaren. Ingen ilska, besvikelse eller ångest. Tvärtom. Det kändes förlösande. Äntligen kanske den tryckande kan hettan försvinna och luften kan bli lite mer.. bekväm.

Nu skiner solen igen, som sig så bör, och ordningen verkar återställd. Behagligare temperaturer är på intågande. Att jag ser ut som en först dränkt, sedan rufsigt torkad, katt får vi bortse ifrån.

Somliga går i trasiga skor

Somliga går i för stora skor. Jag idag till exempel. Skor som är inköpta heta sommardagar används med fördel heta sommardagar. Alternativt med sula i.


Mismatch

Fel storlekar och slutsålda tyger gjorde att valet föll på två olika kuddfordral till biblioteket. Svart mönster som svart mönster, tänkte jag. Äntligen kanske soffan kan bli mysig att sitta i.


På språng

Här kommer jag! Direkt från jobbet och på språng för att byta kuddfordral. Lite för påklädd för den tropiska hettan som plötsligt landat, men vem hade kunnat ana detta?

 

 

Jeans: Anine Bing

Topp: Filippa K

Väska: See by Chloé

Armband: Marc by Marc Jacobs


Paradis på svenska

Mölle kan nog vara den mysigaste lilla badorten Sverige erbjuder. Sommartid. På vintern kanske det inte är alltför spännande här. Men denna varma, härliga augustidag styrde vi bilen norrut och landade på en klippa mittemellan Solviken och Ransvik. Solen skiner och havet glittrar. Det här är min barndoms Madeleinekakor.


Hemåt!

Två väldigt intensiva dagar har nu kommit till sin ände och jag får äntligen flyga till hemmaplan. Trafikstopp och ombyggnationer på vägarna höll på att kosta mig min hemresa, men sent omsider är jag på plats. Enligt plan. Hejdå Gävle, Norrland och Arlanda, hejhej Köpenhamn, Malmö och civilisation!


Snart..

Om bara ett par timmar ringer klockan och en lång resa till Gävle tar sin början. Packning? Jag tänker att spontan morgonpackning måste vara det bästa. Hur mycket behöver man egentligen för en natt?


Semesterfrid

Ett dopp i havet, en tur på stan, en promenad i solen och mat, mat, mat har varit devisen för veckans minisemester. Men framför allt lugn och ro. Nu är det dock slut på friden och redan ikväll tar jag tåget tillbaka till Malmö och alla måsten. Kan man bli pensionär på halvtid kanske?


Den perfekta tvätten

Länge har jag letat efter dem. Kanske i flera år. Trott mig funnit dem, men misstagit mig. Plötsligt hittade jag dem på Barneys Co-op på The Grove i LA. Jeansen med den perfekta tvätten. Och perfekta passformen. Tack Rag & Bone! Nu ska jag bara försöka hitta en återförsäljare i Sverige också. Men det var väl därför Gud uppfann internetshopping?

 


Semester, runda 2

Idag började en efterlängtad andra semester. Nästan mer efterlängtad än den första, faktiskt. De två veckor jag har jobbat har inte varit annat än plågsamma. Jetlagen från helvetet, bokslutsarbete, semetertider (för andra då!) och diverse uppsägningar har gjort arbetsbördan, tillika arbetsmiljön, outhärdlig. Men nu ska jag alltså hämta nya krafter.
 
Efter morgonens tunga spinningpass sitter jag nu med morgonkaffet i högsta hugg och surfar planlöst runt på nätet samtidigt som jag lackerar naglarna. Sådant som hör lediga dagar till. Ingen stress, ingen press. Om någon timme eller så ska jag sätta mig på tåget till Ängelholm, där jag ska spendera ett par lata dagar. Mat, sol och vila innan det bär av till ännu mer norra breddgrader på torsdag. Gävle, närmare bestämt. Den resan har dock ingenting med semester att göra. Ingenting alls.

Biogodis

Fredagskvällen ägnades åt en spontan - och sen - kvällsbio. Vi såg Total Recall, som bygger på originalet med Schwarzenegger från 1990 (som i sin tur bygger på en novell av Philip K. Dick). Våld, action och en alternativ verklighet. Tack, men nejtack. Filmens behållning var dock en oerhört välpumpad Colin Farell som ofta - och gärna - droppade tröjan. Jag ger filmen tre av fem möjliga i betyg.

 


Romantisk middag för.. tre!

Igår vankades det middag för min kompis Emma och jag vevade runt i grytorna i vad som kändes som en halv evighet för att få till den perfekta sommarmenyn. Parmesanchips och prosecco, burrata och bayonneskinka, drum sticks med avokado- och halloumisallad och så ostbricka på det. En skarp kontrast till tisdagens köttfärssås och torsdagens falukorv. Här blandar vi högt och lågt. Min hialöshet och hunger gjorde dock att jag inte hann fånga någon av rätterna på bild, men jag kan tala om att det smakade.

Idag, en söndag mitt i månaden, får vi dock återvända till gamla vanor med en - max två - rätter på bordet. Och kranvatten till det.

Fredag!

Två veckor efter hemkomst är jag helt och hållet tillbaka i gamla vanor igen. När klockan ringde vid sjusnåret i morse var jag helt utslagen och resan till jobbet kändes som en riktig pärs. Hallelujah, ingen mer jetlag här inte! I sann vaneanda firar jag också att det är fredag idag. Allt känns lite lättare på fredagar. Kanske framför allt för att det knappt är några människor på vare sig kontoret, mailen eller kommunikatorn. Och allt är lite mer tillåtet på fredagar. Gå tidigt, lunch på stan, mimosa till frukost, you name it!
 
Nu ska jag stöka undan lite så jag kan ta ut en väldigt efterlängtad andra semester ett par dagar nästa vecka. Även då blir det en resa till västkusten, men denna gång den svenska. Ängelholm, närmare bestämt.

Men sovrummet är bra mysigt ändå

Med nyinköpta lakan i sängen kanske sovrummet är bäst ändå. Här finns ju säng och TV. Och massa kläder. 

 


Sommar i P1

Trots att jag älskar sommarpratarna i P1 har jag varit förvånansvärt dålig på att lyssna på dem under sommaren. Mellan semestrar, sovmorgnar, solande och jobbande har det på något vis trillat mellan stolarna. När jag tidigare idag fick snilleblixten att jag faktiskt - under jobbtid dessa lugna dagar på kontoret - kan lyssna på dem på nätet var glädjen total. Kvart över tio på förmiddagen har jag redan avverkat ett par. Emma Wiklund, David Hellenius och nu Klara Zimmergren. Jag ler i mjugg och är nära gråten om vartannat. Fantastiska Klara. Öppenheten, humorn och allvaret i ett. Detta gäller även de andra, men framför allt Klara.
 
Plötsligt är det inte jobbigt att gå till jobbet. Jag varvar mitt arbete med sommarprat. Och jag har många, många kvar. Så fantastiskt. Tills telefonen ringer.

Mörrn

Jetlagen är över. Tyvärr, får jag väl säga. Nu är det en lika stor kamp som vanligt att ta sig upp ur sängen på morgonen. Samtidigt är det ju skönt att inte gå runt som i ett töcken hela dagen och däcka klockan sju på kvällen. Förutom morgonens första timmar. De är fortfarande ett töcken.

 


Bra feeling

Veckans första dag avrundades med ett pass Body Balance. Då jag aspirerar på titeln "ovigast i Sverige" är det inte bara bra träning de dagar jag inte orkar jobba med flåset eller styrkan, utan kanske även kan hjälpa rörligheten i min stela kropp lite. En salig blandning av taekwondo, pilates, yoga och något mer är faktiskt inte alls så tråkigt som jag först trodde. Bara lite.


En annan typ..

En annan typ av stolar, som också införskaffades i veckan, är två brassestolar. Dessa försöker vi ivrigt använda de dagar solen visar sig. Som igår. Och idag. Vem behöver trädgård när man har en hel park utanför fönstret? Nästa steg blir väl att smälla upp en plaskdamm här.

 


Nya stolar

I veckan gjorde vi slag i saken i något vi borde ha gjort för längesedan. Vi införskaffade sex nya köksstolar, vilket snabbt gjorde att köket flög om sovrummet i listan på hemmets favoritrum. Mat, balkong och numera oerhört bekväma stolar. Vad mer kan man begära? Vad mer kan man behöva?

 


På repeat

På repeat i mina lurar snurrar Neil Youngs Heart of gold. Perfekt bokslutsavkoppling.
 

Vacay is over

Trots att vår USA-resa innefattade en del bergsvandringar och strandpromenader bestod den till allra största delen av mat, mat, mat och stillasittande i bilen. Träningen har minst sagt blivit lidande. Idag var det dock dags för ett välkommet återbesök på gymmet och i ett svagt ögonblick bestämde jag mig för att hinna med Cross Fitness. Hur farlig kan en halvtimme bli?

 

Med facit i hand kan jag svara; hur farlig som helst. Dagens pass bestod av klusterträning av den värsta sorten. Efter en kvart ville jag kräkas, efter en halvtimme dö. Med en återhämtningsperiod som var dubbelt så lång som själva passet, nedsköljd med sallad, chili con carne och enorma mängder vatten börjar jag så sakteliga bli människa igen. Efter dagens utmaning är allting möjligt.

 

Utmattad, hungrig och stolt. Dock inget jag gör om i första taget..


RSS 2.0