På väg

Sitter på tåget hem efter att ha spenderat en helvetisk dag i Kista. Uppe med tuppen, tåg, flyg, taxi, möten. Och sedan hem igen. Nu är jag alldeles strax hemma och bara minuter från att få krama om min lilla älskling. Och min stora. Om middagen står på bordet. 


Kan konsten att charma!

Typisk måndag

Allting stinker måndag över den här dagen. Kontoret, humöret, arbetsuppgifterna. Nej. Snart är det dags att kasta in handduken och släpa mitt trötta arsle raka vägen till gymmet, där jag ska ge indoor walking ett ärligt försök. Har inte varit på det sedan jag var gravid och någonting säger mig att det är betydligt jobbigare när man inte har en stor magrelaterad ursäkt att skylla på. Framför allt powerversionen, som jag tänkt satsa på idag.
 
Ljusa sidan? 45 minuter senare - redan klockan kvart över fem är jag klar med träningen! Redo att studsa hem med ett kilo rabatterad fläskfilé i väskan.

Lilla simbarn

Igår var det babysim med fotografering. Äntligen fick jag en bild av hur den lille ser ut när han dyker ner under ytan. Inte alls panikslagen och rädd som jag föreställt mig. Tvärtom! Nyfiken och gullig. Så oerhört gullig. 


Hej och hå vad det går!

På språng

Godnatt från sängkammaren. Med en skön - men bekväm? - stajl somnade Bumba Boy. Nu tänkte jag följa hand exempel, något mer utsträckt. 


Godnatt!

Thursday at the office

Roligare än såhär blir det inte idag. Kaffe varvas med mailande och mer kaffe. Gårdagens middag i Lerberget har satt sina spår. Inte förrän halvtolv kom jag hem och det var lätt torsdag innan jag kommit till ro i sängen.

Ikväll blir det alltså en lugn kväll. Middag, TV och mys med den lille. Men först en arbetsdag, som börjar närma sig lunch. Dagens höjdpunkt!
 
 
Hej och hå. Gladare än såhär blir man inte med sex avbrutna timmars sömn i bagaget.

RPM

För att inte riskera att göra mig alltför bekväm i hemmets lugna vrå måste jag åka direkt från jobbet till gymmet de dagar jag varit förutseende nog att inse att träning ska stå på schemat. Idag var en sådan dag. 17.15 satt jag alltså redo på spinningcykeln, men upptäckte till mitt stora förtret att favoritinstruktören var sjuk och ersatt av en annan instruktör. Ett fan av RPM. Själv nästintill hatar jag RPM; de snabba intervallerna och de höga hastigheterna. Förmodligen för att det är så satans jobbigt. Så ock idag. 

50 minuter senare linkade jag ut och hela vägen hem - svettig som en gris. Väl hemma bjöds det på mat och soffläge. Och här är jag nu. Mätt, nyduschad och bänkad framför House of Cards. En rätt så skaplig tisdag, trots allt. 


Tog mig en funderare på hur jag skulle ta mig hem efter passet. Att gå kändes INTE som ett alternativ. 

House of cards

Vad jag gör på kvällarna i annars så tråkiga februari? House of cards har ju dragit igång igen. Avsnitten avlöser varandra tills jag däckar. Men hela dagen går jag och väntar - febrilt och nervöst. När får jag komma hem och klicka igång serien igen?
 
Det finns ingenting att inte älska med House of cards. Den känslokalle Francis Underwood. Hans lika känslokalla och beräknande hustru. Svensk politik framstår plötsligt som - om möjligt - ännu mer ointressant. Avsaknaden av intriger och marionettspel, för att nämna något. Avsaknaden av spänning. Avsaknaden av Francis Underwood.
 

Kevin Spacey briljerar. Som vanligt.

Statusuppdatering

Tisdag. Veckans tråkigaste dag är här IGEN. Men! Jag försöker göra det bästa av dagen. Frukost på jobbet, arbeit macht frei och förhoppningsvis ett spinningpass vid fem-tiden. Jag får alltså, om jag har tur, skubba lite tidigare idag. Tisdagsspinningen med Forums - enligt mig - bästa instruktör går inte av för hackor. Inget ont som inte för något gott med sig.
 
Helgen har gått i lugnets och matens tecken. Jag fullkomligt älskar sådana helger. Inga måsten, bara ta dagarna som de kommer, vara hemma och njuta. Med alla hjärtans dag på agendan blev det även lyxmiddag med löjrom och oxfilé, rosor och ett fint armband. I lördags avhandlade vi det obligatoriska babysimmet, följt av den lika obligatoriska lördagsfikan samt en kväll med tacopaj och alla svenskars nya favoritsysselsättning - Melodifestivalen. Jag måste säga att jag blev ytterst besviken. Inte för att jag är något större Mello-fan från början, men jag hade nog väntat mig lite mer av detta omtalade spektakel. Musiken var kass, programledarna inte mycket bättre och pausunderhållningen likaså. Kanske ska jag hålla mig borta från dumburken tills det är dags för final. EN Melodifestival per år räcker gott och väl. Precis som en tisdag per vecka.
 

Flickidolen Zia och skrällen Ace Wilder. Samma visa vid varje deltävling. Hur många skrällar får egentligen plats i finalen?

Love, love, love

Nytt år, ny alla hjärtans dag. Den sjunde jag firar med Erik. Hur sjukt är inte det, då? Jag vet att vi inte ska lägga för mycket fokus på den här dagen, men jag kan inte låta bli att bli lite fånigt romantisk just idag.
 
Glad alla hjärtans dag!
 
 

Torsdag

Och vad passar bättre då än en hederlig portion ärtsoppa med pannkakor on top? Inget, förmodligen. Medan Erik har tagit över min - något ansträngda - roll i mammagruppen (numera föräldragruppen) får jag passa på att njuta på eget håll. Hejdå plastprat, mammaoro och amningstjat - hej lunch på stan. Med vuxna människor. Och en rejäl laddning pannkakor!

Bakom lås och bom

Efter en dryg månad in på sin pappaledighet fick Erik nog. Tidigare idag åkte han raka vägen till Babyproffsen och köpte en lekhage. Nu har barnet begränsad lekyta och alla saker utanför hagen är säkrade. Tills han bryter sig ut. 

Så en lekhage, alltså. Dagens tips. Kan också bli morgondagens varning. 


Efter lek i hagen sover man gott. 

En trött måndag

Tisdagar brukar vanligtvis stå lägst i kurs på min arbetsvecka, men just den här måndagen känns verkligen som en... måndag. Trött, långsam, seg. Och jag pratar inte bara om mig själv. Hela dagen har känts som brist på guldkant.
 
Snart skuttar jag dock över till Emporia, där matshopping står på menyn. Sedan blir det raka vägen hem till min lilla familj. Kanske river jag även av ett träningspass ikväll. Jag orkar verkligen inte, men man vet aldrig. Kanske. Kanske inte.

Spännande

Igår åkte vi - med ett pinfärskt bilbatteri på plats i motorhuven - på en familjeutflykt till våra nya hoods. Solen sken och man fick nästan lite vårkänslor. Förutom de låga temperaturerna och något för kyliga vindarna var det en perfekt dag att spendera vid havet. Och även det bästa sättet att råda bot på efterskalven efter vinintaget i lördags kväll.
 
Nu händer det grejor där ute! Grunden till huset har lagts och tre av de fem husen i första etappen är redan uppsmällda. Kanske inte så pass uppsmällda att det går att bo där, men man ser att hus börjar ta form. Spännande! Nu gäller det bara att ha is i magen i ett halvår till innan det blir dags för tillträde. Så ska vi bara klara av en lägenhetsförsäljning och lite extra klirr i kassan innan dess.
 

Snart så!

Busy little bee


Ja, det är jag det. Hela veckan har ägnats åt jobb, jobb och åter jobb, men jag har även lyckats klämma in ett spinningpass och lite svingande med kettlebellen mellan varven, För att orka med! 

Efter idag tror och hoppas jag dock att det lugnar ner sig lite på jobbfronten. I alla fall i en vecka eller två. Nu vill jag nämligen hinna spendera lite kvalitetstid med min familj! Utan jobbdatorn på i bakgrunden..


Hand i hand inför natten!

Bokslut

Hur kunde jag glömma boksluten? Stressen, kaoset, förtvivlan. Samma sak varje månad. Nu är jag i alla fall mitt uppe i det - i full karriär. Drömmer och längtar efter att veckan ska vara över. Eller att det ska bli helg, då det vankas charkiskväll. I två år har jag väntat. It'd better be good!

Men först; bokslut. Ny chef - nya rutiner. Underbart!

RSS 2.0