Frustration

Nu börjar jag nå samma frustrationsnivå som jag gjorde efter att ha passerat beräknat datum förra graviditeten. Och inte en känning någonstans. Suck och stön. Som om detta inte vore nog har svensk sjukvård än en gång lyckats göra mig besviken. Eller det kanske inte har så mycket med sjukvården som med min barnmorska att göra. Precis som sist! Nästa gång ska jag banne mig byta barnmorskemottagning. Kanske redan till efterkontrollen. Men innan efterkontrollen kan ske måste jag ju förlösas och det är inget som verkar ske i det närmaste. Tyvärr..

Fortsättning följer. Hoppas jag. 

Vecka 41

Så var man inne i vecka 41. Suck och stön. Jag börjar bli trött på det här nu. Den otympliga kroppsformen, att inte kunna ha på sig några vettiga kläder och den ständiga känslan av andfåddhet, för att nämna några saker. Sedan vill jag ju naturligtvis träffa min lilla bebis också. 

Magen, som jag än så länge tyckt känts så liten och nätt har även den börjat växa sig gigantisk. Och jag ser inga som helst tecken på att förlossningen är i antågande. Nej, det blir nog till att fira påsk som höggravid i år. På pluskontot: en vecka till av boande. Jag kan inte få nog av boandet!


En styck magge en dag över tiden. Än finns det tid att växa till sig. Ingen brådska här inte..

Deadline

Så har dagen jag har räknat ned till så länge äntligen kommit. Chanserna att jag föder idag är väl minst sagt minimala, men allt annat räknas som övertid. Och som jag - och alla barnmorskor - mycket riktigt har förutspått verkar det inte bättre än att även denna bebis blir en sen en. 

Inte mig emot. Jag går gärna hemma och dräller ett litet tag till. Med betoning på litet. Sedan får det räcka med graviditeter för ett tag framöver. 


D Day. Ingen bebis så långt ögat kan nå. 

Morgonhumör

Mitt morgonhumör beror i mångt och mycket på hur lätt eller svår Victors dagislämning är. Efter ett par tuffa morgnar, när vi kommit rusande direkt till frukosten och jag gått därifrån - svettig, med Victors snyftningar ekandes i huvudet - har resten av morgonen känts jobbig och stressig. När han däremot valsar in - glad som en lärka - och lekandes vinkar ett glatt hejdå, går även jag därifrån med ett strålande humör i bagaget. 

Den här veckan lämnar jag Victor lite senare, vilket innebär att han äter frukost hemma. Resultatet har blivit mindre morgonstress och en leksugen liten grabb som utan problem springer in till sina små vänner. Den bästa typen av morgnar!

Arbetsbefriad

Så var min sista arbetsdag i den här graviditeten över. Även denna gång avslutades den med en rejäl glassfika och även denna gång känns det något surrealistiskt. Skillnaden mot förra graviditeten är dock att jag den här gången vet EXAKT vad jag ska göra med min lediga tid och ser snarare fram emot än fasar för att gå över tiden. Saker ska inhandlas, hemmet ska fixas och jag ska vila. Men först - och kanske viktigast av allt; efter min sista arbetsdag kommer det att dröja lääänge innan jag drar på mig ett par jeans eller obekvämt tighta byxor igen. Jag kommer att leva i mina pyjamasbyxor oavsett ärendetyp för dagen. Ja, jag pratar alltså om de här;


Inga mer jeans. Inga fler tygkondomer som stramar åt över magen. Nästa gång jag har annat än mysbyxor på mig får bli till hösten. Tidigast..

Slut som artist

Idag har jag varit - och är fortfarande - helt färdig. En halvtaskig nattsömn, en tidig väckning och ett begynnande halsont är de tre främsta orsakerna till detta. Imorgon jobbar jag dock min sista dag innan jag drar på obestämt lång ledighet. Gosse, vad det känns välbehövligt. Kvällen innan laddar jag med sömn. Ja, jag tänker kasta in handduken redan nu. Godnatt!

Cravings!

Vad är det för likhet mellan mig och Mona Sahlin? Få, hoppas jag, men just idag har det med Toblerone att göra. En kvinna på jobbet pratade om att hon hade chokladen ifråga hemma och det var som att hon satte ord för det begär jag haft, men försökt stilla med en mängd andra sötsaker, de senaste veckorna. Men det är klart som korvspad att det är Toblerone som jag har gått och suktat efter.
 
Nu står inga andra onyttigheter på inköpslistan förutom just Toblerone. Men till skillnad från Mona betalar jag mina själv!
 
Ge mig!
 

Sömnen

Det är inte klokt vad minnet är selektivt och stundtals dåligt. Jag hade nästan glömt hur dålig min gravidsömn var förra gången, men när jag läser det inlägget börjar jag förstå att det kanske inte enbart är Eriks och Victors fel att jag inte kan sova ordentligt på nätterna nuförtiden. Eller, en av de två var ju med vid båda tillfällena...
 
Om jag inte vaknar av att Victor tassar in, så väcks jag definitvt av hans stökande och krumbuktande i sängen. Däremellan ska också ett par toalettbesök klaras av, liksom några vändor med kramp i såväl fötter som ben varje gång jag sträcker på mig. Lägg till att det är FÅ positioner som är sovvänliga för mig. Helst på sidan, med en kudde mellan benen, men den kudden får även agera ryggstöd ibland. Allt detta ska ske på de 50 centimeter av sängen jag har för mig själv. 
 
Nej, det är inte helt lätt. Och nedräkningen till BF+13 känns mer än aktuell. Men från och med nästa vecka kan jag kanske åtminstone avnjuta lite dagssömn.
 
 
 
Det är tydligen bara jag som lider av sömnsvårigheter i familjen.

Morgonträning

Det var varken igår eller förrgår jag gick till gymmet senast. Nej, vi snackar alltså VECKOR. Efter två bokslut, influensa och en ihållande hosta har det helt enkelt inte blivit av. Lägg på lite graviditetslättja och diverse matsug ovanpå det och ekvationen är löst. 

I morse kände jag dock att det fick vara nog. Jag vill känna smärta i min kropp som uppstått av positiva saker som träningsvärk, inte smärta uppstånden ur kramp i benen, överbelastad rygg eller obekväma sovställningar. Så innan jobbet svängde jag förbi gymmet och rev av ett försiktigt litet styrkepass. Så skönt att vara tillbaka! För att alldeles strax försvinna igen..


Hinkar vatten efter ett inte alltför jobbigt pass. 

Favoriter!

Mitt i arbetsdagen slog det mig att min rabattcheck på Kicks löpte ut idag SAMTIDIGT som min ögoncreme tog slut igår. Sammanträffande? Kanske inte. Jag kände för första gången på länge tacksamhet över att jobba mittemot Emporia och styrde snabbt stegen ditåt. En ögoncreme till 80% av priset. Nu ska jag få bukt med de begynnande rynkorna. Eller är Botox enda lösningen?

Och när jag ändå listar skönhetsfavoriter kan jag ju passa på att nämna vad som, enligt mig, kan vara världens bästa foundation. Diors Star är ovärderlig. Jag har länge sett mig själv som en person som inte kan använda foundation, men jag inser ju nu att jag inte har hittat rätt tidigare. Star har dock allt man kan önska sig av en underlagskräm; tunn, mjuk och inte alltför täckande. Perfekt!


De senaste favoriterna i badrumshyllan. 

Vårvindar friska

Idag var det inget snack om saken. Våren var här! Om det var för att stanna eller ej vågar jag inte uttala mig om, men härligt var det. Victor, som kräkts och matvägrat hela helgen, var stormförtjust över att spendera lite tid i solen. Inte för att den gjorde så mycket med hans aptit, men humöret piggade den upp. Annars är det många drama-queen-utspel här hemma nu. Krokodiltårar och tandagnisslan för minsta lilla. Som att han inte får leka med sin avdankade blöja. Eller att han får fel äppelklyfta. För att nämna ett par exempel. 


Victor åkte rutschkana och hittade en liten väninna att kasta grus tillsammans med. 

Helgen

I fredags var det planeringsdag på förskolan och Victor var därmed ledig. Liksom jag. Victors mormor, som allt som oftast är ledig, kom ner och gjorde oss sällskap. Så skönt att dryga ut helgen med en extra dag! Om jag inte skulle sluta jobba om två veckor skulle jag nog gå ner i arbetstid. Nåväl. Allt har sin tid. 

Efter ett falskt alarm på vinterkräksjukan svalde jag igår 12 vitpepparkorn och lämnade man och barn hemma för en kväll på stan. Det var inte igår! En drink, en god middag och många skratt utgjorde min lördagskväll på Gamla Brogatan. 

Idag är jag lite lagom trött, men vad gör väl det när solen strålar utanför fönstret. Och efter Victors svacka igår har vi många ärenden att uträtta idag. Inköp ska göras, saker ska fixas, huset ska städas. Uppdatering följer! 


Min helg i - inte alltför spännande - bilder. En liten matvägrande sjukling, en god, men alkoholfri, drink och utsikten från vår franska balkong. Äntligen sol!

Vårkänslor

Så har vi redan valsat in i mars och våren närmar sig med stormsteg! Utanför fönstret skiner solen, men jag låter mig inte luras. Malmö på förvåren betyder kraftiga vindbyar. Precis som Malmö - och Skåne - resten av året. Men framför allt nu. Det är dock ett trevligt avbrott med lite sol mellan alla regnskurar som härjat sedan.. november?
 
Så nu är det nya tag. Mars månad. Jag jobbar förhoppningsvis bara i två och en halv veckor till och sedan blir det vila för hela slanten. Som jag längtar. Därefter blir det förmodligen ingen vila på ett par år. Men vad gör väl det? För jag kommer förmodligen inte ha dessa obeskrivliga trötthetskänslor hängandes över mig då längre. Som jag längtar!

RSS 2.0