Fru Statsminister

I förra veckan röstades historiskt nog Magdalena Andersson in som Sveriges första kvinnliga statsminister! Lika historiskt avgick hon efter bara sju timmar på posten. Och igår röstades hon alltså in igen, återigen med minsta möjliga majoritet. I förmiddags hölls regeringsförklaringen och Sverige har nu officiellt en kvinnlig statsminister. Hurra! Efter att posten har existerat i 145 år, varav kvinnor har kunnat rösta i 100 av de åren, var det även dags för Sverige - ett land som sägs gå i bräschen vad gäller jämställdhet - att ha en kvinna på den tyngsta posten. Och ja, kvalifikationer bör naturligtvis gå före kön et cetera et cetera, men innebär det att det under hundra år inte funnits en kvinna som varit mer kompetent än en man?

Tycka vad man vill om Magdas partipolitik, men jag känner ändå att det var dags. Inte nog med att hon är kvinna, hon är även en av de mest välutbildade statsministrar vi någonsin haft. Utmaningen att leda en av Sveriges svagaste regeringar med oppositionens budget har bara börjat. Vi får se hur länge det låter sig hållas…

(null)




Födelsedagsfirande

I fredags fyllde min mamma hela 72 år och det skulle firas! På Johan P med både tonfisk och Riesling. Man tackar! Det var lätt den godaste lunchen jag ätit i år. Hedda erbjöds yoghurt och puré, men de kvalade inte ens in på topp tio för henne. Tur att kusinen var där och kunde göra rent bord!

(null)

Födelsedagsbarnet i egen hög person. 72 har aldrig sett bättre ut!

(null)

Här med Hedda, det yngsta av barnbarnen, som tyckte att en servett var toppen som snacks. 

(null)

Och så maten! Min i förgrunden och Heddas i bakgrunden. En otrolig smakupplevelse. Värd varenda krona!


Halloween-helg

En av barnens absoluta favorithögtider - halloween - har passerat samtidigt som oktober har övergått i november och höstlovet har inletts. Ovanpå detta har vi, förutom spökpyssel, pumpakarvande, halloweenfester och trick or treat i grannskapet, spenderat en natt på underbara Riviera Strand i Båstad. Höstlovet började alltså på allra bästa sätt!

(null)

Från att inte vilja klä ut sig alls på förskolan fick Otto feeling och ville inget hellre än att gå all in som Spiderman. Något han skötte med bravur. 

(null)

Hela gänget samlades på en halloweenpyntad trapp innan det bar av på godisjakt. En mycket framgångsrik sådan, ur barnens perspektiv. För mig var det mer en nollsummeaffär, då en ständig ström av utklädda barn kom och skulle ha godis. I dagarna tre!

(null)

Skönt var det när vi lämnade godishysterin bakom oss och checkade in i Båstad. Här chillade vi lite på rummet innan vi intog poolen. 

(null)
(null)

Jag korkade upp en flaska bubbel och hela familjen svidande om till badkläder. Så otroligt gulligt med badrockar till de små!

(null)

Full rulle och lek i en nästan helt folktom pool. Lyckan! Sedan var det ännu mer lycka med all-you-can-eat-buffé för barnen och trerätters med vinpaket för de vuxna. Alla nöjda!

(null)

Innan hemfärd tog vi en promenad längs stranden och drömde om sommarhus för åttasiffriga belopp. Drömma kan man alltid…


RSS 2.0